Tuesday, June 26, 2012

Appointment di The Bunga Spa Setiawangsa

Hu hu ..........1st of all ...my body is thanking me for the spa session . 3 hour pampering session and Moon rasa ia adalah the best 3 hour ...total relax ...thanks Pak Sutan tak sia sia u belanja ai ......ai lap u laaaaaa . Next month suh belanja lagi vley takkkkkkk ( ni nama nya bagi betis nak peha hahahha )

Moon set appointment ngan The Bunga utk 6 Step session which includes

Foot Bath
Sauna
Full Body Massage
Full Body Scrub
Full Body Masker
Mandi susu

So im gonna share with u ols my experience ke The Bunga Spa ..........( terkenang2 lagi nih ...pilla jom pegi wat facial plak jom jommmmmmm)

  
Di ruangan menunggu ......masa nih sempat la buat kuar kamera ...dtg sorang2 cam nih la kan . Kalau ada teman ley gaks posing2 bagai ...kuikuikui



Harus ai ciplak idea deco nih ....letak kat dapo pun best kan ...nak mengulai tak cukup kulit kayu manis ley rempat dr balang hiasan je hahah



Lepas tew Nad my tukang uli uli aidilfitri ...bawak ai masuk bilik ....kat sini ada 4 bilik nanti ai bawak u ols pegi tour ya ......cantek sungguh laluan nih ...i likeeeeee ..

Bilik 1


Nih bila nya ...since ai sorang je maka bilik ini ana yg  punya . Sebenarnya suasana dia very malap2 cam nak tido je rasanya ....wangi plak tew ...plus ada bunyi air mengalir then ada plak muzik yg mendamaikan ...terus terasa cam ada kat Bali hahhahah ....so dalam gamba nih mmg nampak cerah sebab pakai flash ...hahhaha . So Nad suh ai salin baju n pakai kain batik ...tetiba cam gadis desa ....gadis keeeeeee ... :) as u can see katilnya tak beberapa tinggi kan ....ha tungguuuuuu


So harap maklum ya bila dah salin uniform mmg kamera kasik simpan la tak koser kan jap jap nak amik gamba .......takkan nak amik gamba berkemban kot kan .......so ai pun menikmati session tew ngan relax nya .

Foot Bath 

Memula dia suh rendam kaki dalam bekas yg di penuhi ngan rose petals .....air plak suam suam . Segan plak ai org pegang2 kaki nih ....so dia akan berus kaki tew celah2 jari celah kuku bagai ....best giler . Pastuh dia lap lap kasik kering ...

Sauna 

Then kena masuk oven hahhahah ....sauna nih kena duk dalam 20 minit . Hu hu best hokey ...lama je rasa 20 menet tew . Berpeluh2 la cam jadi ayam kukus berempah la hahhahah but mmg best . Peluh kuar menitik2 ..terus rasa segar sangat badan ...

So dah lepas 20 menet cam tew dia suh kuar dulu n lap lap peluh n sejukkan badan . Bilik nih aircond so mmg selesa giler ...td kemain panas dlm sauna dah kering peluh terus rasa sejuk sejuk plak

Massage 

Ha part neh yg best nih . Kena meniarap dulu then dia akan urut kaki dulu ....ha hamek ..now i know kenapa pekerja dia pun size2 arab cam ai ....huish mmg lain macam tgn dia . Mmg best ....takder nak urut2 manja urut2 syok kay ...nih mmg urut kasik betul urat n jalan darah punya . Sama cam gie mengurut umah mak bidan but di sini with style la kan ...hiksssssss tapi mmg best . Tangan Nad tew plak mmg sesuai la nak uli ai yg tak beberapa nak kecik nih kan .

Siap Nad nih naik atas katil tew sekali n tekan2 my back n pinggul semer . Mmg lega sangat2 . Sapa yg selalu pegi spa ...kowang patut try kat sini so far this is the best ...betol . Org kata massage style thai cam tew . So mmg semer dia urut ...tp jgn la plak wisau ke hapa bukan naked ...kan pakai kain batik takkan dia nak biar tertogel2 cam ayam kenny rogers plak kan atas tew ...

So mmg best ....ai bagi 5 star kat Nad nih ...best giler dia urut n kena kental sket ya tahan ....kalau org tak biasa kena urut mmg akan rasa sakit bila dia tekan urat2 tp kalau yg biasa urut perghhh mmg best hokey ...sakit tapi sedap n melegakan

Minyak yg di pakai pun best ...suam2 je n wangi . Siap sembang2 ngan Nad ...tanya nih minyak apa n dia kata nih minyak serai wangi ....erm ai like . Nad kata ai nih pendiam . Nad nko jgn tak tahu once u know me baru nko tahu akak nko nih pendiam ke idak .....ai kan nak relax ....so ai diam je and let her do her excellent work ...syok laaaaaa

Body scrub 

Part nih Nad suh pilih nak scrub apa ..ada garam ada coffee ada beboreh ...betul tak ai sebut neh ...n dia suh pilih nak campo apa ....giger ke papermmint ke coklat ke strawbery ke ...so ai pilih garam bukit + pappermint . Garam tew utk buang kulit mati ...

So mmg kena sental betul2 la hahahhah terus ai rasa ai jadi ikan pekasam sebab penuh ngan garam .....so ai memula cam ...eh nad calar balar la akak ......nad tew gelak je . Tak pa kak memula akak akan rasa cam sakit sebab nih garam nanti ok ...and betul ckp dia pastuh tak la sakit mana . Kalau tak sental mana nak kuar kulit2 mati n daki daki bagai kan . setakat nak gosok manja manja baik nko wat sendiri dlm bilik air ....so sila tahan ngan senyuman n bayangkan pasnih kulit anda akan lembut n bersih ....bukan utk sapa pun kan utk somi jugaks kan ...wink wink

Body Mask 

Body mask adalah dr clay .....di sapu seluruh badan . FYI dia tak usik langsung n sentuh langsung ur 'nasik lemak ' ya ...so dont wory ...and kowang tak totally naked sebab ada dia bagi panty n kain batik ...lepas dia sapu masker 1 bdn dia kuar so no worries . Ai nih jenis pemalu giler pun rasa selesa la ...n dia pun pandai kan ...4 thn pengalaman kije spa tew . So tunggu masker kering so sempat la ai terlelap hahhahahaha ntah2 siap pakej dengkor sekali kan

Mandi Susu ...

Part nih mmg rasa cam nak kawen je sok sok . Yer la biasa sebelum kawen je kan kiter pegi spa ....lulur2 bagai kan . Tp dah kawen cam tak sempat nak buat ....so sebab tew la ai rasa best sangat bila dapat buat cam nih ....So masuk dlm tub yg ada air susu di penuhi rose petals ........air plak air panas perggggggg sedap kay dekat 30 min gaks dia kasik ai berendam .......terus mak nyanyi nyanyi ....suri ram suri ram ram rammmmm .......hikssssssss terus rasa cam tuan puteri pegi bersiram ...hakssssss puteri gunung mana la cik moon neh kan ....gunung department makanan kotssssss :)

suka la tub comey nih ....ley duduk ngan selesa nya kat dalam nih ........


Bilik Padicure Manicure



Bilik Facial




Bilik spa untuk 2 org ( pompuan only kay ..entry Filla pegi ngan Anny )


 ha cenggini baru la best kan ....ada geng ....sama sama kena uli hahahhahah . So kalau sapa yg segan nak pegi sorang2 ley ajak kawan ke mak ke adik badik ke .....mmg beshhhh


   
 

Random photo around the SPA

 
 selepas selesai semua anda akan di jamukan ngan tea ..........badan sangat selesa terus rasa nak tido + lapaaaaaaaaaaaaaa hahhahahahah


 Ini la Is dan Nad ....my session is with Nad sebab Is pun tgh uruskan another customer

 muka org yg dah mengantuk 3 jam duk kat sini .........huhuuuuuuu besh beshhhhhhh ...

 The Bunga's .........nanti ai dtg lagi tau ...nak wat facial plaksssssssssss .........

ni lokasi dia ....sederet ngan pasar ikan rakyat n Pusat Rawatan Al Hidayah




Promo ends minggu depan ...so book ur session now ....my 6 step moon amik harga dia RM 199 . Kalau urut sahaja harga dr RM 80 ( 1 jam )

JOm like the bunga spa 




LocationNo 3, Jalan Setiawangsa 13, Taman Setiawangsa, 54200 Kuala Lumpur, Malaysia

Hours
Mon - Sun:10:00 am-7:00 pm

Contact Info

Phone012- 2696471 @ 03- 4251 0577


Mention kan kat Iz n Nad yg u ols dr my blog and u will get discount ya .........starting July onwards 10% discount

13 comments:

ibh_sue said...

Aslmkum Kak
Syok pula baca N3..Tak sabo nak tggu cita ttg spa ni seterusnya. Utk semua tu bp kak?

Angah said...

aslm,..
yang tukang baca ni pun rasa sedap dah semua service tu,apatah lagi yang merasai nyaa.huhu...

AbbotCottage said...

Moon nihhh, baru terasa ala2 nak verangan, bleh sambung plaks...

Filla ~ Kasihs said...

memang tebaekkkk The Bunga Spa, Setiawangsa nie.. ai like tukang urut dia.. memang terasa satu badan!

zuwaidah said...

Bestnya...walau duduk dekat area ni, tak pernah pulak come across spa nih...kat belah mana yeeee...adohai teringin pulak nak berurut murut nih.

Ida wan said...

Best2 nnt blk Malaysia aft bersalin nak pi sini la....thanks moon for the info

Nur-nba said...

Bestnya dapat memanjakan diri di spa.. :) Memang detail entri ni.. Kalau dekat dah nak pergi dah..

mrs kayrul said...

baca entri kak moon nie tiba2 rasa nak g SPA gak walaupun seumur hidup tak pernah jejak kaki lagi..hehehe

~K Ham~ said...

salam moon syg...tq for d'info...kak ham dah set appt with The Bunga SPA petang ni.....aduhh..duhh..duuhhh bestnya diriku akan dibelai2 gitu....btw salam perkenalan....tq so much...

Miss Moon said...

Kak Ham ...nanti mention my name ya and they will give u a discount

fatihiah said...

kak moon, ada contact no tak? kene buat appointment dlu ke cmana?

fatihiah said...

eh sori2 dah nampak contact info nyeee hihiiiiiiiiiii

niza said...

Dah lama x pegi spa...thanks moon for the info, dah bt appoinment hr sabtu ni...he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...