Tuesday, June 05, 2012

snow white


Petang semalam pak sutan book tiket citer Snow White neh . Beli online kan senang kan ....sampai kat kaunter bg nombor je . Memandang kan bebudak masih kat Taiping so cam busan je duk umah berdua. Masa nih la pun nak spend time sama sama kan . Kalau ada anak anak semer dah rush nak amik dr nursery ...kang amik lambat kena charge OT

So cam excited kan nak tgk sebab dah lama tak tgk wayang ...pastuh dah nampak dah org bawak anak kecik ...ok fine . Rasa nya citer nih ada ganas ganas sket kan ...tapi ok fineeeeeeeeeeeeee

Then mula citer je dengar ada budak duk bising ...pastuh siap nyanyi bagai . I think budak tew dalam umor 2 - 3 thn kot . Org sebelah Moon dah duk bising2 dah ....

hish apa bising nih ....ala bapak dia bawak la kuar

sutan plak dek cuit2 Moon sebab kami duk tepi sekalik row tgh n family tew 2 kerusi depan kita org je .  Frankly i tell u ai ngan Sutan kemain berasap kemain bernanah telinga

Cerita kat screen tew kemain best sekalik nko dengar budak nyanyi ..............vleyyyyyyyyyyyyyyyyyy. mmg tak pa nak bawak anak tapi please la ada kesedaran sivik sket . kesian kat org lain nak tgk movie ....tak perasan ke semer org duk pandang . Nasib baik nko duk mesia org tak da la nak marah terus kan ....org kita kan selalu diam kan diri kan . Tapi semer makan dalammmmmmmmmmmmmm . Sutan kata kalau kat luar neh mmg nko dah kena mintak tinggalkan cinema dah neh ............

Pastu bila ada part binatang2 kuar vley plak layan dak tew uiiiiiiiiiii rama rama .....terus pak sutan kata ...aduiiiiii cam gie zoo la plak . mmg tak enjoy langsung hokey ....then sampai part dalam 30 min citer nak habis vley plak ada sorang budak plak joint venture main lari2 atas tangga ............turun bawah then berkejaran naik sampai atas

and the parents tak wat apa pun ................vleyyyyyyyyy? mental jap aiiiiiiiiiiiii ...cuma few time dia bawak kuar then masuk balik then buat bising balik ...........tolong la akak oooiiii abang ooooiiiiiiiiiiiiiiiiiii

kalau ai la kan dah lama suh diam atau bawak kuar ...nak lari men lari kat luar je ..............atau tak yah bawak ...

kalau citer katun ai ley tolerate but nih citer Snowhite and the huntsman ......tolong laaaaaaaaaaaaaaa u bayar tiket ai pun bayar tiket ....ai rasa mata org banyak pandang 2 budak berkejaran cam kiter semer duk kat umah je golek2 dpn TV ..please pleaseeeeeeeeeeeeee

So dear parents and a reminder for my self jugaks ....kalau nak bawak anak masuk wayang plz make sure dia org behave . In this case i tak salah kan budak tew ....sebab budak kan dia mana tahu apa ...but parents sekalian please la ada kesedaran sivik sket . I know u nak sgt tgk wayang ...u baru balik kije amik anak anak n nak sangat tgk citer tew but please next time dont dont ever do this again .........


ok lepas lepas geram dr semalam nih .........nih nak bg ulasan citer nih

ai suka je citer2 dongeng mistik cam nih hahhahahah and Charlize Theron watak sebagai org jahat pun best ....hahhahah an evil queen yg ada kuasa n yg kekal muda dgn mengambil keremajaan anak anak gadis ...n watak dia sebagai pompuan jahat mmg best

Kristen Stewart plak ....heroin twilight tew pun best ...mmg sesuai la watak dia ...plus suka tgk gigi arnab dia tew ....

Mmg best ...so ai mmg rekomen kowang pegi tgk ...tp sila pikir dua kali kalau nak bawak budak bawah 3 thn

9 comments:

Cik Cyida said...

betul kak, betul!! sye penah tengok wayang, siap dia bawak baby dlm umur 3 bulan kot, org tgh khusyuk tgk movie, ttiba ada baby nanges.. sakit je hati, haiissshh

Ammyzyliyana said...

ari tu Ammy pun kene gak Moon.. kemain nyaring anak dia cry... walhal.. i tgk MIB... x sesuaila bwk anak.. parent dia sok. syuhh.. syuuhh.. end up senyap.. tido kut..

Ammy bertaun2 tak tgk movie.. sbb takut Mia ngamok lam cinema.. takut la people surrounding annoying ngan kiter kan... hishhh.. lately nie la dia dh paham.. br berani bwk..

Anonymous said...

Huhuhu.. Oja pernah bwk kiddos tgk avengers. Yg the elder two ok, tp adik (stawun) aiyaakkk mmg boleh bila2 masa kena halau dari panggung. Siap satu time tu jerit "nenen!!" Huhuhu. Last2, baru 20 min citer start, terus bwk adik kluar, bagi dia lpas kat walkway luar panggung tu. Tgk gaya dia mmg mcm active lg, hmmm.. Terus kluar, amik stroller, bwk dia teman mama sopping. Hehe. Sekian cerita avengers 20 min saya. Nasib malam tu hubby bwk jgk oja tgk citer tu lagi skali.. Hehehe..

Alyn Aellynn said...

mmg menyirap!!!

saya masa tgk midnight lahi laaa.. makcik ni bwk budak umur 5-6 tahun.. takde la larik2 ke hape, tapi dok tanya.. "kenapa org tu berkemban?", "kenapa lelaki tu tindin2 perempuan tu?"... watak izzah lam ombak rindu tuh

sentap ok! hilang feel. eiii mmg geram! pastu budak nangis la.. tanya2 soalan la... adoiii mencik!

aku byr ticket, ko pun byr! aku nak enjoyyyyyyy...

~suHaNa~ said...

kak moonnnn...memang betul sangat ape akak cakap tu..dulu masa i bujang slalu cakap kt diri sndiri lau ade anak nnti tkkan bawak diorg masuk wayang masa diorg kecik..sbb sakit ati bile kita tgh tgk movie tu tetiba jadi cam kak moon cite tu la..

Anonymous said...

itulah yg sy takutkan jugak..kalo bw anak ggu lak org lain..Last2 walaupun cite tu memg sy n husband nak tgk gak..we all xpegi tgk sbb pikirkan anak2 wt hal dlm panggung wayang...tggu anak dah faham bahasa n leh bertolak ansur br lah leh g:)

Fafau de Craft ( Zana ) said...

uwaaa..sbb tu laa zana lm daa xtgk movie...risau klu bwk anak kecik...nnt ganggu org lain... :(

Adik Nor said...

Sy rasa kalo bebudak blh dimaafkan lg kot.. sy pernah ada experience tgk citer robin Hood kot. Dok sebelah sepasang makcik ngan pakcik ni. Bleh plak diorg tgk wayang mcm tgk citer hindustan kat umah. Punya la kuat menyembang sampai ktrg takleh nk concentrate langsung.Rasanya 1 panggung kot leh dgr suara dia Pastu bila sampai part lawan2, dia plak yg lebih2 " ha!! pukui tang perut dia tu, sepak kaki, ketuk kepala, ha, ha, ha.. padan muka hang". Blh bygkan dak? Rasa mcm nk ckp jer kat makcik tu suh dia pi beli CD tgk kat umah jer. Pastu sampai part yg feeling2 tu, anak dia plak tipon suh bank in duit. Blh plak dia ckp kat anak dia "Mak tgh tgk wayang ni, takleh ckp byk2. Satgi mak pi bank in. Berapa ratus adik nk? Ni adik ada kat mana ni? Dah makan? Oooo.. mak tgh tgk robin hood ngan abah ni. Best citer dia.bla..bla..bla.. Okla mak tak leh ckp byk2 satgi tlg kim salam kat abg ngan kakak. Nnt mak pi bank in duit" Pergh!!! stress giler. Sia2 jer rasanya bayar RM10 tiket wayang tu.

happy2gether said...

Moon...jeles jeles...mmg tak sabo nak tgk citer ni...tp citer ni tak sesuai utk budak2 walopun tajuknya snow white sbb rasanya PG13 sbb ni version org tua...Mai selalu bwk budak2 ni tgk citer kartun jek sbb org lain pon bwk anak2 n alhamdulillah beli popcorn dorang senyap...kalo cam aqil ckp kuat n tanya tp kita ajar dia utk 'whisper' n suruh dia shhh shhhh...ehheh...stkt ni bole tolerate cuma bab nak pi toilet tu ponat, tgh layan best2 kena pi toilet...ehhehe....nak gi tgk gaklah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...