Wednesday, August 10, 2011

Kisah cinta Norma Talib di MHI TV3

MHI 10 Mac 2011 ..pagi tadik

atau kalau sapa ley tgk kat Facebook sila LIKE --> MHI TV3 n lihat
VIDEO NORMA


Thanks to Ally Iskandar selaku penerbit n yg bersungguh2 ketengah kan isu ni dan juga En Helmi yg menghubungi Moon tanpa kenal jemu pujuk Moon utk dtg ke studio ...Kak Abby n En MZol ..thanks to all ....and alhamdulillah berjaya jugaks pujuk Talib ...mebi ini adalah perancangan yg terbaik dan juga rezeki Norma n Rafiq ...kita tak tahu .

And thanks to Kak Yanie yg siap dtg ke studio lepas habis ....n just dtg to give me a hug ..thanks Kak ...n thanks sebab pas habis je terus kiter nanges sama sama hahha
me n kak yanie
bru lepas di touch up ...kami la org pertama sampai 6 lebey dah ada hahha . Ini la namanya senyum dalam keterpaksaan ...

menunggu giliran ...asal kol 7 am tp di tunda utk segment last skali aka penutup ...masa menunggu nih asek ulang ke ladies je ...terus jd tak sedap perut semer . Sutan kata ....smile Miera ...u can do it .... i know u can ..

Yer en sutan mmg saya buat nih utk awak ...kalau tak dah lama saya start keter balik umah hahaha ...verves punya pasal .....thanks for ur endless support dear


and selepas habis MHI jugak ......1st sms yg masuk is from Mama ..from Taiping with love

U looks beutiful girl ..everything perfect ...tq

Thanks Mama n Papa yg dr pagi dah duk ready depan TV ....and Rafiq ...nampak tak mama n papa Rafiq dalam TV tadik ...misti Rafiq windu dia org kan ...Papa Rafiq n Mama Rafiq lagiiiiii rindu kat Rafiq . ...cepat cepat sembuh cr demam campak ya Rafiq

Rafiq tau dak ...Mummy Moon gigil dr malam tadik ok ...siap ajak Yaya n Isk tido skalik dlm bilik ...nak kasik hilang rasa takut ....punya la risau pasal pagi nih . Tapi Mummy dah niat ...mummy buat nih utk Mama Rafiq n utk Rafiq tau bukan utk org lain ...Mummy doa kat Allah ...jika ini la jalan utk membantu mereka maka berilah aku kekuatan ...and permudahkan la segalanya ...ketahuilah Rafiq n Norma ini la sekuat kuat ikhtiar yg Daddy & Mummy mampu buat ...dan Allah mempermudahkan nya .

Moon suka sangat apa yg Filla tulis :

"Moon sendiri tak menyangka kot benda ni tersebar sampai ke tahap ni.. pada aku tu semua rezeki dari Allah nak bagi kat Moon sekeluarga.. kalau kita fikir balik, ramai lagi pesakit kanser, tapi kenapa Norma yang dapat perhatian.. rasanya tak perlu nak hangit-hangitkan isu macam tu ye.. inilah namanya rezeki... "

Thanks pada my BFF ...Filla , Ila , Lenny , Mai , Azie , Fara utk setiap kata kata semangat kowang

Lirik lagu utk video clip penutup ...terus jadi suka kat lagu nih

Kala malam bersihkan wajahnya dari bintang-bintang
Dan mulai turun setetes air langit dari tubuhnya
Tanpa sadar nikmatnya alam karena kuasaMu
Yang tak kan habis sampai di akhir waktu perjalanan ini
T’rima kasihku pada-Mu Tuhanku
Tak mungkin dapat terlukis oleh kata-kata
Hanya diri-Mu yang tahu besar rasa cintaku padaMu
Oh Tuhan anugerahMu tak pernah berhenti
S’lalu datang kepadaku Tuhan semesta alam
Dan satu janjiku tak kan berpaling dari-Mu

115 comments:

KiKiHanakO said...

memang terasa sangat dengan penderitaan dia. semoga Allah cekalkan hati norma dan keluarga kerna ujian ini juga datang DariNYA.doa²kanlah sis Norma ni akan cepat beransur pulih.

LYAfrina said...

alhamdulillah...
semoga rmai pihak y prihatin

Cik Zura said...

perasan tak muka miera cam anne hotfm?

SiTyAiZa said...

sedih la kak moon... wwalaupun sity selalu ikuti kisah norma ni... tiap kali baca mensti nangis....

chilun @ cik pau @ bibimie said...

semoga lebih banyak insan prihatin yang akan membantu. bila punya MHI nih yer?

NikNadimah said...

kite nangissss moon!uhukssss...

Qaseh Nurani said...

tgk ni td...mga sume dpt mndoakn sis Norma akn lbh sht n ceria spt dulu..amin...;)

hajar said...

x dpt tgk kat tv...:((
tiap kali bw kat sini terasa sebak sgt2...

mummy_ayu said...

tgk pagi tadi kat MHI......
sedih sgt...

Hazirah Mahmud said...

kak moon..sy xsempat tgk interview tu..
sye sempat tgk slide tu je..mase 1st tgk tu..sy nmpak rafiq..terus ingat kak norma..

hanye tuhan dpat balas jase kak moon..

LYAfrina said...

ya allah...
sebak sgt2..

MRS. K said...

bertabah lah korang! be strong

NurShahFamily said...

alhamdulillah ramai pihak yg prihatin... semoga segalanya dipermudahkan. amin

farhana aka isteri fakri said...

tersentuh dgn kish kak norma ni..smg kak norma cpt smbuh.sme2 la kte doakan..

Cik Zura said...

duk baca dari blog miera hari ke hari berkaitan norma, tak cukup tu.. baca lagi dari miera punye kawan.. tapi kadang2 baca tak habis, byknye tak habish..sebab bile dh tgk pic dah rasa semacam.. dah datang balik awan gelap beserta hujan...

Pastu plak sedih dan mnyesal sangat pasal alpa pada satu perkara.. Hopefully it will be settle dengan baik.. and FINALLY, setelah mengelak untuk menangis seblum2 ni akhirnya masa MHI tadi .. i cried.. and last part pun..

Miera, DOAKAN LAH KEAJAIBAN BERLAKU, SEBAB LOGIK PENYAKIT BAIK KE TAK TU MEMANG KITA YANG NAMPAK, TAPI AJAIBNYE PENYAKIT TU BOLEH BAIK.. HANYA ALLAH PUNYA KUASA..Maka, mohonlah keajaiban itu berlaku, kerana KEAJAIBAN itu milik Allah.. K

Salam sayang utk Norma and Rafiq...

Juga untuk ur kids yaya and isk..

Nur Farina Abdullah said...

bergenang2 air mata saya sis... saya dpt info video tu dr FB kwn2.. saya tgk, dgr, terus search dan ya allah!!! saya mmg rasa sebak sbb memikirkan hebatnya dugaan yg allah bg pd org lain. selama nie asik nak rasa dugaan hdup kita yg plg teruk... apa pun doa saya segalanya di permudahkan...

Huda~Banny said...

sedih............semoga kalian sentiasa dirahmatiNya..Talib, tabahkanlah hatimu....sedihhhh x boleh taip lagi....

Nizam said...

nanti nk mtk otograf kat kad raya ye!keh3

mami said...

Assalam,

Nampak Moon strong..boleh bercakap, tapi akak yang tengok ni plak yang menangis...moga Norma kembali sihat dan ceria...insyaAllah...

ZulWana said...

sedihnye.....sy hari2 tgu je update dr k.moon pasal norma..tiap kali bace mesti nangis..hanya doa mampu sy panjatkan moga norma cepat sembuh..

btw, teruskan dgn b17 tu sbb ubat tu pling mujarab tuk kanser. kwn suami sy kene kanser mate lame sgt smpai mate die tersembul kuar..awl thn ari tu die amik b17 trus kecut kanser tu..tp mase tu mmg die da kronik sgt2..Allah lbih sygkn die..

insyallah kak moon, jgn putus asa ye..sy tau kak moon sekeluarga especially talib sangat tabah n redha ngan ujian Allah ni..

Salina Salehan a.k.a iena chomey said...

air mata bercucuran..buat sang suami..hanya allah dpt membalas semua kebaikan mu..buat norma kuatkan semangat, semua ini adalah dugaan dari allah, berat mate memandang, berat lagi bahu yang memikul, buat semua keluarga norma malah juga keluarga sebelah suami norma..korang ati korang terlalu mulia..

nome said...

semoga norma terus tabah melawan penyakitnya...semoga cinta talib yg suci dan ikhlas akan menguatkan semangat norma untuk terus sehat...amin

saya sedih setiap kali baca kisah norma..semoga ada keajaiban Allah buat norma

Mimy Hamid said...

tahniah norma...go strong girl...i support all of u...i nak tulis komen ni pun terasa nak menangis...apakah?? sob sob...meremang bulu roma..sesungguhnya moon berkat ramadhan Insya Allah ada sinar
nya

fazilzura said...

ku x sempat tgk pg td lew.. huhuhu ..

jap2 nak tgk video ... sure syahdu punye ler..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

be strong sis...kami bangga dengan kak moon...berjuang demi norma...

H@miD@H said...

salam kak moon, saya mntk share yer kisah norma nih.Bila bc this blog, jiwa sy menjadi lbh kuat, rupanyer saya spttnyer lbh brsyukur..sbb ade org lain lg yg menerima dugaan yg lbh hebat dr Allah s.w.t.

Zila said...

sambil tgk video tu kat FB, air mata dok meleleh tak mo berenti, setiap kali baca kisah Norma, tiap kali tu la leleh, Moga lebih ramai yang sudi berkongsi rasa, kekuatan & bantuan untuk Norma.

AnaLyana said...

sebak saya kak.. bersabarlah ...

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaikumwbh Munny...mas baru lepas skype dgn mama n managed to view this. Terharu and very proud of what u did.

Talib, Kak mas doakan semoga Talib dikuatkan semangat utk terus kuat disisi Norma.

Mas minta izin link kan entry ni ye munny kat blog mas k....:)

Ayuni Nadzeri said...

Tahniah kak Moon, dlm takut2 lepas jgk,. =)

Semoga akak akan mendapat syafaat di sisi Allah s.w.t. kerana akak adalah insan berhati mulia =)

Raisah @ echah said...

echah tgk juge pagi tadi...sebak!

jameela armann said...

kak moon.. nama saya jaja..
saya dulu kawan sekelas norma..
dari form 4 smpai form 5..
saya baru je dapat tau kisah norma ni..
rasa sedih.. tak sangka benda ni berlaku...

harap akak sampai kan salam saya pada norma dan suaminya..

dan saya harap semua keluarga tabah hadapi dugaan ni..

saya juga akan doakan norma akan sihat dan kembali ceria macam mana saya kenal dia dulu....

Hanie Honey said...

x boleh nak gambarkan...mmg sedih sgt..... lagi2 tgk bby Rafiq...
sama2 kita terus berdoa semoga Norma cepat sembuh.... :(



kak Moon .., Kakak yg Terhebat....

AreNieZa said...

nieza pon tgk gak MHI td

ღ.faiez.ღ said...

kak moon.nanti cek emel.paiez ade bg emel untuk kak norma.dr dajah lima da kenal kak norma.nnti bckan untuk dia ye.

~Haz_NiNie~ said...

mdah2 an cpt sembuh yer..nie dugaan tuk norma sekuarga..bnyak an bersabar n sentiasa menghampiri yg Maha Esa..Dia Maha Mendengar setiap doa dr umatNya..wlpun dlm keadaan begini..tuk kuarga yg laen be strong n bnyak2 an berdoa pd Allah..insyaAllah moga cpt sembuh.. :)

++eden|essey++ said...

kak moon nak nangessss.......slalu baca cerita n tgk gamba jek....skang tgk live plak.....sedih kak.....syahdu sgt...tgk gamba rafiq yg x tahan tuh...smoga keluarga akak n keluarga norma sentiasa tabah n kuat semangat.....

x sangka suara kak moon sedap....halus jek...hihihi

~Haz_NiNie~ said...

Salam..mdah2 an cpt sembuh yer..nie dugaan tuk norma sekuarga..setiap dugaan n ujian pasti de hiknah d sebaliknyer..bnyak an bersabar n sentiasa menghampiri yg Maha Esa..Dia Maha Mendengar setiap doa umatNya..wlpun dlm keadaan begini..pd kuarga yg laen be storng k n berdoa pd Allah..insyaAllah moga cpt sembuh.. :)

Cik Nera said...

saya dah menangis dah...xtau nak cakap apa dah...

Nora Asfa said...

Ya Allah semoga Allah beri kekuatan dan ketabahan keatas Norma dan kesabaran suaminya.. sesungguhnya besar jasamu Munira.. Semoga Allah sentiasa melindungi hamba2Nya dan di beri kesembuhan atas penyakit Norma ni.. dengan anak yang masih kecil dan memerlukan kasih sayang ibunya.. namun perhatian yang penuh dari keluarga sekeliling dan menyayangi anak kecil ini dapat menceriakan anak kecil ini.. bergenang airmata ku memmbaca kisahnya dan sungguh tersentuh hati.. Terkenang kembali kisah ku dan arwah ayahanda tercinta yang berjuang setahun menahan sakit kanser usus.. saya kongsikan di blog http://norahah.blogspot.com/search/label/Abah?updated-max=2010-06-20T16%3A56%3A00%2B08%3A00&max-results=20

hafiz said...

Semoga Dipermudahkan segala urusan mereka insyallah..

eida milda said...

ari ni aje dh berulang2 kali sy tonton balik video norma tu... sanggup dtg opis awal2 buka tv sbb nk tgk kak moon msk tv...exited giler...tp bila tgk pic norma & rafiq tu..sebak giler...sesak dada tahan sebak..Ya Allah...cuma doa aje yang dapat saya kirimkan dr jauh..moga norma & talib tabah slalu...norma pun cepat baik yeee....

edaleeja said...

congrats moon...it's such a beautiful things to do..insyaAllah, niat kita nak tolong Allah akan permudahkan.. buat Talib & Norma..u guys kene stay strong..esp buat rafiq yg comel...

genang2 ayaq mata ni duk dengar cerita dkt MHI..thanks 4 sharing the video..rugi tak dpt tgk live kan? ape2 pon, tahniah lg skali

♥S@R@♥ said...

sebak.. hope norma cepat sembuh

cplud miera said...

menitis air mata sy tgk video ni. Berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul.. izinkan sy link kan blog ni to my blog n share kisah Kak Norma n Talib. Doa sy moga kak norma sembuh dari derita ini. Amiin

Mask-roll said...

akak......akak sgt gojes! 1st time tgk akak in live...eventhough x jumpa akak pon..but biler kiter chitchat kat ym..dah leh bace akak mcm mane...


kak...semoga norma bertambah sehat kak..nmpk dia dlm v.klip tu pon cam bertenage sket... moga hari raya yang akan datang ni, membawa seribu satu kebahagiaan kepada norma & talib...

AdanyaKauUntukku said...

Moon..just one thing....you look slim ok..wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...cam zaman anak dara dulu ok

Miss Aja said...

kak...baca ni..http://drmaza.com/home/?p=1335

banyakkan istigfar...doa cepat dimakbulkan..insyaAllah..istigfar sebanyak nya kak...suruh abg talib sekali ya.

saibidina said...

congrats moon,
u did a good job dear..urtk norma, cepat2 sembuh dik , kuatkan semangat, kami semua doakan yang terbaik ukt kalian sekeluarga...ameennn

ZajaErzani ZafaRuLhaK said...

Semoga tabah buat talib n fmly.. Doa sy buat norma moga diberikan kesihatan yg baik da menempuhi nya dengan tabah.salam buat norma. Dia sgt teristimewa kerana Allah amat myanyanginya, ujian dari-Nya hanya diberi kpd insan yg mampu memikulnya dan norma sgt bertuah mendpt kasih syg-Nya.. Doa saya buat kalian agar sntiasa kuat..rikan kesihatan yg baik da menempuhi nya dengan tabah.salam buat norma. Dia sgt teristimewa kerana Allah amat myanyanginya, ujian dari-Nya hanya diberi kpd insan yg mampu memikulnya dan norma sgt bertuah mendpt kasih syg-Nya. Doa saya buat kalian agar sntiasa kuat..

ELYANA said...

SALAM..KAK MOON..SORI..SAYA NAK TANYA...KISAH YG KAK MOON TULIS NI....ABDUL MUTALIB B SHAMRUDIN KE?? SBB SY MMG CARI DIAORANG..KEBETULAN NAMA ABG NYA PUN SUTAN MAHMUD...

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Moon...sedih la tgk video tu....
tapi erin kagum dgn semangat Talib yg tabah menjaga Norma...
susah nak cari suami yg sebegini....
sanggup hadapi saat pahit getir bersama-sama dgn isteri yg terlantar sakit...nak jaga everything dari A-Z
bukan sesuatu yg mudah...
syabas Talib...
Ya Allah moga kau beri peluang pada Norma utk kembali sihat seperti dulu....aminnnnnnnnnnn

TEFiN said...

Ruginya tak tengok pagi tadi... i am proud of u kak moon... jiwa lembut dr zaman kolej lagik. hehe.

azrin_zelina said...

tersentuh hati tgk video last tu...menitik air mata ini, moga norma cpt sembuh

dAdA said...

Salam..been ur silents reader ..sgt sedih bc kisah ni..tiap kali tgk pic rafiq..sy akan teringat kan my baby boy and imagine what if same thing happen to me..nauzubillah..saya doa kan Allah mempermudahkan segalanya dan memberikan yg terbaik utk norma, talib and rafiq... just want to share about this one daun yg katenye boleh merawat cancer.. nama die daun pecah beling...u can read more about it here http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2005&dt=0123&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_04.htm
ade few yg dah try and Alhamdulillah hasilnye +ve... so if nak try do inform (facebook - dada jamal) ..since my FIL ade tanam pokok ni kat rumah ..

missbby said...

serius sedih..kagum dengan talib, kasih sayang yang tulus dan suci..moga Norma terus akan kuat dan cepat sembuh..

Anonymous said...

stp kali baca psl norma, sure air mata ni mengalir..Sgt berat dugaan yang ditanggung tp Allah kuatkan semangat Norma n Talib dan dipermudahkan segala urusan mereka. Moga Allah murahkan rezeki Moon n family juga coz x jemu2 menolong.Saya doakan kesihatan Norma bertambah baik dan kuatkan semangat Talib untuk mengharungi dugaan yg berat ini..Sesungguhya Hanya Allah saja yg mengetahui hikmah di sebaliknya.

-linda, nafiz's mummy-

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Dah masuk MHI ke kak Moon? aduhh, terlepas pulak nak tgk.. seb ebk de vids.. =)

ikatankasihku said...

moga semuanya akan di permudahkan dengan Izin NYA..turut merasai betapa peritnya penderitaan norma dan keluarga.Harap semuanya tabah dalam menghadapi dugaan yang berat ini..

Nurizzah Majif said...

:: dear sis moon..
:: keep up ur good work sis..
:: sungguh bertuah keluarga akak krn ade insan yg sanggup memperjuangkan kesihatan n kesejahteraan birasnya..
:: mudah2an doa2 para readers, bloggers dan yg lain2 akan termakbul lebih2 lagi di bulan mulia ni..
:: iza tak sbr nak balik umah nak tengok video tu..
:: nak tgok kt opis kna block..ape pun moga akak tabah ye..
:: semoga Allah melimpahkan rahmat dan kurnia-Nya pd Norma dah keluarga..Amin ya Rabb...:)

^izzah_fendi^

3LiN4 said...

alah... nape xckp.. elina terlepas pulak mhi pg td... pas solat tgk gak mhi sat... pastu ngantuk sgt so.. take a nap... wawawwawa.. :((

safiyyah osman said...

kak moon,mmg xleh than air mata bila tgk vdeo mhi nie...

good luck kak moon..semoga lepas nie,rahmat allah dan rezeki dia lagi bertambah untuk akak sekeluarga.

to abg talib,saya sgt respek pada abg talib.semoga terus kuat dan tabah..kerana kekuatan abg talib juga kekuatan kak norma.

kami sentiasa doakan yang terbaik untuk akak sekeluarga.

QieYaH said...

salam.. salam saya buat Norma dan keluarga. di bulan Ramadhan ini, saya doakan semoga Norma akan tabah dan kuat dalam menghadapi ujian Allah swt. Amin yarabbalalamin. kuatkan hati ya Norma. Allah sayangkan Norma, sbb tu Dia bagi ujian ni. kuatkan hati k..

Ariff Budiman said...

Salam
Terharu melihat video ini. Apa yang dapat saya katakan ialah bersabar, berdoa dan terus berdoa. Semoga Allah memberi perancangan yang baik kepada mereka. Memang saya tahu sebagai seorang suami saya sudah merasai saat-saat begini. Setiap orang pasti di uji. Semoga Allah mempermudahkan urusan mereka.

makcikkantin said...

Missed entry utk norma kat bawah tu. Never mind, yg penting moon, you have done an excelent deed! With the acct#, i m sure ramai yang bantu ringankan keadaan

Utk norma:
Allah provides cure to every illness.

Utk talib;
Allah will not try those who cannot stand His trials...wallahualam...bersabarlah menempuh dugaan maha berat ini

iMBobo said...

Semoga pasangan Norma n Talib tabah hadapi ujian Allah ini.. apa pun berlaku adalah diatas kehendaknya, kita hanya mampu berdoa dan berharap semoga beliau kembali pulih..

Farhan said...

TABAHKAN HATI KAK NORMA.SEMOGA CEPAT SEMBUH UNTUK MELIHAT RAFIQUE MEMBESAR..:)

Anonymous said...

Semoga norma sekeluarga dipermudahkan urusan oleh Allah swt...Be Strong because Allah
always beside us~ Amin

YY said...

Assalamualaikum saudari Moon,

Saya cuba untuk sebarkan penderitaan yang dialami oleh saudari Norma kepada bloggers politik pro-kerajaan.

Tiada kata yang mampu diungkapkan, hanya perasaan sebak menyelubungi diri.

http://yuseriyusoff.blogspot.com/2011/08/bloggers-prihatin-please-help-norma.html

NORSHUHADA KAREEM said...

x sabar nak tgk MHI pagi tadi lepas baca wall kak Moon kat fb smlm...semangat tgk MHI dari jam 6.30pg sampai lewat masuk opis..seriously, sy sangat kagum ngan kekuatan yg ada pada Talib. Alangkah bertuahnya Rafiq ada seorg ayah yang kuat semangat..berjiwa kental + x pernah kenal erti putus asa untuk sentiasa disisi Norma dalam apa jua keadaan..Semoga kalian sekeluarga akan sentiasa dibawah rahmat + payung Allah..

Anonymous said...

Salam..diharap kak moon sekeluarga tabah menghadapi ujian daripada Allah SWT..cubalah baca al-fatihah dan selawat as-syifa ketika nk minum atau makan..niatkan sekali..semoga cepat sembuh..Ada hikmah disebalik semua yang terjadi ini..percayalah..AllahuAkbar!

Stay strong, okay! =)

=rsssrar=

wanie said...

Ya Allah tabahkan talib dan norma...sesungguhnya ujian yang dtg ada rahmat disebaliknya....mudah-mudahan Allah tunjukkan jaln keluar...selalu berdoa...ketabahan dan keimanan adalah kunci segala dugaan yg dtg..mendung yg dtg pasti akan berlalu..kuasa Allah siapa yg tahu...byak2 sabar buat keluarga norma, cik din n cik rokiah..terutama sekali talib

Anonymous said...

assalam,

saya readers baru akak, moga kak moon sekeluarga tabah menghadapi ujian allah s.w.t... dan pada talib, besar sungguh pengorbanannya sebagai seorg suami... always be strong for norma n rafiq..

Love2..

-MummyAwliyaQaiser-

Siti Azlina Abdul Aziz said...

Assalamualaikum,
bila ct baca blog ni memang tersentuh hati sebab ct dapat merasai penderitaan yg di alami oleh talib.sebabnya thn lepas macam ni juga la ct jaga arwah mama ct. dan untuk pengetahuan moon arwah mama ct mengalami sakit yg sama dengan norma. tapi Allah lebih sayangkan mama...kini ct sebatang kara sebab ct anak tunggal...mujur la Allah beri ct seorang suami...
ct yakin talib seorang yg sangat tabah, dan norma juga seoarang yg sangat kuat semangat...teruskan berjuang norma, norma masih muda...baby rafiq masih perlukan norma...ct akan terus berdoa untuk norma semoga akan berjuang untuk terus hidup...demi anak dan suami tercinta...insya Allah ct akan terus menjadi sahabat di blog ini...wassalam...

n.a.j.w.a said...

selain mendoakan Norma, saya juga doakan Moon.. moga murah dilimpahkan rezeki, beroleh kebahagiaan & kesenangan dunia & akhirat..segala doa yg baik-baik untuk Moon sekeluarga.. Norma,Talib & Pak Sutan bertuah sebab ada Moon dlm hidup mereka :)

Cik Eka said...

nanges..sedihnya...huhuhuhu

larradanish said...

ya allah ya tuhanku..berilah kesembuhan kepada norma..dan berilah kekuatan dan ketabahan kepada suaminya dan keluarga..amin..

abumukhlis said...

salam moon...tahniah atas pencapaian ini...bgus hopefully ramai yg dpt tgk tv pg td n bg bantuan seoptimum mungkin....i really2 want norma to try USANA product....cube moon...insyaAllah mgkin dapat bantu norma...ramai doctor dri pusrawi yang nasihatkan cancer patient mrk utk consume produk USANA....u just call me i'Allah saya akan introduce kat u all this product secara detail....saya btul2 sincere nak norma makan...my no 0192021943-saiful...stp penyakit ada ubatnya i'Allah...

-apis- said...

for the 1st time dpt tau kisah ni bila tgk kt mhi pg td..mmg tacing, smoga tabah hadapi dugaan Allah...

Asyikin Azizan said...

air mata ni laju ja turun tak henti2. :(
semoga norma cepat sembuh & dapat jaga rafiq..

selembut utera said...

semoga tabah dan sabar hadapi dugaan hidup nie semoga kak norma cepat sembuh

SaEidah SyamIelah said...

Assalamualaikum,,
k moon, saya hendak mereccomendkan kt akk satu perubatan alternatif yang blh akk cuba,,
perubatan ini dpt merawat pelbagai jenis penyakit dan kanser,,
akk cubalah perubatan ni, Insyaallah kak normah akn sembuh dgn Izin Allah dan dpt bergerak dn berjalan spt biasa,, perubatan ni tk de pembedahan dn ubt2annya tidak ad dadah dn alkohol..perubatan ini menggunakan DNA pesakit utk menghasilkan ubat.. jd ubat yang diberikan kpd pesakit ad tepat dn berkesan..

cuba lihat link ni.. terima kasih k moon..
semoga k normah cepat sembuh, dan semoga k normah sekeluarga tabah dn sabar menghadapi ujian dr Allah ini..

http://ecpikapar.blogspot.com/p/ruang-bersama-drsalmah.html

Mummy Iris said...

sangat touching.. airmata dh x leh ditahan2 lg.. basah meja.. especially kt bahagian akhir tu.. ada lagu sedih, gambar2 rafiq N paling touching video pendek norma pegang rafiq.. mmg x leh tahan.. semoga Allah sembuhkan norma..

ermizamustafa said...

Assalamualaikum....

Smg akak dan keluarga tabah menghadapi ujian...dan smg norma cepat sembuh...buat talib jgn berputus asa.izinkan saya link blog ini ke blog saya.

Norasiah Nasir said...

tersentuh hati, doa dari saya semiga pn norma cepat sembuh, mohon mtk share link ini,

lyna said...

kak moon, kte tgk kt opis pg smlm.member2 sume pelik pesal kite yg x penah2 tgk tv pg2 kt opis ni tibe2 jek..huhu..
sebak x terkata kak moon, n mmg betul kate kak filla, kak moon ckp mmg perfect! sgt clear n teratur je ayat tu.kalo kite di tmpt kak moon xtaula, mgkin sesi tu tgendala kot..hehehe...
pape pun, hanya Allah yg dpt balas jasa n pgrbanan kak moon seisi keluarga terhadap Norma..Norma, Talib n Rafiq amat bertuah kerana ada keluarga yg sgt2 supportive! Teruskan usaha murnimu kak moon.. :)

Jumie Samsudin said...

Lepas tengok Puan Munirah bercakap live maka lebih mendalam perasaan saya bila baca blog akak ini. Memang akak merupakan seorang yang sangat lembut dan baik hati.

Terima kasih Kak Mun atas usaha akak ini.

Semoga Allah akan memberkati akak dan seluruh keluarga dan anak cucu akak semua. :)

sue said...

Saya tak tahu nak cakap apa ya...
Bila baca cerita ni dan tengok MHI hati saya sebak sangat... terlalu sedih... air mata tetap nak mengalir... apa yang dapat saya katakan semoga Talib tabah dalam menghadapi dugaan ALLAH S.W.T. ... Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul... semoga ALLAH S.W.T. berkai keluarga ini.... Amin....

JuJue said...

cantik moon.. hehe.
tiap2 kali baca blog moon jer mesti berair mata. memang tabik kat moon, talib & family...sbb tak tak leh nak bayang ketabahan korang. stay strong yer moon.

Anonymous said...

teringat citer jepun "1 liter of tears". kalo kak moon ada masa leh tgk kat youtube @ mysoju. Byk memberi semangat, k/sayang, kesedaran & kekuatan kpd sya. Thanks k.moon kerana sharing sesuatu yg istimewa... Kpd Norma. Jgn putus asa, Anda adalah sesorg yg istimewa & pemberi semangat kpd org lain. Saya berdoa semoga Norma cepat sembuh. Kepada suami Norma : Sabar & tabah lah menjaga Norma, Semoga Allah membalas setiap kebaikan yg dilakukan.

Anonymous said...

Moon memang cantik sebab hati dia cantik sgt....Besar ganjaran buat Moon nanti...Bertuah Norma dan Talib dapat kakak yang sebaik Moon..

Buat Norma, tabahkan hati...Kami semua berdoa agar Norma sihat semula dan dpt menjalani hidup seperti biasa...InsyaAllah, ada jalan nya..

**Moon, dengar la lagu Maher Zain - 'InsyaAllah'...boleh menaikkan motivasi...

MiszAscha said...

salam kak. maaf ya. asha share link blog kak cita pasal kak norma 2 kt membe. ramai jugak. maaf ye.blh x kak? but asha sgt simpatii.

antashabailefthanded said...

saye ada anak baru lagi 11months.. if saye jdk cmtu sure st tak mampu... sgt2 ngs... dari mhi tu smpi pkol 10 sy ngs tak henti2.. sy bygkan sy ditempat norma... dgn baby yg baru lahir.. ya Allah tmptkan syurga bg norma sekeluarga.... insyallah sy akan bantu yg termampu...

PUTUBAMBU said...

kita pun tgk kat fesbuk...
selain norma.. kita salute tgk ketabahan dan kesabaran Talib..

Mama Ida said...

TAHNIAH mIERA.....

sampaikan pada Norma & Talib : "setiap yg berlaku PASTI ade hikmahnya"

"Allah akan uji seseorg megikut kemampuan org tersebut mengharunginya"

"Ujian Allah adalah utk meningkat iman hambaNya"

So, tabah dan redha la....sinar pasti akan muncul...insyaAllah

Anonymous said...

Assalammualaikum...saya baru tgk kisah norma n talib. Saya juga dapat tau kisah norma ni dr ejen takaful beliau yg dlm usaha m'dptkan claim elaun hospital dan jg claim critical illness beliau. saya org yg dipertanggungjawab menghantar brg claim beliau. Amat2 sedih apabila saya melihat keadaan beliau lg2 apabila beliau tdk dpt membelai satu-satunya anak beliau yg lahir hasil dr kasih sayang suami isteri yg baru brp bulan. Saya mendoakan agar suami norma redha dn menerima segala dugaan drNYA krn hanya DIA yg mengetahui hikmah disebalik semua ini. Dan untuk norma,kuatkan semangatmu mdh2an cepat sembuh seperti dahulu... Saya juga berharap agar tuntutan beliau dpt dipercepatkan agar dpt mengurangkan beban kpd mereka sekeluarga..

Heartilyina said...

sedih sgt xterkata bila tgk video norma tu. saya dan suami pernah diberi ujian yg sgt hebat. kami kehilangan anak sulung yg dikandung sebaik saja dilahirkan. semua urusan jenazah anak saya dan suami buat sendiri dengan dibantu beberapa org islam lain. dari memandikan, kafan, solat jenazah, korek liang lahad dan pengebumian. sbb kami tinggal di oversea n tempat kami memang jauh drpd komuniti islam yg lain. tapi apalah sangat dugaan kami berbanding apa yang dialami norma, talib dan rafiq. semoga Allah beri yang terbaik untuk keluarga rafiq.

dZana said...

aslmkum moon.. akk doakan smga mama rafiq cepat sembuh.. mmg sayu bila memandang wajah norma.. smga lebaran tahun ini memberi sinar kebahagian buat semua keluarga noorma n moon..

-$aRInA- said...

salam moon,saya doa kan semoga norma tabah dan sabar,beri lah dia kata2 semangat setiap hari...

-$aRInA- said...

semoga anda tabah norma,,insyaalah ada sinar menanti...

NeenaAnuar said...

Salam Sis Moon..

Sejak mengikuti cerita tentang Norma.. baru hari ini pertama kali saya tinggal kan comment disini..

Seriously saya sangat2 memahami situasi yg dialami oleh Norma sekeluarga.. kerana saya adelah anak kepada seorang pesakit kanser juga...

segala2 nya saya telah luah kan disini sis...

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/08/kisah-norma-tidak-berhenti-henti.html

semoga norma, talib dan seluruh keluarga sabar dan tabah mengharungi ujian Illah ini.. I know it's not easy coz I've passed that stage.. and sis I'm so proud of you.. seriously I'm speechless!

Norhafiza said...

assalamualaikum..No nok baru tau kes ni dr link fb..No doakan semoga norma akan kembali sihat..dan semoga enTalib tabah dan tetap tenang hadapi dugaan ini. Semoga ALLAH SWT akan melimpah kurnianya kepada Moon dan seluruh ahli keluarga..juga semoga semua dalam lindungan ALLAH SWT..amiiin

Nadia Ain Salma said...

Sy baru mengikuti kisah Norma and Talib nih dalam blog akak...sy sgt2 tersentuh...every entry,sy menitiskan air mata...memang x leh dibendung...saya doakan semoga Norma akan kembali sihat seperti sedia kala...demi untuk Rafiq dan Talib...akak...tolong sampaikan salam sy pada Norma ek...dia kena kuat semangat...tuh penyembuh penyakit tuh...coz sy pernah tgk mcm mana arwah makcik sy lawan penyakit cancernya selama beberapa tahun...sy doakan akak sekeluarga tabah juga ya...jgn putus asa...teruskan usaha...

deaf-angel said...

Ni kalo panjang please bear with it.

- Aku dah actually dari starting2 gitu dah jadi silent reader tentang masalah kesihatan Norma since awal tahun ni.

Tapi biasalah, takkan aku nak sibuk2 lak komen, ye la - tak rock kan, korang ni blog2 pompuan haha.

So aku diam je la, dan baca dan baca dan dalam hati wishing you guys the best.
Apa kita sebut kat mulut, apa kita sebut dalam hati tu, kalo benda tu benda baik , maka jadi satu doa jugak.

So makin aku baca, aku realise, aku sebagai lelaki kagum giler ngan bro in law ko, Talib rite namanye ( sorry aku tak flip thru to recheck before typing this ).

Aku kagum giler, pasal, tak semua lelaki boleh dapat sabar menempuhi tahap dugaan cam gini dan dia punya tabah dan cool. Salute giler aku.

Terus terang aku cakap la, untung Norma dapat laki cam Talib. Talib definitely is the dream man of thousands and thousands of women. Dan this shows how good your husband and his bro upbringing is. Their parents and elders did a super job.

So bulan Ramadhan ni, aku decide to at last type something, and especially to Talib, aku harap dia jangan putus asa. Pasal miracles can happen. Aku tak bedek, aku , kau dan semua orang la, tentu dah satu masa dulu atau masih sampai skarang, pernah atau masih lalui dugaan2 yang kita ingat dah takde jalan keluar, tapi Allah tetap beri jalan keluar yang paling tak disangka2.

So especially to the guys - Talib, your husband, your nephew Rafiq and all the other guys and not forgetting the ladies in your families.. Best wishes always, never give up no matter how tough it is, and semoga Allah sentiasa melindungi Norma, pasal thats the best thing that we can wish for our love ones, iaitu Allah sentiasa bersama dan melindungi dorang all the time.

amiey lee said...

alhamdulillah..semoga Allah memudahkan jalan tuk Norma sekeluarga..

kak moon terma kasih sgt sbb kak moon byk share kisah mereka..

tgk video tu smpai nangis kta dibuatnye..serius rasa sedeh sgt...

simpati buat Norma yang diuji dgn tumor dan tak berdaya untuk menjaga rafiq..tapi harap norma tabah sbb Allah akan permudahkan jalan buat orang yang tabah n sabar dgn dugaan nye..

buat Talib - tahniah anda menjadi contoh buat para suami di luar sana..semoga Talib terus tabah n sabar dgn ujian dari Nya...aminn

love kak moon so much..u r the greatest sister in the world

Azie Rad said...

Even we are far apart....YOu must know that I LOVE YOU MooN & All of your family....You are my friend....And that friends are for....just remember....what ever happened...We will still pray and pray and will not stop praying....for the sake of norma. Insya Allah...:)

hanum hassim said...

Allah maha kuasa.....berusaha,redha ,berdoa dan terus berdoa... mungkin bukan mudah untuk kita lalui apabila kita ditempat norma dan talib..tetapi percayalah Allah sentiasa menguji hamba2Nya yang di sayangi...anggaplah ini peluang untuk kita semua beringat dengan kekuasaan Allah.sesunguh Allah itu maha bijaksana dan maha mengetahui tentang apa yang dah diaturkan walaupun kita tak dapat melihat dengan mata kasar,buat talib tabahkan hati,kekalkan niat.dari apa yang berlaku sebenarnya Allah dah nampakan kita pada kebesaraNya dan KeadilaNya..dimana Allah beri kekuatan pada talib yang bukan semua ada pada setiap suami....dan dari sini juga Allah beri perpaduan dan rasa tanggungjawap pada semua ahli keluarga yang tak ada pada kebanyakan keluarga....insyaAllah ada keajaiban Allah.dibulan ramadhan nie(malam ke 24,dimakburkan 24doa.dimana doa terus diangkat kelanggit) mari kita berdoa,bukan hanya talib dan keluarga tetapi semua pembaca blog nie,kerana tanggungjawap kita membantu sesama umat walaupun hanya mampu berdoa........Eddy

Anonymous said...

As salam kak mun

Pertama sekali sejujurnya saya nyatakan pertama kali saya baca blog akak ketika mana akak live dkt mhi sambil tgk tv saya jelajah blog akak, saya bukan blogger dan saya juga jarang sesangat jadi silent reader mana2 blog sebab hambatan masa yg terlalu singkat rasanyer, masyaAllah....

Tetapi lepas dari hari kak mun kuar tv tu n live kehidupan talib dan norma masuk tv saya jadi terpanggil utk dtg lagi ke blog akak, sampaikan satu tahap saya rasa mcm nak pergi tgk norma kat rumah dia walaupun dlm hati terpikir adakah family norma benarkan org yg tak dikenali jumpa beliau

Family kak mun ada kekuatan, yg allah anugerahkan untuk jd panduan kami semua selaku follower dan reader blog akak

Moga berkat ramadhan, norma akan sihat dan terus kuat, insyaallah

Ummu rayyan
(mrs.amat86@gmail.com)

silentreader said...

kebetulan on TV3 time tu and memang follow cerita Norma , habis menitik air mata. Part paling tersentuh bila Kak Moon cerita pasal Rafiq.Sama-sama la kita doakan yang terbaik for their family.

MamaFaMi said...

Salaam Moon. Mama share cerita ni di blog mama ye... Semoga Norma akan bisa kembali normal dan semoga hubby Norma akan terus sabar menghadapi segala dugaan yang hadir. Mama begitu tersentuh melihat dia menjaga isterinya. Semoga Allah permudahkan segala urusan mereka. And as for Rafiq, he's such an adorable baby. Hugs and kisses from aunty....

my journey said...

askum k.moon...
akak, smlm sy nmpak akak kt Pullman Lakeside Hotel after berbuka puasa...time tu nk tegur cm xsure...coz u look slimmer than those pics dlm blog nie..hehe...nmpak hubby akak br la sure yg tu akak, but akak dh nk balik lak...*rugi xtegur*...btw sy yg kt tmpt kids main tu dgn anak sy yg bwk patung Dibo..=)...

sy start bce blog nie from last month...sgt menyentuh perasaan dan berdoa setiap hari agar norma n talib tabah hadapi dugaan ni...amin..

Miss Moon said...

ha ha akak prasan u pegang patung tew hahahh asal tak tegor ...kak moon mmg pemalu org nya hahhahahhaha

dah la tgh kekenyangan hahahhahahhaha . Ada bussiness partner blanja berbuka malam tadik

my journey said...

hehe...nk tegur xsure..tgk hubby akak br confirm. *bleh lak cmtu kn*..

norma skg still on tube feeding kn?bg ape ye kt die selain blended porridge?

Nora Karim said...

sedih tgk video tu... moga norma kembali sihat... buat Talib, awak mmg seorang lelaki yang tabah... moga Allah limpahkan rahmat buat awak... utk Rafiq... moga akan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh... Amin... (menaip smbl menitis2 air mata....)

Bulan Syurga Firdausi said...

salam..Tumpang tanye, macam mane ye sy nak iklankan produk sy kat MHI Tv3 ni ye..?Syahrul Transient Resources Sdn Bhd 03 78421734 syahrul@marsaprotector.com www.marsaprotector.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...