Monday, August 08, 2011

permohonan utk buat kueh

pak sutan , saya nak mohon kebenaran utk berkampung di dapor utk buat beberapa jenis kueh hahahahhahahh pak sutan ijinkan yer

pertama kueh kegemaran ai ...tat nenas yg gebu tak perlu di kunyah hanya kemam terus berderai hahahhahahah ...ini adalah antara kueh yg perlu di sorok akakkak

Ingat ai terrer sangat ke buat tat nih .....so kiter kena jadi bijak sebab sebagai wanita berkejaya kiter gunakan kemudahan yg ada iaitu dengan membeli 2 pek tepung tart segera kat Bake wit yen hahahhahah bijak kan ...yer la ...kalau tak cam no ...and inti nenas tew ingat ai senang ke nak sagat sagat nenas bagai nak masak masak inti bagai ? beli yg segera je u olsssssssss

Biskut Dahlia ....fav jugaks even dr zaman arwah mak mmg dia suka wat kueh dahlia nih ...siap acuan dahlia tew dr tembaga ...so bunga nya mmg jd lawa sangat ...then kalau time arwah mak buat kueh kita org la kena letak manik2 silver atas bunga tak pun ceri merah n hijau .....siap zaman dulu bakar oven letak atas dapor masak tew ....klasik ...oven hitam brand butterfly kots ...

Biskut choc chips ...fav utk anak anak ...amik je mana resepi yg rasa best kat internet ....tp nanti thn nih nak mintak resepi kakak moon ...sedap biskut dia

ha nih mmg kena ada ....Almond London ....hahahhah memula buat je biskut tew ...last last baru celup coklat akakkakak kalau tak belum raya dah habis hokey .....so part tabur kaler kaler ley la ajak anak anak utk menjaga hati dia org ...hahahhahaha

Biskut sarang semut ....atau isk panggel biskut ulat2 hahhahah apa apa je la Isk ....

Mama kupu kupu hahhahahahh thn lepas baru berjaya buat kueh nih ...duk kat dapo beserta laptop utk tgk resepi ...kata nya pun ibu moden kan. ....

Biskut coklat rice yg tak cun tapi cun dr segi rasanya fav pak sutan kalau ley dia nak bakar kasik garing2 ...nasib la kaler dah cekelat kalau tak harus org ingat biskut rentung ...

dlm kepala nih cam cam la nak wat biskut makmur la ...biskut mazola la ....ermmm ada masa ke moon oooiii


hahhahahah jgn la ingat moon buat semer ada gaks 2 3 jenis yg moon order ...hiksssssss lagi pun family kita org mmg spesis suka masak masak ....kalau my sister lagi la last year dia buat 30 jenis kueh vleyyyyyyyyyyyyyyy and ada few yg tak masuk gamba

and bukan utk di jual kay utk di hidangkan dalam balang kueh sendiri aje ...aduiii Kak E kena sediakan banyak balang kueh la kalau cam nih ...

so kak e thn nih kuota kak e 10 jenis je kay ...tp sila la buat 2 3 adunan n kasik kat adik mu ini hahhahahahhaha

7 comments:

Lenny said...

nko yg bg aku resepi semperit kan? aku blom try lg.. ingat nak buat samperit ngan makmur.. tapi tak buat banyak.. pasal aku kene buat choc chip, a few kuih lg dengan BANYAKNYER! akukan menantu solehah.. harus kene buat utk mentua.. muahhhss! ahahhahaha

Miss Moon said...

len share la ngan aku resepi choc chip tew .....

Ardini Humaira said...

whoaaaaaaaaa banyaknya sekut yaye...
nak sikit :D

Filla ~ Kasihs said...

HAHAHA moon... aku baru buat entry biskut raya gak.. tapi meleleh lah aku tgk biskut ko.. reserve sikit utk sesi bukak puasa kita boleh? aku nak tiap-tiap jenis 1 biji je.. hahaha

fazilzura said...

wahhh ,nak wat semekut sdiri ye... chayok2...

me suya said...

suya tak menyempat nk buat kueh raya tahun ni kak.. rasanya tahun ni tempah je la.. huhuhu

liz said...

kuih semperit tu kak moon panggil biskut dahlia ek....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...