Wednesday, September 19, 2012

Hong Kong Disneyland

Ha ha yup betul ...mmg anda baca tajuk tew betul
Moon n Co is going to Hong Kong Disneyland
Me n Sutan dah excited sangat sangat sebab Im sure Isk ngan Yaya misti akan suka
Kids lagi la kan double dia org nye excitement 


Last kita org pegi travelling jauh pun masa thn 2009 tew pun pergi Bandung bawak Yaya je
Isk masa tew kena tinggal ...so selalu la Isk kalau nampak kapal terbang selalu la tanya

Bila nak bawak Isk naik kapal terbang nih mummy ....

Ala sian la plak kan ...so setelah plan punya plan maka kita org decide pegi Hong Kong Disneyland la seba
tempat nya sangat cantek n mmg sesuai utk anak anak baya baya Isk n Yaya nih ( n mummy n daddy dia jugers LOL )

So last Monday pegi buat passport Isk ...pastuh kemain la dia tanya napa kena ada passport . Ai pun explain la ...kita kan nak naik kapal terbang pergi Hong Kong ...so Isk kena la ada passport . Mummy nak bawak Isk pegi disneyland ...nanti malam mummy tunjuk Isk ek apa ada dalam Hong Kong Disneyland tew .


umak ai tgk peta nih ai plak yg teruja ....tak pa la ai pun kanak kanak juga ...kanak kanak dewasa ....LOL

So last nite ai tunjuk la kat Isk n Yaya apa yg best kat sana nanti ...so ai share jugaks ngan u ols 


Adventure Land 

dalam nih mmg kira adventure betul ...kita ley naik River jugle cruise ...panjat2 umah Tarzan n many more la ...kira mmg masuk hutan nih ....part nih misti my son la paling suka kan ..tak saba nya nak pegi sini yg pasti nya suasana hutan yg penuh ngan adventure menanti    wat bunyi tarzan sekalik ....OOooooOOO oooOOOoo ..


Grizzly Gulch 
 Ha ni plak tema Wild Wild West ....yihaaaa ....terus ai terbaya Gangnam Style ...aksi naik kuda hahahhahah . So kat sini  nampak banyak aktiviti best best yg ley wat kat sini . Ai nih dah la penakut nak naik roller coster bagai ...hope sampai Hongkong Disneyland nih tak la takut ....i hope so ....yer la bukan selalu kan ley masuk Hong Kong Disneyland ...dr apa yg ai baca dia nyer Mine ride tew mmg tervaek ...

Pak Sutan ..........awak suka la kan benda benda cam nih kan ...kan kannnnnnnnnnn ( me gigil lutut dah ...)


Toy Story Land


Sebagai peminat cerita Toys Story ...nih la tempat yg best hahahhah howdy cowboy ...hiks Woody yg handsome ...habis la kalau Isk ngan Yaya masuk dlm nih ...misti dia org suka . Nih duk tunjuk kat PC pun kemain dah duk bising mulut 2 org nih ....siap tanya betul ke ada tempat cam nih mummy .....betol la ada Isk oooiii

Ingat lagi masa Isk kecik2 asek duk ulang citer Toy Story nih je la sampai ley hafal dah . Sapa ada anak mmg tahu sangat la tabiat tgk citer ulang n ulang n ulang n ulang lagi ......... :)


nih adalah aktiviti2 yg kiter ley buat kat Toy Story Land ....menarikssssss

wahhhhhhh cute nya ...habis la me n pak sutan kena paw nanti hahahha


Fantasy Land

wahhhhhhhhhhhh harus Cik Yaya feeling2 princess hahahhahah .....ok la tew mummy queen , daddy King ...Isk Prince n Yaya Princess ....wahhhhhhhhhh berangan terusssssss

ramai yg ckp The Golden Mickey nih adalah acara yg wajib kena tgk sebab mmg best so im looking forward to watch this

dalam nih ada banyak ...ada Its A Small World , Mickeys PhillarMagic , Fantasy Garden , The Adventure of Winnie The Pooh , Sleeping Beuty Castle , Mad Hatters Tea Cup ( cawan pusing2 tew ) , Cinderella Carousel , Dumbo The Flying Eelephant , Fantasy Land Railroad Station , Snow White Grotto and many many street performance .

 Tomorrow Land


wahhhhhhhhhhhh nih mmg zaman akan datang neh .........

huhuuu Space Mountain Roller Coster ....umak aiiiii terus rasa melayang2 di angkasa lepas ......... dalam nih ada jugaks Buzz Lightyear Astro Blaster ,Stitch Encounter , Autopia , Obitron , UFO Zone n Street performance ....


Main Street USA

dan kat sini jugaks la ada parade yg best tew




dan bila malam nya plak ada fireworks


pitam japs ....eh tak ley pitam rugi nanti tak ley tgk fireworks .........bangun balik dari pitam ....wowwwwwww tanteknyaaaaaaaa

Habis je tunjuk semer kat Isk ngan Yaya dia org muka mmg sonok habis la .............

So Isk ngan Yaya jgn nakal nakal .........nanti kita kan nak gie Hong Kong Disney land ..........

Counting days la nih ......................

sambil kelip mata laju laju hahhahahhahah

nanti ai dah balik dari vacation ai share ngan u ols semer pasal hong kong disneyland ya

11 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Enchanted!!

Diksu said...

bestnye..

Puteri Shazila said...

Tempat ni mmg cantik kak...n sgt besar. Sy pergi thn 2009. Tips dia...akak kalau blh prepare makanan dr sini, sana makanan halal sgt susah nk cari. Even instant noodle buat dr pork. Sy n family mkn pop corn for the whole day dlm disneyland tu. Ahahahah....n satu lg tempat ni sgt besar...n byk tmpt bestttt..so kitorang dtg 9pagi...9mlm baru abes... :) ...anyway..slmt bercuti...jgn lupa tgk show lampu2 dkt bangunan2 hongkong tu...(mlm) n also naik puncak (lupe nama) dpt tgk whole hongkong.. :)

happy2gether said...

Moon...bestnyer...bila la kami nak merasa pulop...huhuuuuu..nak itottttttttttt

Bermulanya Satu Episod said...

wah bestnya...

Sue said...

moon..bestnyeee.. anak2 i esp damia pun da pandai request nk g disneyland tgk princess. moon nnt cite la, amik pekej ke ape ke.. kos2nyee... masa bila booked flight..masa bila booked hotel etc.. pls..pls..

Azrine Aziz said...

but fyi now dah ade one halal restaurant dlm Disneyland Park & dlm Disneyland Hotel too :)

Miss Moon said...

Yup sekarang dah ada bukak restoran Halal ...Tahitian Tarrace kalau tak silap .

Nanti moon share ngan u ols pasal trip nih ya

panitia kimia said...

Moon,akak nk share ckit xprience....spy kiddos lbh xcited masa tgk parade.jgn lupa pkaikn siap2 costume...snow white/sleeping beauty/cindrella.klu nk beli kat dlm,tsgt le mahalnya.bkali2 ganda.....padahal sama je :'MADE IN CHINA"

panitia kimia said...

Moon,akak nk share xprience spy kiddos lbh xcited.ni situasi kat disneyland paris.mngkin sama jg dgn hong kong kot.jgn lupa pkaikn siap2 mereka dgn costume...eg snow white,sleeping beauty,cinderella.klu beli kat dlm tsgt la mahalnya....bkali2 gnda.padahal semuanya sama: "MADE IN CHINA"

Nur-nba said...

Wah menariknya.. Moon nanti kongsi kisah percutian dengan kami ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...