Thursday, June 28, 2012

Kasih sayang suami

Sejak Moon share pasal kisah Allahyarhamah Norma ramai para para isteri yg kagum ngan ketabahan n kasih sayang Talib ....he does proof that love does exist ...if ramai yg membujang sebab takut tak dpt suami yg baik ...please dont be scared ....good man does exist . Lelaki yg baik utk perempuan yg baik n vise versa

But ramai plak kata hishhhh laki dia baik ...bini dia masyaallah ....well pasti ada sebab nya kenapa Allah temukan mereka pasti ada hikmah di sebalik nya ...so kiter pun kena usaha la utk cari yg baik . Untuk dapat yg baik misti la kiter pun kena baik dulu kan ........got it .

Jangan la plak kiter ingat kalau cik abc tew dapat suami jahat ke terok ke ...kita nak spekulasi ha tew misti sebab dia tak baik tew dapat laki tak baik ....no no no mulut jangan puaka ya u olssssssss . Jangan plak time kiter di timpa musibah kita kata cobaaannnn tapi kalau org kena musibah kiter kata tew la dapat balasan la tew . Dont ....tew bukan kuasa kita nak tentukan ....

So masa Moon duk tulis pasal Arwah lagi Moon dah ada baca 1 blog nih .........so after Allahyarhamah pergi ...Moon selalu follow kisah En Abil menjaga isterinya Fauziah yg terlantar kini dah setahun akibat brain damage .

Sama seperti kes Allahyarhamah Rara Zikri ...Fauziah pun kena serangan asthma n due to that oksigen tak sampai ke otaknya and it caused brain damaged. Tapi Fauziah amat bertuah ...walaupun dia terlantar cam tew dia ada seorang suami yg amat cinta kan dia n sanggup menjaga nya 24 hour ....everyday .

Moon sedey sangat baca blog dia ....cara dia tulis tew ibarat as if isteri dia dapat baca and i do pray n doa to Allah ...that one day....Fauziah akan baca jugaks coretan suami dia .

"Assalamualaikum isteri saya....cium, cium, hug, hug..


Seperti biasa nak up date kisah kita yg dok di lamun cinta ni la dear..Pagi ni puas u kena usik ngan I. Mana tidaknya, I rasa boring tak tau nak buat apa, semalam semua kerja rumah dah siap n dah mandikan u so this morning tak de kerja dah. Sekejap2 I intai  u masih tido lagi, tiba2 mood nak usik u tercetus apa lagi I terus baring kat sebelah u n hug2 u, sampai terperanjat u. hahahaha. I kata bangun la dear I boring ni...tengah tido I usik, mengamuk la u, lagi u marah lagi I usik!! Hahahahaha"

"

such a sweet husband kan ...En Abil please terus kan usaha n curah kan kasih sayang pada nya . I know Fauziah pun amat sayang kan En Abil ...and dia pun tahu betapa besarnya pengorbanan En Abil pada dia .

This is the same words yg ai bgtau Talib dulu ...and Talib setia di sisi Allahyarhamah Norma hingga ke akhir hayatnya genap setahun 3 bulan dia terlantar sakit . Hanya Allah yg maha mengetahui ...and apa yg berlaku pasti ada hikmahnya ...kalau bukan sekarang maybe utk masa akan dtg .


Talib ada kata

Sebab Allah bg ujian cam nih la Lib jadi lebih kuat lebih matang ...kalau tak misti Lib duk ho ya ho ya lagi duk Butterfingers  lagi ...syukur la . Lib dah buat sebaik mungkin

Yup ....bagus la kalau Lib ckp cam tew . Rammmaiii sangat yg wisau pasal Talib ...thanks u ols . See Lib ....skrg Lib dapat lagi ramai kakak n abg2 di luar sana yg amik berat pasal Lib ....acctually he is stronger . Maybe dia betul2 redha dengan apa yg berlaku ...yup he still living kat balakong umah dia tew ....and alone . But dia ok ...many many thanks for ur concern .....

Ha sambung kisah En Abil ........Moon ada bg link blog tew jugaks ke Talib n bgtau dia ...that ur not alone ...and ada lelaki yg sanggup berkorban cam tew . Biasa kita dengar isteri berkorban utk jaga suami kan n very rare dengar isteri jaga isteri sebab most of the time most men will cabut after few days or month ....but this few good man proved that suami mithali masih wujud among us ...syukur Alhamdulillah .


En Abil  ...keep up the good work and moga cinta dan sayang akan sentiasa kekal dalam hubungan kalian . Kami doakan yg terbaik utk both of u .

So kowang ley gie baca kisah dia org kat WARKAH BUAT ISTERI and mmg betul cam tajuk nya the writting is as if dia tulis khas utk Fauziah ..

Mari la kita sama sama membantu mereka . Moga sumbangan kita yg keci; ini dapat meringan kan mereka

Nama : Abil Fikri Ahmad
Bank: CIMB Bank
Account No: 0506-0040577-52-1
H/P No : 016-2634258


please share this ....moga usaha kita nih di berkati Allah .

Blogger Abil Fikri Ahmad said...
Salam..atas sokongan yg di beri ni saya benar2 menghargainya n thank you so much. menitis airmata sekarg ni..Doa u all kami sungguh harapkan. terima kasih, terima kasih.

terima kasih en Abil sebab sudi singgah ....hope this help ....and terus kan ya .......caiyookk



16 comments:

Riena Haiqal said...

Semoga Fauziah cepat sembuh.. sangat-sangat sedih baca coretan mengenai nya..

Siti Nursyuhada said...

saya pon baca gak cete nie en abil memang superman... hu3

beta kupu said...

salam kak moon, sbnrnya saya pun mmg ikut kisah norma& talib nih, n saya penah wat entry psl isu ni http://betakupu.blogspot.com/2012/05/kasih-sayang-cinta-pengorbanan.html

Mmg solute la kat org2 yg sabar cth cam talib ni,sbb kat lam famli sya sndri pun pnah jadi, pakcik sya kna tinggal dek bini nye slps tetiba dia terlantar sakit...huhu...

al fatihah tuk arwah norma & rara

Abil Fikri Ahmad said...

Salam..atas sokongan yg di beri ni saya benar2 menghargainya n thank you so much. menitis airmata sekarg ni..Doa u all kami sungguh harapkan. terima kasih, terima kasih.

Aida Nuriezma said...

kak mun,xleh nk tgk blog warkah bt isteri tu..ape link die ye?tekan2 x dapt..error..hehe

Nor said...

tak dapat bukak pon k.moon

Sari Yusa Ibrahim said...

sedihnya, semoga En Abil terus diberi ketabahan dan kekuatan menjaga isterinya & semoga isteri beliau cepat sembuh..

ain nazathul said...

kak moon,sbnrnya sy tgh merindui arwah norma..i dunno why..xde hbgn darah,bkn kawan2,bkn peminat,..tapi serius..sy merindui arwah..hanya Al Fatihah yg mampu sy sedekah..
utk en.Abil,be strong...pasti ada sinar kebahagiaan yg menanti kalian nanti..kalau bkn di dunia ini,pasti di syurga sana..Aminnnn

nur said...

kak norma... tak dapat bukak la link blog tu....
ade alternative lain tak?

Mooniqueen said...

Ya Allah semoga suamiku akan seperti ini if ditakdirkan MQ jatuh sakit.... Amin....

zuwaidah said...

semoga diberi kekuatan dan moga dirahmati ALLAH.

shafahanz-iman said...

Moon, doa buat arwah serta Talib dan Rafiq InsyaAllah sentiasa dalam titipan doa subuh saya, juga doa buat Moon sekeluarga...Moga keluarga ini sentiasa dalam lindungan yang Esa. Terima kasih sebab entry sebegini membuat kita insaf dan sentiasa bersyukur... Terima kasih... :-)

EnaMokhtar said...

Assalamaulaikum..semoga En.Abil diberi kekuatan dan dipermudahkan segala urusan didunia dan akhirat ..semoga kak fauziah cepat sembuh..ameeeen...mohon saya share entry ni kat blog saya ye..

SD2 Top Agen said...

Assalammualaikum...semoga Allah swt memberi kekuatan kepada pasangan ini..dan semoga diberi kesembuhan oleh Allah swt...Amin

A.I said...

Aku pon kagom sgt dgn Abil...

e.l.i.z.@ said...

Sebak bila ada suami mithali mcm lib ngan abil :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...