Showing posts with label korean drama. Show all posts
Showing posts with label korean drama. Show all posts

Thursday, November 21, 2013

Korean Drama - The Heirs

Drama terbaru yg tersangkut ahahhahahah ...hari tew duk giler kat The Master Sun tew ....skrg yg nih plak

Asal tertengok ep 3 kat TV ....skalik terus malam tew tgk online dr episode 1 balik sampai la episode 8 . Mmg best citer neh plus hero handsome n heroin fav plak tew



The Heirs

Titles:
그무게를 견뎌라 - 상속자들, 왕관을 쓰려는자
Description:
A romantic comedy about high school students living in top 1% high society. Things get turned topsy turvy when the students end up getting tangled with a girl from lower class who is the heir of poverty, and romance unfolds.
Category: Korean Drama
Status: Ongoing
Released: 2013
Rating: Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full 9.58 (10135 Votes) Rate it!
Genres: Comedy, Romance, School, Youth 


 Kalau sapa sapa nak tgk secara online sila ke site2 neh ya ...skrg ai dah UNIFI kan diri ...terus laju giler tgk drama korea ...sebelum nih semer jiran je unifi ...ai je yg masih berstreamyx ...skrg ai pun dah unifi ...n best gilerrrrrrrrrrr n laju gilerrrrrrrrrrr hahahhahah pastuh bila hujan terus tgk hypptv akakkakaka

Good Drama
Yo Drama 


Saturday, September 07, 2013

drama Korea - The Master Sun


 

 Citer neh best n watak hero neh sebijik cam Do Go Jin dlm citer The Greatest Love . Watak hero yg tak der perasaan

Heroin nih ada kelebihan utk tgk hantu n setiap episod dia akan bantu hantu ... masa tgk episod 1 dah tersangkut dah

 

The Master's Sun

Titles:
Joogoonui Taeyang, 주군의 태양
Description:
Joo Joong Won (So Ji Sub) is a cold and ambitious CEO, who measures all human relationships through money. Tae Gong Sil (Gong Hyo Jin) is a sensitive assistant, who suffers from insomnia, due to her ability to see ghosts after an accident. Joong Won will learn to trust Gong Sil and falls in love with her.
Category: Korean Drama
Status: Ongoing
Released: 2013

Wednesday, March 20, 2013

Flower Boy Next Door


Description:
Based on the webtoon titled I Watch Him Every Day. It is a romantic comedy about a girl named Go Dok Mi who locks her self in her ′tower′ from the world, is caught spying on the man living next door by Enrique Geum. Enrique Geum is a genius creative director, who is good-looking, stylish and bohemian and can′t get enough of soccer. He will form a love line with Go Dok Mi. Go Dok Mi is a ′city Rapunzel′ who never ventures outdoors, yet has her own set of charms that makes men go weakless
Category: Korean Drama
Status: Completed
Released: 2013
Rating: Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full Rating Star Full 9.71 (1461 Votes) Rate it!
Genres: comedy, Romance




Lama tak share apa drama yg baru lepas tgk kan . Tak sangka ada jugaks yg tunggu Moon share pasal drama Korea hahahhah walaupun ai dah tua tapi tetap muda jiwa nya ...uwekkk

For me citer neh best jugaks plus Park Shin Hye blakon kan ekekkek ..

Citer neh pasal Go Dok Mi yg di lakun kan oley Shin Hye . Dia adalah pompuan yg suka duk umah je . Sepanjang masa duk umah n takut nak kuar jumpa org . Dia pun kije kat umah je ...kije sebagai editor . Apa apa semer main send email ke ..postage ke umah dia ..sangat anti social

Hidup dia simple je n padai berjimat cermat . Tiap2 pagi akan ada org deliver susu depan umah dia ..so dia bukak pintu n hulur tangan je amik susu tew ...n tiap tiap hari ada sticky note atas susu tew ...ada lah pesanan apa apa cam ...mcm mana u hari nih ...sihat ke ...n etc .

Rupanya jiran dia ada 2 lelaki yg kijer buat webtoon . N sorang lelaki nih minat kat pompuan neh tp tak tahu cam na luah kan ...so dia akan lukis je dalam webtoon dia n cerita la apa apa je dlm webtoon tew

So si pompuan nih one day menang teropong ...so dia pun test la teropong ...umah dia kan umah flat n depan umah dia plak ada apartment mewah ...skalik dia teropong2 nampak sorang mamat neh handsome giler

so dah jadi rutin dia laks everyday misti dia akan tgk apa mamat tew buat ekekke ....stalker betul hihi

 So one day ...adik mamat nih dtg dr Spain . Si adik nih nama Enrique n merupakan sorang pereka computer games yg sangggat popular . Tapi si heroin tew mana pernah nmpak mamat tew ada adik . Dia ingat mamat tew duk sorang je

skalik terkantoi plak ..si adik nih perasan si pompuan neh asek stalk umah abg dia ....si Enrique nih jenis yg sangat ceria ...tahap ceria giler rasanya kalau betul ada lelaki cam neh mmg kena lempang2 je ...tapi ceria dia tew sangat menghibur kan n ala kiut je . Utk dalam drama vley la kalau ada in real life pitammmmmm . Rasanya Enrique la penyeri drama nih .

Since Enrique neh pun tgh bersedey tapi tak tunjuk ...sebab pompuan yg dia minat selama nih n rapat rupanya minat kat abg dia yg handome cam muka mat salleh tew . So since dia pun takd er kawan kat Korea n dia tahu pompuan nih ada masalah asek suka berkurung dlm umah je so dia tekan akan umah pompuan neh supaya dia ley get along ngan dunia luar n to prove to her yg berkurung cam tew takkan bawak apa apa faedah pada dirinya ..gitew

Pada masa yg sama jiran Dok Mi neh dah mula tunjuk yg dia suka kat Dok Mi tapi tak tahu cam na nak start . Skalik dia nampak plak mamat Enrique nih plak melebih2 asek kaco pompuan tew hahah .
Enrique cuba hiburkan Dok Mi walaupun Dok Mi menyampah giler sebab kalau boleh dia nak duk dalam umah dia je tak mo kuar kuar semer neh ...tapi mamat neh tergedik2 kaco dia .

Dok Mi jadi cenggitu rupanya ada sebab n pengalaman pahit masa dia skolah . Sebab tew la dia memencil kan diri ...skalik kawan pompuan masa skolah yg slalu buli dia tew muncul balik dlm hidup dia . Vley plak pompuan gedik tew muncullllll Dow Hwi ...n Dow Whi neh plak dah jatuh jati pada mamat yg jiran tew ...tp si jiran tew suka kat heroin ...ha amek dah simpul2 gitew


mmg nyampah betul tgk pompuan gedik tew hahhahah 2 thumbs up sebab dia mmg pandai bawak watak tew

Since Enrique nih tahu mamat tew suka kat Dok Mi dia pun cuba la ajar mamat nih cara tackle awek ...apa patut buat n etc . Padahal dia tak tahu rupa rupanya sebab dia terlalu selesa ngan Dok Mi ada;ah sebab dia dah ada hati pada Dok Mi rupanya . Dia ingat dia neh jenis tak kesah jenis happy je manjang sekalik vley plak dia jatuh hati pada pompuan yg jenis suka menyendiri n anti social cam Dok Mi tew

lama lama Dok Mi nih pun dah ley kuar dah ...dah pandai dah nak gurau2 cam tew n suka spend time ngan Enrique neh

So apa jadi kat jiran yg taruh hati kat dia bertahun lama nya .........

Apa jadi ngan hubungan Enrique n Dok Mi bila Enrique terpaksa balik ke Spain

So kena la tgk ....for me 16 episode jalan ngan pantas je . Plus ai start sangkut masa episod kat wed ada 4 je bayang kan every week tgu episode baru kuar ekkekek plus tgk ngan pak Sutan ...layan jeeeeeee ekekek

So highly recomended citer neh ...tak lay muda remaja sangat but vley la just nice n ringan n lawak n ceria n ada banyak moral nya jugaks ....so berbaloi sangat tgk ..dr 5 bintang saya kasik 4 bintangggggg

Utk tgk episode by episode online sila ke Good Drama ya ..atau ley jugaks tgk kat Drama Crazy
atau kalau nak anjer anjer agi meh sini Kak Moon kasik link episode by episode utk kowang ...

Videos:

Thursday, July 26, 2012

Korean Drama - I Do I Do

Yang nih pun baru habis jugaks ....sangat lawak la citer neh . Dia pasal sorang mamat muda yg handsome nih ...moon sangkut pun sebab Lee Jag Woo nih kan tgh we got married ngan Eun Jung kan ...so bila dia belakon drama harus la nak tgk . Hu hu



org pompuan suka kots tgk citer neh sebab pasal pereka kasut .....di kampeni yg buat kasut . Cam na mamat muda nih ley tersangkut pada president kampeni yg buat kasut . Pastuh 1 malam dia org mabuk2 pastuh terbabas pastuh pompuan yg berusia sket nih preggy ....ahhahahha haru biru di buat nya . Mmg best n santai je citer dia ...yg penting ada Jang Woo 

 Total Episodes: 16

Status: Completed

Genres: romance, comedy

Description: Kim Sun-ah will play Hwang Ji-an, a thirtysomething top shoe designer, who commands the attention of a room and always looks impeccable. At work, she’s basically described as The Devil Wears Prada‘s version of a boss, which means of course that her life will come crashing down to earth off her self-made pedestal, when she takes her first left turn from The Life Plan by sleeping with the rookie. The hero, Park Tae-kang, is a naive but ambitious new hire at the company, who’s got nothing but a high school diploma and a good work ethic to his name.





 so sapa nak tgk ley layan ek ........nih complete episode nya

DRAMA CRAZY - I DO I DO 




Wednesday, July 25, 2012

Korean Drama - Big

hu hu tamat sudah citer neh akakakkakak . Dah lama kan tak share citer drama ngan u ols .......

Moon baru je lepas tgk citer neh ....dah la tersangkut masa episod 6 ...gigih tunggu episode baru tiap tiap minggu . Skrg kat TV tgh airing lagi tapi kat sana dah habis ekekek


 


 

 Citer neh sangat best .....akakakk n klaka . Nih la terjadi bila budak belasan tahun terperangkap dlm badan org dewasa ....

Total Episodes: 16

Status: Completed

Genres: romance, comedy, fantasy

Description: After a tragic car accident, 18-year-old Kang Gyung Joon discovers that his spirit has been transported to the body of 30-year-old Seo Yoon Jae. Yoon Jae is a successful doctor who is engaged to high school teacher Gil Da Ran. But Da Ran just so happens to be Gyung Joon’s teacher. What is a boy to do when he discovers that he has become his own teacher’s fiancé by a freak of nature? Will he be able to return to his own normal life or is he doomed to live out the older man’s instead?


Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4
Episode 5
Episode 6
Episode 7
Episode 8
Episode 9
Episode 10
Episode 11
Episode 12
Episode 13
Episode 14
Episode 15
Episode 16

selamat menonton u olssssssssss nanti ai share citer I do plaks