Wednesday, September 19, 2012

D'Mawar Residensi


Ha ha lama giler tak apdate belog ..so ari tew Moon ada share kat FB kan bagitau ada umah baru akan launching kat area Taman Mawar Bandar baru Salak Tinggi kan ...so masa launching tew harus la pegi tgk kan ....perg mmg lawa la .........meh nak share ngan kowang . 


 Umah teres 2 tingkat 22 X 65 dan ke atas . Maknanya ada different model . So ada yg laman belakang pendek n ada laman belakang panjang ...so ley pilih mengikuut budget masing masing

Spec : Umah teres 2 tingkat
Room : 5 Bedroom , 3 bathroom
Size : 22 X 65 +++
Price : RM 370k ++

 Harus la usha dapo dulu sebab kat living room tuh punya la ramai org ....pastuh 1st day launching dah banyak kena book plak tew ...wah hebats la kowang neh ....mak nengok harga pun telan air liur 2 3 kali tapi bila tgk umah nih .....ok ....saya faham kenapa harga dia cam nihi sebab finishing dia bagus ...wayering semer dah complete ......and yg paling ai jatuh cinta adalah bahagia nehhhhhhhhh

 pergggggggggggggg belakang umah 30 kaki beb .....ley letak meja makan kat luar ala ala piknik u .......siap ada ala ala bertangga cam nih ......... wah banyak nyer ruang jemur baju hahahhahaha ....

dapo nya idak la besar sangat ....tapi cukup spacious la utk masak masak ....kalau rasa nak dapo lagi besar extend la sampai belakang ...baru la ley siap guling2 sampai ke luar ....muahahha

 hishhhhh menggoda sungguh la bahagian belakang neh ...

 tandas kat bawah pun besar n tiles dia sampai ke atas ...

 Ini adalah another best part of the house ....siling kat tangga adalah kaca ....so cahaya ley masuk n mmg terang la kawasan nih ...

cahaya dapat masuk ...n bahagian atas tak gelap ...ai like
hish asal la deko umah contoh cantek2 ..........hahhahahah ada sedikit bunyi jeles di sitew hahhahaha ....terus rasa nak berkampung je kat sini sampai petang vleyy..
 master bedroom sangat besar hokey ...n siap ada slidding door bagai n balkoni lagik ........

olo smart nya lampu tew .........sambil cuit pak sutan laju laju ........

 
sebab siling tew adalah kaca maka mmg limpahan cahaya mmg masuk terus ke ruang tangga .....

Ai berkenan la ikang ikang nih ...maner gops nok carik ikang ikang neh ....cer kabo gok sket ...
sessi soal siasat ....n according to abg kita nih tinggal few unit je agi ..........what ....laju la kowang neh cam beli umah harga 370 hengget je sebijik ...n kawasan nih akan naik lagi menjadi kawasan perumahan yg baru ....ada semi D akan naik ...then akan ada lot lot banglow lagi .


 
simple je deko nya ......tp tew la telan air liur je la nengok ......hahahha . Ok jom sekarang gie umah yg kosong plaks .......


 belah belakang ...
 ada ruang utk di jadikan wet kitchen ke ...tempat letak mesin basuh ke ...

 Isk kata .....daddy mummy tgk ....ada kolam Ikan la kat atas ni ...hhahhaha kolam pun vley nak tanam  pokok pun vley ..

 
 
slidding door utk master bedroom ... nampak cam dah di tinted kan ...

 semer wayering dah ada ...event point utk aircond ...water heater ...auto gate ...n loceng pun semer dah ready .

so belakang nih nanti akan naik umah lagi n lagi n lagi .........tgk belakang sana tew kemain banyak lagi tanah yg kosong ......

so sapa nak tgk umah contoh sila la pegi ya ...kalau ada apa apa soklan just call nom kat atas tew . Kalau nak beli boley cari Watie ...dia akan assist kowang ...n jgn lupa bgtau u tahu pasal umah nih dr blog Moon .... :)

n kalau ada sapa sapa nak cilok gamba ai neh nak masuk forum ke hapa jgn lupa bg credit kat owner blog ya ...last time Taman Mawar Sri Amelia project umah 22 X 75 dulu  nih kemain la cepat laku . N u ols ley compare harga dia ...dalam masa setahun kemain mencanak naik harga hartanah kat area BBST neh ...entry pasal umah 22 X 75 DULU kat sini n top blogger yg terkenal satu malaya pun beli kat sini ...hu hu berjiran la kiter muahahha

14 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

memang cantik kak Moon, Yana pun kalau tengok rumah memang suka masuk dapur dulu, dan tengok laman ...oh tapi harga nya GULP GULP GULP

Norasiah Nasir said...

wahhh moon..teruja..sama la paling teruja tgk halaman belakang tu..unik ..kretip sungguh depa no...
tp bila scroll up tgk harga balik..pitam mak..

x sabar nak tunggu sambungan...

cpt sikit buat sambungan...hheheeeee

Nurul Ilyani said...

salam, ape name developer ni eh?

cinda said...

hehe..puan moon..ikan tu ada kat SSF..

ida said...

moon...mmg cantiklah rumah nie..tp dah sold out ye...suka sbb laman belakang dia luas...bleh buat piknik 2..hehehe...

azizan said...

ramai nye org kaya skrg ni

rumah baru bawah 300K dah tak de ke?

Mahfuzah Azahari said...

aduyai...murahnya rega rumah ni....kat puchong tak dapek ler rega nih

Mahfuzah Azahari said...

Murahnya harga dia..tak dapk rumah besar camtu dgn harga camtuh kat puchong...*drool*

Zaidatul Ismail said...

Hehehehehe! Jap mengilai jap. Salam sume. Sy gelak bukan apa, show house yg kak moon g tgk tu (fully furnished) dh pun sy beli pd hari pertama d launching lagik

Zaidatul Ismail said...

Salam semua. Kak moon masih bole brtandang join BBQ ke kenduri ke kt rumah ni nnt. Kisah rumah ni d beli oleh suami sy pun menarik juga.Pd 1st day ia d launching, suami tiba2 mnghilngkn diri. Kami waktu tu tgh holiday kt port Dickson je. Tau2 je esoknya, staff developer kol sy kata suami suruh sy p tgk, kalau sy suka, suami akan proceed. Terkejut beruk waktu tu bila d beritahu oleh staff MFSB. Kata staff tu lagi " husband u dr pagi, gate belum bukak lagi, dia dh tunggu. Husband u bg fon no u, suruh I kol u panggil u tgk umah ni"
Macam tu la sikit bih kurang story d balik tabir. Kak moon nnt d jemput pd kenduri doa selamat.

MANSTIR said...

Thanks, best entry ni.

MANSTIR said...

Thanks sbb bagi info pasal rumah ni.

MANSTIR said...

Salam, ingatkan yg beli umah cth ni anak dara! Cleaner rumah yg kata sewaktu menjenguk rumah ni sesambil tgk progress rumah.

MANSTIR said...

Salam, ingatkan anak dara yg beli umah contoh ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...