Thursday, September 06, 2012

Ke Langkawi part 4

since Makam Mahsuri nih sangat la dekat ngan To Senik .,..so kita org pegi sini je la . Nak pegi jauh jauh jap jap hujan kan ..


 

 Nih la nama nya Rombongan Cik Kiah ngan anak anak ..


Ni 2 hero anak Makcik Kiah yg di tugaskan membeli tiket nak masuk .

 Dan nih adalah pengawal peribadi Makcik Kiah ...hehheheh my FIL yg tgh sonok simpan janggut . Yer la dulu kije penjara mana ley simpan janggut ...nih dah pencen maka sonok la dia simpan ...nanti papa suh la Mama trim ...ekekkek olo  olo so shuweet tau





Lupa laks nak snap gamba kat Makam Mahsuri sebab dalam tew pun punya ramai org kan ...so kita org snap2 kat luar2 je ...masuk umah2 tradisional nih ....wah cantek2 laks tew
 Adakah ini wajah Mahsuri ...i pun tak pasti tapi wajah wanita dalam potret nih sangat lawa kan


Awat nih ....anak Papa nak apa nih .........
 
 Rafiq masa nih tgh guling2 hahhahah sebab tak bg org dukung dia ...terus aksi landing atas lantai sambil cuba di pujuk oleh Kakak Yaya hahahhaha


 Masa nih adalah scene saat Mahsuri nak di hukum ...siap ada sound effect bagai ....walaupun patutng tak gerak but penceritaan n sounds effect banyak membantu ..
 
 kalau la ai kaya raya sampai duit pun tak tahu dah nak wat apa ...ai akan buat umah papan cam nih seketul ...best je umah papan sejuks je ..

 

 lepas tgk gamba nih baru la tanya sutan ...eh asal kita tak bergambar kat sitew ekkkkkk ...


 Adeh Isk nak gaks try try pegang lembing bagai kannnnnnn ...sambil di ajar oleh apaknya Sultan yg berjiwa rakyat hahahah

 turun2 tangga , papa terserempak ngan tuan dia kat penjara ...wahhhh what a small world . Papa kata Tuan nih la yg banyak bantu booking dewan semer masa Talib n Norma kawen dulu .

 asal tetiba 2 nih posing ala cam nih ...den pun tak  tahu ...adakah ini posing burung helang ...atau adakah posing karate kid?

 pusing2 tetiba hujan laksssssss terus lari masuk kedai makan dalam nih ...minum2 dulu


 adeh geram tol la budak paung nih ...tgk pipi dia tew cukup Yis n ibu rotinya ....enak di makan begitu saja ....masa nih dia punya duk gelak tgk papa dia ...apa yg klaka pun tak tahu ..pastuh jap jap nak paw air teh ais hahhah

reda hujan terus jalan jalan lagi ...baru 2 3 langkah hujan plak ...so kena la masuk umah2 hahhaha


dah habis ronda maka jom la kiter pulang ........pulang mari la pulang mari la pulang bersama sama ...

moh la kiter pegi cari makan kerana perut udah berkeroncong lagu sedu sedan . So kita org pegi cr kedai makan kat area nak ke Pantai Cenang . Ada 1 kedai nasik campo pas stesn minyak tew sket bawah pokok ....best gilers kay . Dah la lauk banyak siap ada ikan bakar ngan sambal belacan super extra hots yg ai mmg tak mampu nak pejam mata tgk ....so cicah jugaks la ....dap dap hokey . Pedas2 time hujan ...ikan bakar panas2 dapat plak ngan ulam2 penuh pinggan yg buat terasa cam kambing japs la sebab banyak mkn daun ...siap berpetai bagai la ....perggggggg sedap kay ...total 6 dewasa makan n 2 budak makan plus lauk bungkus lagi dalam 45 hengget cam tew . ok la kan...murah .  ari tew mkn kedai deret Idaman Suri tew ...2 laksa 5 nasik lemak n air dalam 5 cam tew kena 55 henggettttttttt whattttt ....pastuh semer duk ckp ....hish pas nih tak mo dah makan kat sini .......asal mahal cam bedil nih .........habis tew takkan nasik lemak kosong sampai 4 5 hengget sebungkus kaaaaaaa .

tp kedai makan nasik campo tew tervaekkkkkkkkkkkkkkkkkk

sambil duk mkn semer muka cam apa je sebab dah nak kena cek out kan . Mintak late cek out kol 3 pm ..pastuh semer cam tak puas jalan ...so apa lagi pas perbincangan extend lagi 1 hari hahahhah tp amik 2 bilik je ...huhu 

terus muka mama cam ada org on suis lampu ...plingggg happy ....tew la tak ley nak jalan jalan sangat sebab hujan kan .

 so lepas mkn pegi balik Lobby Tok Senik utk tambah 

lobby pun klasik

staff kat sini baik baik ......thanks tau layan kerenah kita org ...hahahha
huhu nih la harga nya ....tew ada lah published price ...berapa ai bayar tak ley la ai bgtau kan .ekekkekek but FYI kowang ley mintak diskaun n kalau kowang terrer kowang ley dpt murah hokeycam ai nih ....sambil kelipmatalajulajuuuuuuuu


So geng pengembaraan sambung pegi Pantai Chenang ...tapi masuk je sana hujan selebat lebatnya hahahhah hebats ...so pusing kat duty free shops kat underwater World ...pastuh se,er tak koser nak masuk dalam Underwater World tew ...so semer beli cekelat sambil lepak tepi tew cam org muda remaja tgk mat mat salleh lalu lalang hahhahah ...

Mkn cekelat kisses cam makan nasik apa kes kan hahhahahah ...sekalik hujan reda sket je kita org lari je pegi kat kereta tak kira nak balik jugak nak balik jugaksssssss
balik bilik semer dah penat hahhaha walhal bukan berjalan sangat pun kan hahhahahah . So dinner suh pak sutan ngan talib je pegi beli ...so kami semer tunggu kat bilik .

Tgh malam tew pegi dating ngan pak sutan kat Warong Tok Mat ...Moon order Tuns Char Kuew Teaw ...best gilers hokey . Walaupun harga nya 9 hengget ke 12 hengget sepinggan tapi sedapsssssss ...siap pas bayar siap suh bgtau kat tukang masak tew ai kasik 2 thumbs up ...sengeh2 malu akak masak tew ...well benda sedap kena la puji kan ...tak rugi pun puji org sebab mmg sedap ponnnnnnnnn

mlm nya semer tido ngan lena nya ....alhamdulillah kami semer tido lena n selesa kat umah Mael nih . 

Nani ngan si sulong






Nanti kita dtg lagi ya ........ajak ramai2 ...misti lagi best .



Kereta sewa kita org masa kat sana  Iswara RM 80 , Wira RM 100 ...waktu time raya n cuti sekolah plus ai pun cari last minute kan ...ok la tew janji ley ke sana ke mari jadi la kan . My friends yg banyak kaki kat sana kata mmg standard la harga cam nih . Kereta sewa dr Ars Travel and ai sangat senang berurusan ngan Hidayah sebab semer thru phone ...bayar semer n Izham tunggu kat jeti ...so nak sambung 1 hari agi pun dia org senang je . 

Kereta Sewa - Hidaya : 017-535 4286


ke lobby utk hantar kunci n cek out


kita org stay kat yg ai bulat kan ngan kaler itam tew ..memula umah mak abang then ke umah Mael .

dah beli tiket semer so makan dulu japs 


Sutan part time kat Hameed nih japs akakkaka ....hahahahha



Kalau gie kedai makan suka benor la wat cam nih ...nak tunggu ice cair , Kadang siap ley wat pertandingan ngan Yaya sapa punya cepat cair ....pastuh daddy dia plak ajar suh tiup2 nak kasik cepat ice putus ........


Bye bye Langkawi .......nanti kita org dtg lagi ek sebab mummy kata dia frust tak ley beli periuk2 n pan pan Tefal segala bagai tew ...so dia akan dtg lagi . Nih 1st time dtg so cam nak rasa pengalam dtg sini ...insyaallah kalau ada rezeki kami sampai lagi ..........

5 comments:

Mally said...

Kak Moon kedai nasi campur btul harga mahal sgt...
Coz haritu masa cuti merdeka i & hubby gi Langkawi mkn kat sana harga utk 2 org makan adalah rm25.90 tapi redha je sbb sambal belacan dgn ikan bakar dia sedap sgt....

Abil Fikri Ahmad said...

Salm miss Moon..wah makin cantik langkawi ni yea, lama tak ke sana, tak tau bila dapat ke sana. Tq share gambar2 langkawi ni..

hafiza ayshah said...

tgk pic rafiq yg tgh duk glk tu sebbijik muka arwah..

AbbotCottage said...

Sayu bila tgk muka Rafiq, salign tak tumpah. Tapi happy sangat bila Rafiq senyum gembira...

muahsss utk Rafiq.

anggun said...

waaaa....rindu nak dok langkawi....