Wednesday, July 25, 2012

lauk berbuka

hiksssssssss cam klaka laks wat entry lauk pauk . Tapi kalau org lain wat ai suka je baca pastuh curious eh apa dia makan semalam ...pastuh duk tgk screen lappy nih tgk makanan sedap2 hahahhaha but y kalau ai upload ai rasa felik ek akakakkakak .

Ok abaikan perasaan pelik tew ...sebab dah snap pakai phone kan ....siap pak sutan pun pandang ai ngan pelik sebab sebelum nih kalau masak tak pernah2 pun nak snap2 gambar bagai ...tp bila ai pegi umah Pilla ari tew tgk dia snap cam syok plakssss auwwww

so pakai phone je la tak koser nak ber slr slr bagai ....

hr ke 3 kot neh ..sambal sardin yg ada santan , sayo campo , ayam goreng utk isk n yaya n ikan pekasam for me akakakkak bk sahur semalam akakakak

Lauk semalam ..Gulai ayam rempah dayang suri , sayo tauge ..telo dadar n kicap ngan cili ptg ...buat buah melaka tp tak sempat snap ...anak teruna ai suka buah melaka . Kalau beli cam tak puas makan ....sekalik gigih la mak nya mengentel buah melaka dlm keadaan demam2 sekalik anak teruna balik ....bukak je pintu terus jerit mummy nak air oren ............rupanya tak poser . Dia kata cam nak pengsan kat sekolah kafa sekalik dia minum air kat water cooler tepi surau pas solat asar ....adehhhh abg Isk ...kenapa kenapaaaaaaaaa ....tak pa la .Nanti sok cuba lagi kay ....tp time kita org berbuka dia pun punya la makan banyak siap kuah banjir cam musim tengkujuh ......hilang penat mummy berkung fu kat dapo ...

Rules lauk ...kena ada kuah jugaks n kena ada sayo ...pastuh yg lain saja bg meriah hahhahahah .  Tapi Pak Sutan kata ai masak banyak sangat ....dia kata 1 lauk pun jadi la .......tp ai plak cam rasa tak cukup kan ( walhal mmg cukup ) tp saja kan ......gatal nak memasak ..........

Moon dah 14 hr tak mkn nasik ( giler ar org lain seminggu tak makan nasik dah cekeding ....asal la ai lambat sangat )  but bulan poser nih jamah jugaks sket sebab bekalan Alpha LIpid SDII habis ...so Leny akan anta kan lagi . So 1 tin tew ai drop 2 .5 kg ...org lain ley drop up to 5 kg ....well ai kan lemak grade A semer dah tepu n sebati ngan daging n ai ada amik hormones pill kan so mmg lambat sket ...but it worksssss ...my pants dah loose sket and rasa ringan sangat .  So kena la ai bersabar sebab dasar lemak beruang kutub kan ....so mmg dia nyer reserved fat tew banyak ahakssssssss ....auww comey nya beruang kutub neh akakkaka ahaks .

Ai memula cam matik la aku tak makan nasik ........ini akan fail punyaaaaaaa . Tapi hr pertama cam susah sket tapi tekad sebab mahal kan ...so day 2 ok ...makan lauk je ..bantai la nak makan KFC ke hapa ayam sekor pun ley kalau larat habis kan la ...but no carbo ..

after few days ....erm cam ok je ..akakkakakakakkak ...tp bulan poser 1st day dah pegi berbuka kat umah talib ...mama plak macam macam ....so day 1 ai menculas akakkakak but tak naik pun akakkakakak .

Sangat jeles hokey sebab lenny dah drop 5 - 6 kg .....auw lenny ai followwwwwww pastuh rammmai sangat yg dapat turun berat badan TANPA BERLAPAR ......so sebab tew la ai nak sangattttt

kowang nak tau ke berat ai auwwwwwww ....wey ai berat tau ....tulang stok dinasour ...ai form 5 cekeding tew berat 80 kg...masa kawen berat 85 kg  ...nih kan plak beranak pinak nih kan ...nanti la ai reveal ...malu la mak . ...nasib mak baik sket je sebab tinggi tp kalau bertambah membesar lagi mmg cam giant laaaa

b4 this ada org juai ** nih la ...so dia nak jual kan kat ai ...so dia explain semer sekalik dia tanya tinggi n berat . ok fine kena jujur la bg tau sekalik dia kata eh u nih berat giler ...obes level sekian2 ...u nih gemuk sangat neh ....me cam ........erppppppp nko nak menjual ke nak kutuk aku ke nko nak kasik aku sentap terus sedey lari masuk bilik tekup muka kat bantal ke hapa ...terus ai sentap sampai ke ulu hati ...terus tak jadi beli 

but kalau u ckp elok n advice betul2  ...la la tew jugaks ai beli ....betul ..........

so ai tunggu tin ke 2 sampai ......huhu janji nak reduce weight sket ...mana tahu senang nak conceive ..huhu .




9 comments:

Jen Jen Izaicun said...

byknyer lauk... cm sedap jek.. opss..
selamat berpuasa akak... :)

GreenJade said...

meriah nye lauk pauk dia

hehehe sama tebiat ngn ai le sis..suke skodeng2 tgk org nye lauk pauk berbuka..kut2 la ade menu berkenan boleh le berkung fu kat dapo awal2..hehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Kak Moon, saya pun nak cuba SDII alpha lipid ni ...tapi saya makan ubat hospital jadi tak beran lagi nak cuba..... :( ...lepas dr. cakap dah o.k nanti dah tak perlu ambik ubat ..saya nak sgt cuba yang ni

Mama Eika said...

kak moon...sy dok plan nak try gak SDII tp org yg jual 2 kata klu makan pil perancang xleh gak turun berat badan...haru la klu xmkn pil 2 nnt terberanaks lg...

Miss Moon said...

Mama Eika ,

kwan kak moon dia amik pil n injection perancang ...

skrg dah turun almost 5 kg tapi lambat sket la ..

cam kak moon pun tgh amik pil hormon ...so slow jugaks . Biasa seminggu ley sampai 5 kg tp kak moon 2 kg je ekekke tapi ok la dr tak der langsung kan ...

nanti kak moon tanya lenny cam na cara dia makan + perancang

AbbotCottage said...

Moon, kalau BF bleh minum tak Alpha LIpid SDII ni?
teruja gak baca.

..A Journey Of Hajar Munirah.. said...

Assalam k.moon..

bole tau x apa rs SDII nih?kot nti pas bl xleh telan aje.pastu dia wt kita rs kenyang ke spjg bpuasa nih?
tq 4 da info

..A Journey Of Hajar Munirah.. said...

Assalam K.moon...

Bole tau x apa rs SDII nih?kot nti xleh telan jer pas bl.pastu dia wt kita btenaga ke spjg bpose nie?yea la kn xleh mkn ns..
tq k.moon 4 da info

Miss Moon said...

wasalam hajar munirah ....rasa dia susu+vanila+fibre .

dia cam pekat sket tp lepas minum tew mmg rasa full n kenyang

bancuh ngan air sejuks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...