Monday, September 10, 2012

Cik Yaya n Isk

nih la penghibur ....nih la jugaks yg menguji kesabaran kadang2 . But rasanya semer anak anak cam tew kan ...but nih kira ok la sebab makin dia org meningkat dewasa dia org jd lagi better ...lagi behave sebab skrg dah faham dah asal tak ley wat cenggini cenggitu semer kan...

Dua org nih sangat la rapat ...jgn terkejut ek tgk mata cik yaya yg besar tew ....walaupun yaya suka buli abg dia tapi dia la jugaks yg selalu nangis bila kena marah ngan abg ...nanges level sedu sedan teresak esak hokey . Bila tanya asal nanges

Abang marah Yaya ....dia marah kuat ........

so taufu fa la kamuk cik Yaya ...bila tanya Isk asal marah adik ....

Tew la dia suka kaco Abg pastuh bila ckp jangan dia buat mata dia besar besar ..pastuh org kata jangan jangan dia nak buat jugaks

uiksssssss ada kaitan ke mata adik kamu tew Isk woooo ....tetiba nko membebel sama cam mummy nko Isk ..akakkaka

Iskandar sekarang Moon perasan dia ada satu peel nih ...dia suka menyusun .

Case 1 

Cikgu nerseri : Hari nih Isk banyak tolong saya la Moon . Semer bebudak balik sekolah main campak je beg ...saya panggel suh susun semer nak main tak mo pun tolong susun ....rak kemain besar tapi main campak je ...hish bebudak nih .. ..sekalik tgk saya duk bebel2 ke bebudak lain sekalik Isk dtg ..

Isk : Teacher Ina ...meh Isk tolong

Cikgu Nerseri : Habis semer beg budak2 dia susun Moon ....siap ngan kasut sekolah semer pun dia susun

Me : Habis tew dia tak gie main ke Kak Ina ...

Cikgu Nerseri : Lepas dia siap susun dia gie la main ..

Bila Isk tgk teacher tew bagitau yg dia bagus hari nih ...terus dia pandang Moon n angkatkeninglajulaju ...

Kadang Cikgu kasik dia upah ...sebab selalu tolong kemas2 beg ....n terus Isk jadi ketua bahagian susun susun beg di nerseri 

Case 2 

Bulan poser kat Jalan Tar ...di gerai jual baju melayu

Moon tengah pilih2 butang utk Isk ngan Sutan ...so Sutan Isk ngan Yaya tak masuk la kan ...so dia org tunggu depan gerai tew je ....so atas meja tew kan ada banyak kotak2 butang baju kan ...so semer dah sepah2 sebab org duk main pilih campak2 je .

Sutan duk perati je Isk sebab dia cam geram tgk kotak2 tew sepah2 . Pastuh dia pun mula la menyusun kotak2 tew ....terus jadi kemas ...Moon tgk pun mmg straight je la dia susun

Me : Wah Isk susun ek ...terrrer la Isk ...Good boy

Isk : ketawa je ....sambil angkatkeninglaju2


so yg moon perati dia nih kalau gie mana mana dia suka gie susun brg...kadang slipar dpn umah org pun dia gie susun kan side by side  tapi kan kalau kat umahhhhhhhhhhhhhhh sendiri .... bertuah la dia nak susun barang dia .....................nih yg mummy geram neh ...

ps : pak sutan ...bawak la anak awak gie gunting rambut tew ...dah cam sabut dah saya tgk

sekian .


6 comments:

Sue said...

kak moon belikan Isk game puzzle... mesti jaap je die susun tu.. ihihihi

Cik Rongoks said...

diorang comel.hihihi

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

dah besar panjang anak2 kak Moon..
mesti seronokkan dah boleh buat kawan

azrinna said...

Tu la madu dan racun kita sebagai mak dan bapa

syiela said...

hehhehhe.. lepas ni harapnya ke rumah pulak dia susun :)

yantz-yeem said...

bagusnya!!!moon dah ada org yg boleh diharapkan ler...pas ni senang le sket keja moon hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...