Showing posts with label advertorial. Show all posts
Showing posts with label advertorial. Show all posts

Saturday, September 19, 2015

Transgluta By Zenia

Please scroll down for new entry


Ramai yg nak kulit yang cantek n nak cerah bukan. Bukan la tetiba cerah cam putih nmelepak tuh but 2 or 3 shade lighter kan. Putih plak bukan hanya muka je putih tapi tangan ke kaki n badan hitam. Teringat plak iklan yg muka putih tangan hitammmm hahahha. Transgluta nih akan make sure selurih badan akan cerah n bukan kat muka aje.


Skrg ramai yg nak cantik dia org pergi inject vitamin terus kan. Tapi kena hati2 jugaks sebab kadang ada jugak yg barang tiruan n kualitinya diragui.

Moon hari tuh duk nampak Suraya Sulatin duk ckp pasal Transgluta nih so curious jugak kan. Lagi pun Su kata Glutathione ni agen pemutih. So kalau lebih dia akan turun kot air kencing sama mcm kita makan vit C jugak. Cuma Glutathione nih more pada kulit..mcm booster la.

Nampak plak ley bantu hilang kan parut...lagi la mak suka kan.


KELEBIHAN TRANSGLUTA:
🌷Memutihkan seluruh kulit badan secara sekata
🌷Glutahione gred AAA dari KOREA
🌷Melambatkan proses penuaan
🌷Mengecutkan jerawat,memudarkan parut dan jeragat
🌷Mengurangkan kedutan, melembutkan kulit kasar dan pigmen kulit yang tak sekata disebabkan cahaya matahari/UV
🌷Kulit jadi kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri
🌷Supplement Halal dan Selamat mudah diamalkan
🌷Tanpa perlu membazir dengan suntikan beratus beribu

 


Kenapa anda harus memiliki Transgluta?

  • 100% BAHAN ASLI GLUTATHIONE, VITAMIN C DAN ANTIOXIDANT
  • 250MG ORIGINALLY FR KOREA
  • DIDAPATI DARI DOKTOR COSMETIC DAN DOKTOR SURGERI PROFESIONAL 
  • TUJUAN UTAMA TRANSGLUTA MEMUTIHKAN KULIT
  • FDA APPROVED!
  • THE MOST POWERFUL SPOT CORRECTOR
  • FADING PIMPLES, ACNE SCAR, RED MARKS, DARK SPOT
  • WHITEN SKIN UP TO MAX!
  • HIGHLY RECOMENDED TO ECZEMA PATIENT


Tapi biasalah, tona warna setiap manusia kan lain-lain. Ada yang gelap sikit, ada yang gelap banyak. Jadi hasilnya akan mengambil masa yang berlainan.

  • Kulit yang sederhana cerah akan ambik masa 1-3 bulan
  • Kulit tona gelap ambil masa 3-6 bulan
  • Kulit amat gelap ambil masa 6-12 bulan
  • Kulit Hitam ambil masa 18 bulan keatas


Yang penting ambil secara berterusan, jangan cepat bosan, dan minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Ini penting!


Tq tau owner Transgluta nih sebab cod terus ngan Moon.

so sesapa yg ada nak putihkan kulit nak hilang parut boleh contact nom kat bawah ya.


Instagram : @fy_zeniabeauty

Whatsapp : 
0193715915 ( Anny )
0129184042 (Suraya)
0193173715 (Lin)

Monday, September 14, 2015

Tudung instant by theMaksuBrand

Last week Moon ada up kat IG pasal theMaksuBrand ni kan

Sebenarnya Moon jarang pakai tudung instant sebab rasa cam terkelepet je n muka mak yg bulat nih bertambah bulat plak kalau pakai yg melekat cam tudung syria ke apa kan. Tapi tgk org pakai lawa aje....acaner

Since theMaksuBrand tgh buat offer n sale yg menikam kalbu maka apa kata kita cuba. Tak cuba tak tahu kan

so kita pakai yg kaler hitam ni

Sangat cepat la nak pakai takyah gosok pun. Kalau nak cepat mmg boleh capai je shawl ni n serlum ...habis cerita


Ianya labuh n menutupi dada serta scallop dia pun elok je. Moon amik gamba cam ni so that korang boleh tgk labuh n panjang shawl ni


Amik yg panjang tu letak je atas kepala ....senang ...n adjust scalop kat dada tu. Tak letak jarum peniti pun ok ..tapi utk keselamatan pin kan yer. Kalau anak yg sikit2 nak peluk nak cium maknya maka kena la pin hahah utk lebih selamat hahahha

Moon suka sebab walaupun dia lembut but still Moon boleh buat muncung sket. Akak kan peminat muncung2 nih. Bila takder muncung terus tak konpiden vleyyyyyyyy hahahah

Kain ni Silky lycra cotton..
Panjang 1.8 mtr n lebar 60cm

Harga RM 50 
But now on sale for RM20 only 


ni warna Tiffany Blue ..

Kesimpulannya saya elok pakai yg warna gelap baru la kurang kembung sket pipi tuh hahahah ( padahal mmg dah kembung kan la la la la)

Ada banyak warna lagi so kkorang ley gie intai ya...cepat2 kang habis.

Habib semi instant shawl

Ada jugak Aisyah glitter cotton lycra...Moon suka sangat yg glitter tuh n terus order 2 lagi

Sebab dia cam merelit sket tapi tak over ha cam tu hahahha

Aisyah adalah shawl panjang so kita boleh pin je ikut cara yg kita suka. Masa amik gamba tudung atas, shawl Aisyah masih basah di ampaian sebab duk pakai shawl tuh sehari sebelum tu. Lepas dah amik gamba terus cam....alaaaaaaa shawl biru bling bling sayaaaaaaa belom kering hahahhahah . 

Takpa nanti sampai lagi 2 shawl glitter tuh Moon up gamba lagi tau. Tapi ada 2 3 gamba snap pakai phone n dah up kat IG moon. NI mmg highly recommended kay sebab kain dia best n berat u ols....jom la beli yg glitter nih baru la geng ...eh tetiba kannnnnnnnnn hahah 


So sesiapa nak beli shawl yg gorjes nih pada harga sale sila la cepat2 pergi contact dia org k

Dari RM50 skrg clearance price pada RM20 aje

Instagram theMaksuBrand
Whats app Nurzamy at : 011-29171141



Tuesday, March 19, 2013

Tiny Tots Collection

Asalamualaikum .....yuhuuuuu para para ibu and para para bapak sekalian .....nak kenal kan ngan my fav online store utk baju bebudak . Tiap kali masuk dlm tew tgk album dia org misti terjebak beli something ...menci tauuu kemain la dah ckp tak mo beli tak mo beli tapi bila tgk baju yg tomey tomey tew n harga sangat berpatutan pastuh semer org duk berlumpa lumba nak cop baju ...terus ai pun terbeli jugakssss hahahha ( tetiba salah kan kedai yg jual baju comey to the max ekekkeke )

Tapi nak way cam na mmg comey pun ........Moon start beli beli baju kat dia org dr last year . Mostly baju cik Yaya la n kalau beli dr TTC misti slalu ada ole2 utk Rafiq ...naik segan nak order . Talib pun dah kena racon ngan Moon suh dia beli baju Rafiq kat sini . Ha baru juling bijik mata papa Rafiq tgk baju smart2 giler . Tew la moon tak dpt beli utk Isk sebab Isk kan dah besau kadang ada tp kadang tak der . So kalau size Yaya n Rafiq tew mmg banyakkkkkkkkkkkkkk

Siap ada org pm lagi ...kak moon jahat tauuuuuu saya pun dah tersangkut kat Tiny Tots Collection ...helloooooooo dont look at me ahahhahahah sebab ai pun selalu tak ley kawal dr membeli hahahhahaha : P


Ha nih la Tiny tots ........jom ai bawak u ols cuci mata ....ready u olssssssssss

 

 hiks ..comey sungguh la baju bebudak pompuan kan ..ai dah beli kan dah cik Yaya yg baju peplum fink tew .




ni utk boys ..........smart nye

so sapa nak beli baju utk raya nanti ley siap siap pegi cuci mata kay n pre order dulu awal awal . Nanti tgu brg sampai je ...mudah kan ...klik klik je . Penghantaran dia org pun sangat cepats 

TTC pun selain jual baju baju yg comey2 nih , dia org pun ada wat graphic cam utk party ke apa semer dia org ley buat . Masa bday Rafiq 1 thn banner n pembalut botol air semer Tiny Tots yg buat . Bagitau je theme apa nanti dia org tanya kita setuju ke tak ...so dia org print n anta kat kita . Sapa yg duk luar Ipoh la 

so sapa nak buat party ..ley la kunjungi site dia org ..jap ek ai share ngan kowang 


Ni adalah few sample kije dia org 

 Surah Yassin

Fridge Magnet 
party theme 

cute sangat kan ....so sapa nak contact dia org ley la klik link kat bawah ya 
ai share kan ngan u ols 

&









Tuesday, November 27, 2012

Set Bersalin Tanamera

 Sticky Post 
24 Hours

Bila ai tgk stat blog nih kemain ramai la hit yg masuk sini ...org cari set bersalin Tanamera . Wahhh ramai ek skrg yg tgh bunting ek .

So kalau sapa nak cari set pantang yg bukan jamu n tak panas maka ley la try Tanamera . Si Redmummy yg super glam tew pun pakai set Tanamera  nih masa bersalin kan Redbaby pastuh si Serina anak chef Wan pun pakai set bersalin nih

So sapa yg tak suka jamu n takut baby panas ke apa . Tapi nak jaga kesihatan dalam masa yg sama maka Tanamera nih adalah yg the best sebab ia nya 100% semulajadi


teruja baca testimoni nih

Meet Happy TANAMERA mum Nor Khusna Talib (Khusna), yang
baru melahirkan anak keduanya Wan Nur Daliela Wan Ab. Halim.

“Walau saya mula menggunakan rangkaian produk dalam set bersalin ini agak terlambat namun saya tetap dapat nikmati khasiat sepenuhnya. Saya mula menggunakan Minyak Kelapa Dara yang terdapat dalam Set Bersalin TANAMERA pada minggu ke-39 untuk sapu pada bahagian faraj dan minum sebagai minyak selusuh. Walhal ia sepatutnya bermula seawal usia kandungan 30 minggu. Mulanya, saya agak ralat kerana terlambat. Tetapi pengalaman yang saya lalui sangat menakjubkan.

Saya melahirkan anak kedua tanpa sebarang kesan koyakkan difaraj, padahal berat bayi 3.2kg .
Oleh kerana tiada luka dan jahitan, pada minggu kedua lepas bersalin saya sudah kembali bertenaga dan mampu menguruskan sendiri rutin harian, menjaga bayi yang baru dilahirkan dan juga anak sulung yang berusia dua tahun tanpa bantuan sesiapa .

Penggunaan rangkaian produk dalam Set Bersalin TANAMERA juga banyak membantu saya kembali bertenaga dan cergas dalam tempoh yang singkat.Pengalaman berpantang kali ini dirasakan sangat berbeza
berbanding anak pertama dulu. Saya alergi teruk ketikamenggunakan set bersalin ketika berpantang anak pertama dulu.Saya demam dan bayi mengalami ruam.

Dengan Set Bersalin TANAMERA, saya tidak menghadapi sebarang masalah, malah rasa sehat dan lebih bertenaga. Pengaliran keluar darah nifas juga lancar. Lebih menyeronokkan proses penyusuan susu ibu juga mudah hasil khasiat Teh Herba TANAMERA.

Pada saya Set Bersalin TANAMERA amat praktikal bagi ibu-ibu moden kerana senang digunakan dan sangat berkesan. Sebagai contoh Feminine Herbal Wash hanya perlu direndam dalam air panas seketika sebelum digunakan sebagai cebok . Selain membersihkan bahagian intim dengan berkesan, memulihkan, ia juga berfungsi sebagai perapat.

Paling disukai baru 33 hari berpantang saya sudah hampir pada berat badan asal sebelum mengandung. Pemakaian tapel dan bengkung serta Teh Herba dari Set Bersalin TANAMERA secara konsisten melancarkan penghadaman dan meningkatkan metabolisme tanpa mengganggu kesejahteraan bayi."

Patut la si Redmummy tew kemain la slim lepas pakai set nih .........Dynas nih pun


 dr keratan majalah


Set Tanamera 11 item 

 
 
1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA
11.AIR BUNGA LAVENDAR

Set bersalin Tanamera dirumus khas untuk ibu-ibu yang mencari set bersalin tanpa jamu kerana jamu mungkin terlalu panas dan boleh membahayakan baby.Dalam set bersalin Tanamera terdapat Teh Herba yang mengandungi ramuan dan bahan yang merangsangkan susu ibu.Set bersalin Tanamera lengkap dengan produk-produk untuk penjagaan semasa mengandung, untuk mengelak stretch marks, memudahkan bersalin dan penjagaan & rawatan dalam pantang, untuk pulih sepenuhnya dan segar semula.Set bersalin Tanamera mengandungi 11 produk yang dibuat daripada 100% ramuan semulajadi, berasaskan tumbuhan dan minyak, tanpa bahan kimia dan pengawet untuk membantu ibu-ibu yang mengandung dan yang baru bersalin pulih sepenuhnya, dalaman dan luaran, seimbang dari segi hormon dan fizikal

set tanamera mengamalkan "MESRA PENYUSUAN IBU" yang mana tidak mengandungi jamu dan juga tidak panas untuk ibu dan juga baby.set tanamera boleh digunakan semasa hamil hingga berpantang. Set Tanamera lengkap untuk luaran dan juga dalaman. set ini tidak mengandungi kapsul untuk ditelan oleh ibu2.teh herba sesuai untuk diminum bagi memperbanyakkan susu ibu dan juga untuk mengecutkan rahim kita dan untuk kesihatan dalaman.

Sila tanya Yaya kalau nak beli loose item

Harga : MALAYSIA RM360.00..
SABAH SARAWAk RM375.00
incl postage

email: singgahselalu_azie@yahoo.com
Mobile : 0177291287

cara pembelian: boleh ke Facebook dan tinggalkan mesej or leh pm kat wall dan leh add YAYA

Wednesday, September 26, 2012

The Bunga Spa Promo

Sepatutnya ai bgtau kat kowang sebelum ai pegi Hong Kong tapi tak sempat plaks ...........



The Bunga Spa kat Setiawangsa tew kasik u ols special price tau . Yg last time ai buat 6 step spa session tew harga dia RM 230 but now it RM 160 ONLY so just bgtau kat dia org u dapat tahu pasal promo nih dr blog Moon ya ................

promotion period- 1st oct 2012- 31st oct 2012

The Best 6 Step of THE BUNGA SPA:
a. 10 minutes Foot Bath
b. 20 minutes in Herbal Sauna
c. 1 hr Balinese or Sweedish massage
d. 30 minutes Full Body Scrub using Sea Salt scrub to remove dead skin cells. It exfoliates the skin and leaves it feeling silky smooth.
e. 30 minutes Full Body Mask using Whitening mask to lighten dark skin tone
f. 20 minutes Milk Bath
h. Complimentary drinks - Teh Sireh


Moon dah pegi n mmg tervaek sangat and im so loving it and dah book another session ngan dia org hahhahahha ....so kalau kowang nak just call them utk book session kowang . Nak walk in pun vley tapi kalau full terpaksa la dia org reschedule kowang ke date lain ...maklum la asek penuh je spa neh



SPA highlights:
1. Balinese concept spa
2. Free and reserved parking for customer
3. Spacious treatment room
4. Couple room is available
5 . Friendly, profesional and certified therapist
6. Operation Hours: 7 days a wk ( 10am- 7 pm)


The Bunga Spa,
Number 3,
8 Setiawangsa Biz Centre, Jalan Setiawangsa 13,
Taman Setiawangsa, 54200, Kuala Lumpur.
03- 4251 0577
012- 269 6471
Facebook: The Bunga Spa 
Baca pengalaman Moon buat 6 step Spa treatment HERE 
Baca pengalaman Filla pegi buat 6 step ngan Anny utk 2 org --- HERE 

ramai my friends n blog readers dah pegi rasa n semer puas hati ....so anda bila lagi .....mlm nanti ley la picit2 hubby ...suh la dia belanja spa akakkakak gaji dah masuk kan kan kan ekekkekek

Wednesday, July 25, 2012

Set bersalin TANAMERA

 Sticky post 
scroll down for new entry



Bagi para ibu ibu sekalian ....mana yg tengah mencari2 set lepas bersalin ...i nak perkenalkan u ols dengan Tanamera nih ....semer bahan adalah 100% semulajadi n NO JAMU

Cam ai sendiri kan mmg cukup tak tahan jamu2 neh sebab kiter nyusu badan kan ...kadang beli mahal2 sekali sempat minum sekali dua je pastuh letak tepi pastuh tak pakai pastuh dah tak elok terus buang ....so bila ada yg mmg 100% natural n safe cam Tanamera nih ....so mmg sesuai sangat la kan . Kalau sapa tak breastfeed tak pa la kan ....tp kalau breastfeed sian kat baby kalau panas kan ...kiter yg yo yo ooo bagai nak kurus nak sihat anak plak tak dapat susu ....so no no no ya u olsssss . Susu kiter adalah hak anak so kiter kena buat something so that kita pun sihat anak pun sihat .

Hari tew ai pun ada baca Redmummy yg berjaya kurus n dia pun pakai Tanamera nih ....terus ai pun masa tew teruja cari pasal produk nih ....siap berangan nanti kalau pregnant mmg nak beli set nih utk masa dlm pantang ...pastuh ramai yg cakap Tanamera nih bagus ....wah lagi teruja kan

so sapa yg tgh preggy ley usha2 Tanamera ....sapa yg lom atau akan pregnant ley masukkan Tanamera dalam list kowang .......






Set Tanamera terddapat 11 produk iaitu

1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA
11.AIR BUNGA LAVENDAR





1. Virgin coconut oil (VCO): utk melembabkan kulit supaya elak stretch marks, sapu kay perineum dr masa 24 minggu pregnany utk melembabkan kulit dan senang buka (dilate) waktu bersalin supaya kurangkan pengoyakan, minum 1 sudu makan 4 minggu sblm EDD sbg selusuh.


2. Brown soap : utk mencerahkan kulit sbb ia macam scrub, boleh kurangkan tompok2 hitam/pigmentation yg disebabkan hormon...selalunya kat ketiak, leher, kelengkang, perut. Utk effect paling bagus, sapu VCO kat badan selepas mandi dgn Brown soap, utk kulit yg lembut, halus dan cerah...




3. herbal massage oil : utk kurangkan water retention/sembab, esp kat kaki. utk kurangkan sakit2 kat pinggang, bahu esp bila badan semakin besar...



4- lavendar spray: utk menyegarkan badan secara natural, menenangkan fikiran, kurangkan stress dan membantu ibu2 mengandung tidur dgn lebih lena....

VCO kaya dgn lauric acid. Susu ibu kaya dgn Lauric acid. Lauric acid membantu memperkuatkan sistem imun. Kami sarankan ibu2 mengandung minum VCO 2 -3 minggu sblm EDD utk improve quality susu ibu.Oleh itu, kami menggalakkan semua ibu2 minum VCO sblm bersalin tak kira delivery secara normal ataupun caesar.Utk effect paling bagus, mandi dgn sabun brown soap yg terdapat dlm set bersalin Tanamera dan selepas lap kering bada, apply VCO kat whole body, esp kat perut, pinggang, peha dan breasts,

uniknya set tanamera ialah kami sediakan set mandian yg kebiasaanya tidak terdapat dalam sesetengah set berpantang lain. Set Tanamera juga bukan sejenis JAMU dan juga tidak panas serta sesuai untuk baby dan ibu2 tidak perlu menelan kapsul bagi mengelakkan baby terkene kuning atau penyakit2 lain .

Set bersalin Tanamera kami ada produk2 yang puan boleh guna dari 3mth iaitu coconut oil untuk mengelakkan stretch mark , masuk 6 bulan nanti puan boleh guna utk perineum massage supaya mudah bersalin . Kami ada sabun herba yg u boleh guna sekarang utk hilangkan hitam2 dilehe/perut dan sebagainya , dan lavendar spray utk destress puan.Minyak herba pun puan boleh guna utk sapu dikaki sebagainya utk hilangkan lenguh2

3.Set bersalin Tanamera dirumus khas untuk ibu-ibu yang mencari set bersalin tanpa jamu kerana jamu mungkin terlalu panas dan boleh membahayakan baby.

Dalam set bersalin Tanamera terdapat Teh Herba yang mengandungi ramuan dan bahan yang merangsangkan susu ibu.Set bersalin Tanamera lengkap dengan produk-produk untuk penjagaan semasa mengandung, untuk mengelak stretch marks, memudahkan bersalin dan penjagaan & rawatan dalam pantang, untuk pulih sepenuhnya dan segar semula.Set bersalin Tanamera mengandungi 11 produk yang dibuat daripada 100% ramuan semulajadi, berasaskan tumbuhan dan minyak, tanpa bahan kimia dan pengawet untuk membantu ibu-ibu yang mengandung dan yang baru bersalin pulih sepenuhnya, dalaman dan luaran, seimbang dari segi hormon dan fizikal

Set tanamera mengamalkan "MESRA PENYUSUAN IBU" yang mana tidak mengandungi jamu dan juga tidak panas untuk ibu dan juga baby.set tanamera boleh digunakan semasa hamil hingga berpantang. Set Tanamera lengkap untuk luaran dan juga dalaman. set ini tidak mengandungi kapsul untuk ditelan oleh ibu2.teh herba sesuai untuk diminum bagi memperbanyakkan susu ibu dan juga untuk mengecutkan rahim kita dan untuk kesihatan dalaman.

Nak share kan ngan ibu2 pengalaman sis serina :- mengunakkan set bersalin Tanamera sepanjang tempoh berpantang,



Kebetulan i adalah duta kpd produk ni rasa sgt berbeza dr anak pertama, krn dulu i guna set jamu, kesian my son cirit sbb panas dan kena demam kuning, but for Isabella dia sihat sgt, dan bertuah sbb susu badan pun melimpah limpah sbb i minum herbal tea dlm set ni, yg menggantikan jamu, mempercepatkan rahim kecut, bengkung nya selesa, bila badan rasa penat dan lesu serina mandi dgn herbal bath dan herbal soap, terus rasa badan segar, yg penting tapel ny hebat! Sapu di perut sebelum bengkung, cpt perut i kempis! minyak kelapa dara dlm set ni bantu serina mudah melahirkan baby, i minum mcm selusuh bila dah sakit2, dan sapukan di kws private part,syukur senang je licin keluar baby,Tq so much Tanamera, manjakan lah diri anda ibu2 setelah penat bwk perut 9 bulan.


 Ini adalah cara penggunaan nya utk rujukkan kowang . waaaaahhh bagus kan ada cam nih atleast tahu nak buat apa kan




Harga : MALAYSIA RM360.00..
SABAH SARAWAk RM375.00
incl postage 

email: singgahselalu_azie@yahoo.com
cara pembelian: boleh ke https://www.facebook.com/pages/Set-berpantang/249720121740555 dan tinggalkan mesej or leh pm kat wall dan leh add YAYA

 telefon: 0197683958 (rozita) 



* picture credit to Tanamera secret garden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...