Monday, August 27, 2012

Salam Takziah


Salam Takziah buat keluarga Filla . Adik Filla , Allahyarham Shafiq telah kembali ke Rahmatullah semalam .

Masa Moon dgr news tew mmg terkejut sangat . Moon baru balik dr Langkawi - Taiping semalam so semasa cuti 1 week nih mmg langsung tak bukak FB ke internet ke ...masuk pun usha jap then terus logout ....Thanks Elly sebab call bgtau sebab dia takut ai tak dpt news nih...masa moon sampai Enstek Elly n Di dah ada kat sana

Filla 1 family pegi bercuti kat Medan dr hr Khamis ari tew . Pagi semalam arwah rebah depan bilik hotel dia org kat Medan . Bila sampai hosp doc dah sah kan yg adik dia dah tak der . Ramai yg tanya dia sakit apa semer even ai pun tanya but Filla kata adik dia elok je demam tak der apa pun tak der kira nya pagi semalam dia jatuh pengsan je .

Filla bgtau Busu dtg bilik dia pagi semalam ...tekan loceng bilik sebab nak pinjam charger . Kasih bukak pintu then Kasih kata mata busu cam org ngantuk n dia terus pengsan . Bila dia jatuh tew kepala dia terkena pintu bilik depan ...pintu bilik uwan . Tew yg semer panic ingat kan dia pengsan je . Panggil ambulan punya la lambat kan last2 dia org je bawak pegi hosp terus . 

Semer urusan mandi kan jenazah di buat di Medan Indonesia n jenazah selamat tiba di Enstek jam 6 30 pm .

Masa tiba kat Enstek suasana sedih menyelubungi umah ....even ai pun cam tak caya je pasal news nih . Nampak Filla baru nak jamah makanan ...i huged her and i tahu dia lagi sedih yg amat . Bayang kan la duk happy2 ngan keluarga tambah plak  nih masih bulan syawal .

Jenazah di kebumikan di tanah perkuburan kat Entek after Isyak . Masa org angkat jenazah nak bawak masuk van kemain Kasih nangis panggil Busu ...semer org sedey . Mana tak nya Arwah mmg rapat ngan anak anak Filla .Lepas solat Maghrib mak Filla pegi peluk n cium2 jenazah anak nya ...lagi la semer org nangis ...yer la kasih seorang ibu kan ...patutla kemain manja lagi dia ngan mak sejak 2 3 menjak nih .

Masa solat Magrib Filla lemah je citer ...adik aku tew mmg rapat ngan mak aku ....pagi2 mak aku yg start enjin kereta dia . Masa kat Medan kemain dia duk usik2 mak aku ....cuit2 mak aku jap jap amik gamba Mak aku ....kalau pagi2 dia nak gie kije dia misti tanya mak aku ...handsome tak org hari nih ...smart tak baju org ..... ( masa nih air mata Filla mengalir2 duk citer ) ...me n Mai n Atta pun nangis sama ...sob sob ...Filla kata adik dia ckp kat mak dia masa kat Medan ....dia kata pas nih kiter gie jalan jauh sket la ....tak sangka plak mmg dia nak pegi tempat yg sangat jauh

Moon nko tahu dalam kamera tew kemain berlambak gamba dia Moon ......mmg dia sihat kat sana tak der apa pun ...cam na Moon dia muda lagi .......sapa sangka dia pergi cam tew je ( sob sob )

Baru je last month jumpa dia masa Moon ada appointment kat Hosp Putrajaya . Org nye muka serius je  tp bila tgur n bgtau akak nih kawan kak filla dia senyum je n manis je muka dia  . So sapa yg selalu ke hosp putrajaya mmg akan perasan muka arwah nih sebab dia jaga bahagian pendaftaran .

Sama sama kita sedekahkan Al-Fatihah moga roh Allahyarham di cucuri rahmat .


32 comments:

sHeeMa DeaN said...

Salam takziah buat family filla semoga roh adik nya di tempatkan dikalangan org org yg beriman.. amin..

Seminggu sebelum raya ada terserempak dgn adik filla dkt kaunter hospital.. time tu dia tgh dok termenung...

Cikja said...

Alfatihah...& takziah untuk filla...sedih membacanya...

Huda said...

Alfatihah..Sebaknya baca, takziah pada keluarga filla..

Irfa said...

alfatihah utk adik Filla
sedih baca :(

ini reen said...

al-fatihah buat arwah adik dilla..
semoga arwah bahagia di alam sana..

Diana AR said...

moon, sampaikan salam takziah pada filla dan keluarga..Allah sayangkan adik dia tu..mmg mcm tak caya je..tapi ajal maut ditangan Dia..

sofea said...

Alfatihah..semoga rohnya di cucuri rahmat. semoga Allah tempatkan beliau di kalangan org yang soleh

sofea said...

AlFatihah. dan takziah buat Filla sekeluarga. semoga arwah Allah tempatkan di kalangan org2 yang beriman dan soleh. muda atau tua..janji Allah tak cepat tak lambat.

Sofea Jali

zai jamilah adam said...

al-fatihah...takziah buat kak filla & family...semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & rohnya dicucuri rahmat...amin...

cikeyrah said...

Al-fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat . . sedih jugak walaupun hanya kenal adik kak.filla di blog kak.filla . .

Pinkish Mumma said...

salam takziah sis filla dan family..itu yang terkejut bace twitter sis filla....ati nk tau sebab ape arwah meninggal..tp itu adalah qada dan qadar arwah..

Nazirah Azeman said...

ya allah kak moon terperanjat nyer sy bace nih.sll bc psl busu nih.

takziah,semoga tabah mengahdapi semua nih

mummy_ayu said...

al fatihah untuk adik Filla....
cedihnya..

Liyanaroxx said...

Sedihnyaaaa baca kak moon.hopefully kak filla & family kuat hadapi dugaan nih.Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman...Al-Fatihah

dahliana said...

takziah utk filla sekorga. Sabar banyak2 ye...Terkejut sgt bila baca nih, sedih sebab macam tak percaya. hari tuh tempah frame ngan filla, amek ngan adik dia nih la kat hosp putrajaya. Semoga roh beliau dicucuri rahmat...alfatihah...

me suya said...

takziah utk kak filla sekeluarga. sedih sgt baca update ni, thnx kak moon bagitau

Mooniqueen said...

Ya allah memang suprised sgt dengar news adik sis filla... Tu pun ofismate story... Takziah ye....

safiyyah osman said...

kak moon arwah mmg friendly kan even muka serius sbb saya pun masa buat buku daftar dkt hosp putrajaya buat dgn arwah...semoga arwah ditempatkn dgn org y beriman.al fatihah.

Huds said...

Takziah buat family Kak Filla.. Al-Fatihah...

su said...

ALFATIHAH...

Padanlah akak macam pernah tengok jer muka adik filla ni...pernah tengok kat registration hospital putrajaya rupanya...ada sekali tu register ngan dia, dah tergerak nak tanya adik filla ker...tapi tak tertanya...alfatihah untuk arwah..biasa org baik2 memang mudah perginya...tak menyusahkan org. lain...

Intan said...

salam takziah buat kak filla and family..mmg x sangkat..bersungguh tunggu dia update entry baru..pttlah x de..sya pernah nampak dia kat kaunter pendaftaran hosp dulu..thanks ye k.moon..harap k.filla sabar..al fatihah...

mrs kayrul said...

takziah untuk kak filla sekeluarga..terkejutnya baca entri kak moon nie..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman..

kak moon, ari tue saya balik raya belah suami kat johor, sekali jumpa la sedara kat johor tue...ada sedara tue muka dia sebijik macam arwah norma..memang sebijik macam arwah norma time sihat tue....2 3 kali gak la saya pandang muka dia...rasa macam arwah norma hidup kembali jer....

Cik Eka said...

takziah untuk keluarga kak filla...

ceera said...

Takziah filla. Alfatihah untuk arwah.

Mimy Hamid said...

Sedihnya baca..takziah Al Fatihah buat Filla dan keluarga...

ila de cute said...

takziah utk filla sekeluarga...mcm sekejap betul benda ni berlaku kan...semoga filla tabah...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Ya Allah..terkejutnya dgr berita ni...
mesti keluarga sis filla tgh sedih sesangat...
moga roh adik kak filla dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan kekasih2 Allah...

Nak sangat tau apa punca kematian...
tetiba rebah ni selalunya ada kaitan dgn jantung kan...risaunye dgr...

akuiemshah said...

Takziah untuk Filla sekeluarga..saya selalu gak daftar kat kaunter Hospital Putrajaya tue ngan arwah..Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang2 yang beriman...amin..

akuiemshah said...

Takziah untuk keluarga arwah. Saya selalu gak mendaftar dengan arwah semasa temujanji di Hospital Putrajaya. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan tenang di sana..amin

Wawa Tasliman said...

alfatihah & takziah buat family kak filla sekeluarga.. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat..

mami said...

AlFatihah...moga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..ameen

nanakimie said...

al-fatihah....semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 beriman...