Wednesday, June 27, 2012

Mud Cookies di Haiti

Adu sian nya tgk dia org nih .....ai kena tunjuk video nih kat ISk ngan Yaya so that dia org akan lebih rasa bersyukur sebab kita ada makanan yg proper ....selalu dapat makan enak enak sedang kan org lain punya la susah tak der makanan .

In Haiti dia org terpaksa gaul kan tanah + shortening+ salt + sugar ...the jemur sampai kering n di jadi kan biskut . For me i takkan panggil nih cookies pun but ai akan kata nih ibarat tanah liat ...sian nye kan sampai kena makan tanah .....sedey hokey tgk nih ...terus menimbulkan rasa ke insafan .....

5 comments:

Mooniqueen said...

Rasa nak nangis pulak... Betul tu memang kesian bila tengok ada orang tak cukup makan n tak makan... Sayunya rasa... Lepas ni kene ingat, kena habiskan makanan...

Ardini Humaira said...

moga2 ramadhan nanti menyuntik kesedaran lebih ramai masyarakat kita bahawa pembaziran makanan tu adalah tak baik.. ingatlah ramai lagi yang memerlukan. kan.. sobsss

beta kupu said...

Ya Allah, siannya tgk dorg kak Moon.....da la cara wat pun cam nak bancuh simen je...huhu

Cik Puan Mimie said...

Ya Allah..kesiannya..
apa lah agknya rasanya tu kan..

bersyukur la kita masih diberikan rezki yang baik..

A.I said...

Alamak -______-"