Thursday, November 27, 2008

Tag ke 2 Filla

TAG pasal kejujuran

A. write 10 things about orang yang tag kita.. (I'm talking about Filla)

1.Filla nih seorang yg ala ala lasak gitew . Ala tak romantik ...cam sempoi sempoi je bukan sepoi sepoi bahasa kay

2.Kenal Filla melalui Mai . Slalu dolu dolu senyap senyap je masuk FP filla
...sebab suka tgk cara Filla yg ranggi n sempoi . Lagi pun Filla nih lawa ...Filla jgn kembang ek . Koyak kain baju kurung nko karang

3.Filla dia selalu free . Kalau nak ajak bergossip ka nak ajak bersembang sila la buzz dia . Misti dia akan menaip ngan laju nyer

4.Filla namp
ak cam garang and kerek je kan tapi acctually dia nih tak garang pon . Cuba tgk video clip dia sembang ngan Acih . Tapi aku tak tahu ar takot dia blakon ke apa ...hahahhaha . Garang garang kucing gitew ...gosok kepala laloq la akakakakk apa point nyer aku pun tak tahu ...aku hentam aje

5.Filla ngan Radie nih cam kawan je main ko aku ...sempoi ...memula aku ingat korang nih org yang kaya raya n berlagak je . Tapi korang nih sangat baik n sangat down to earth ...aku suka

6.Moon panggil dia Buk Filla gara gara dia pegi bandung ari tew. Tapi nko tak ley lawan Ila sebab Ila dah merangkap title duta Bandung .

7.Filla nih glamers tau . Bebudak opis aku pun ada yg diam2 baca blog nko hahahha suspen kan . Time nko main futsal pun ada ramai yg prati ...hahahhahah misti pas nih nko berlari ala barbie doll gitew hahahha. Fiolla juger sangat suka aktiviti lasak ...sebab tew la dia juara X -rell


8.Filla pandai merancang utk aktiviti jumpa jumpa di kala lunch . K
alau nak lepak2 serah je kat Filla utk organize ...sangat cekap tau ...nama pun secretary

9.Rumah Filla sangat cantek wo . Bersih plak tew . Nko kan terkenal ngan sifat kedekut nko kan tapi aku heran cam na umah nko ley jadi begitu superb kalau nko kedekut ...er
mmm migrain aku duk pikir.
10.Filla sangat jaga body ...sebab katanya masa dia preggy dolu dia gemok ...yer aku percaya sebab aku ada tengok gambo nko ....cam yis sedang mengembang . Tapi nko sangat rajin usaha sebab tew nko skrg cam malaysia top model tapi nko kena tinggi cam radie dolu la .


B. Pasal diri sendiri.. (Moonieeeeeee)

1.Nama saya Munirah...org panggil saya Moon , Sutan panggil Miera , Bos panggil Munirah kadang panggil Muni , adik beradik panggil Muni ...kalau saya balik Terengganu kenkawan panggil Muniroohh hahhaha tapi Filla plak panggil i Muniiieeee ...script biasa billa kalau ajak i YM
" Munieeeee ...ni Fillaniiieeeeeeeeeeeeeee " pandai tau nak menarik perhatian i

2.Saya sgt suker makan... im a food lover hahahh cam na nak kuwus tuh ..tapi kalau kuwus sangat nanti hubby plak kata asal rasa tulang neh ...sebab tew la i menternak lemak lemak grad A+ i nih ngan jaya nya hahhahahha . Tapi perlu jugak kurang kan ...untuk jadi cam gambo kat bawah tew...

3.Saya tak suker tgk umah besepah2.. saya x ler pembersih sgt.. tapi saya akan kemas setakat mana yang mampu sampai ...penat giler ..sampai benar2 puas hati . Tapi pastuh saya akan flat la . Mana nak maintain kebersihan umah kan ...ngan anak 2 . With growing kids in da house its like shovelling the snow while its stil snowing . Skrg umah saya kemas bermusim hahahha

4.Saya nih lembut hati ...kan pernah saya kata kan cam taufu fa aje . Sngat cepat retak sangat cepat sentap n cepat gegar . Tapi kejap je la pastuh i ok la balik ...then orang kata Moon bercakap manja je ...manja ke ..geli i . Maybe softspoken ...but manja ke ...oh tidak ..manja kededek

5.Saya slalu cakap terbelit2 . Kadang nak cakap banyak sangat sampai ayat yg kuar pun ntah apa apa . Like yesterday nak panggil sutan abang tapi terbanggil ABWAK ...tahu apa moon gabungkan tew ? ABANG + AWAK = ABWAK ..sebenarnya banyak tau ...yg pasti lepas tew gelak tak hengat ar . Sangat menjimatkan perkataan kan .

6.Saya sgt cepat stress ...sangat tak sabar . Certain things ar ...cepat je naik hangen . Pastuh bila saya duk diam tenangkan hati dolu ...then baru ok . Sebab tew skrg apa apoa saya cuba utk tidak melenting dolu koz semer benda pasti ada good explaination . Tapi kadang yg sentap tew tetap sentap la kan

7.Kalau saya bowing ngadap pc + menguap berbelas kali ...mata saya akan berair cam org tgh nangeh ...air hidung pun kuar ...then kalau paksa lagi mata nih utk celik saya akan pening yg amat ...n i ada problem irrigular heartbeat ...kadang tetiba dia off track saya laloq la kejap . I have to lie down jap ...kasik dia ok balik .

8.Saya nih kadang cerewet dalam certain hal la ...tapi saya juga ley tolerate ngan benda benda tew semer . Me n hubby bukan yg dominan di mana people have to say to what we want ...kita org more to yg ikut ...fleksible .

9.saya tak suka tido dpn TV ...saya takkan tido kat ruang tamu ...apa apa pun masuk bilik baru tido . Sutan laks slalu tertido dpn TV hahhahahha betul tak Sutan ?

10.Saya senang bangun . Kalau org kejut kan kejap je buley bangun ...kadang panggil 2 kali saya dah bangun dah . Bila bangun i akan straight pegi mandi ...tapi skrg kadang terbabas gak sampai tghari ...mula la pening kepala .

7 comments:

Kasih Aleeya said...

hahah..fenat mak membaca ha.. kalo exam ada paper mcm ni..konpem aku scorer... hahahah.. tima acih ler ko sebut yg best2 jek psl aku ni kan moon... kalo jujue..mati aku kene tembak berdas2 dah aku... meh aku tambah sini..mooonnn sgttt best okeh... lembutt jek orgnyer.. saya sgt suker bermanja2 ngn moonieeee.. auwww 'moonniee'gi mkn ngn moon pon best.. sbb kami salu tukar2 food..sistem barter kan moon? biler lagik nie? sok jumaat nie.. auwwwwww...

yantz-yeem said...

ha ah...moon mmg baik ati...lemah lembut dan very soft spoken....kalo jd adik moon nie mesti dah dibelai-belai dan dimanja-manja....hehehehe

lieya_latif said...

sweet tag ni....

| Se'UgLy JeNgLot | said...

adakah kita kenal...???
hehe!
anyway...nice blog sis! =)

happy2gether said...

Moon...bestkan sejak ada internet nih, kwn2 mai pon dah jadik kawan moon...best pulok mai tgh cuti sekolah ley lepak2 ngan korang...emmm moon nyer characteristic byk cam mai, yg lembut hati, cpt stress, lack of confident...yup mmg sama...cuma mai x sehebat moon ley cope ngan 2 org anak tanpa maid...itu mmg mai respekkk........

Munirah Abd said...

hiks..kwn2x terengganu saya pun panggil saya munirooohhh..
sangat xsuka...tp nak wat camna dah tu gaya mereka...sabar jela..

Miss Moon said...

ha ha sian nama kiter kan dah cantik kan ...tak gitew dik ? ekekkekek

One of my friend call me muniroh koroh hahahhah lagi teruks tau ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...