Wednesday, August 17, 2011

Puasa Abg Isk

bila kol 12 dah dtg meniarap merangkak bagai ...." Mummy tolong la Isk nak pengsan dah nih ..lapa sangat neh ...tolong laaaaaaaaaa" so auta ini budaks ...bila sabtu ahad cam nih la ...kalau time skola dia balik tgh hari dalam kol 2 cam tew bru bibik kasik dia berbuka

jap ek ISk tahan sket je agi ...
" mati la Isk cam neh mummy "

"Ish mana ada org mati sebab puasa "

" Isk kan kecik lagi ...lom sunat lagi pun ...kawan Isk puasa sampai kol 12 je "

" Isk tahan la ..kena blaja dr skrg la ...."

Terus dia wat acara guling2 pegang perut ...muka bengke'k je ...lapa nye pasal

" Isk tahu anak kawan mummy puasa tau ...Kasih , Alya , Sofea semer puasa "

" Dia org girls ...Syahmi puasa tak "

" Ish misti la Syahmi puasa ... "

terus muka sedey gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

skalik dpt la jugaks dia makan kol 2 ...

" ermmmm sedapnya air masak nih ...Alhamdulillah Allah "

sooooooo auta kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Setakat nih 1 hari je dia puasa sampai petang ...tak sempat time berbuka pun . Tak pa la Isk pelan2 ...insyaallah thn depan Isk misti ok . Sutan kata tak pa pelan2 jgn kiter compare kan dia ngan anak org . Kita kena tahu kemampuan dia ....alhamdulillah kalau dia berjaya ...tp kalau dia tak dapat takkan nak pukul nak marah kan ...

Yup betol kata daddy tew ...so one nite moon sembang ngan Isk ...pasal kenapa kena puasa ...semer and sembang panjang lebar ngan dia ....and then dia sebut

" Mummy isk sorry tau ...Isk promise kalau Isk larat Isk puasa kay ...ha bila Isk vley sunat?"

hahhahahahah bila nak sunat di tannya nya ...nanti la awakkkkkkkkk akhir thn nih slamat la ...semenjak 2 menjak nih asek dia sebut nak sunat je sebab katanya kawan kawan dia ramai nak sunat ...vleyyyyyy


yesterday dia call MOon
" Mummy balik cepat tau Isk ada adiah utk mummy ....cantek tauuuuuuuuu "

Lagi la buat si mak nih mengeletis nak balik awal kan ....apa la yg special sangat dia nak kasik kat mummy dia kan

sampai je depan pagar ...terus dia jerit2 nak kasik adiah ........
"mummy suka tak ...boley mummy letak butang mummy tew "

" Mummy suka sangat Isk, mana Isk dpt nih "

" Cikgu suh semer kasi adiah kat Mak ..."

Bagus la cikgu Isk ............hikssssssss

this my beloved son ...sabtu nih dia akan masuk 6 thn .....love u Isk ...hahahha tgk buat muka menggoda tew


7 comments:

senyumm said...

laa..6thn ke?sy igt drjh1@2..muka ensem cm org besar2 lh.hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihi..6 tahun ke sis? xpe biar dia blajar2 pose setengah hari dulu ....Insyaallah tahun depan da boley puasa penoh tu :):)

Filla ~ Kasihs said...

hahaha isk auta yeh? takpe moon, aku rasa girls memang lain drp boys.. pelan2.. ikut kemampuan dia...oh wat bday isk lah skali nie.. huwaaaa..moon kalau sempat aku datang tau? tapi lambat dan tengok keadaan anak2 aku kalau ok aku bawak jer..boleh ke???

Miss Moon said...

Filla nko habis je kat hotel tew zas zas amik gamba amik gamba pastuh dtg umah aku kay .......

Lenny siap nak bawak make up box dia ...auwwwwwwwwwwwwwww

endless_inlove1411 said...

hahha....comei je isk...pandainye ckp....

Lenny said...

hahahhaa.. btul btul.. aku nak bawak mekap box aku...filla ko datang lahhh.. barula meriah.. en zamzari dah pening pasal dier cakap abisla sampai ke subuh nanti kita borak... ahahhahaha

(o_0) said...

ala tomei..

anyway.. kak moon.. aritu sy ada dgr kat Al hijrah - program Madrasah Al hijrah. ustaz badli shah suruh sampai pesan.. kalaua anak blm baligh jgn dipaksa puasa kalau dia tak tahan.. jgn compare dgn anak org lain. Yang utama didik anak tu Solat dlu.. sbb byk org kita skrg puasa boleh tp solat tinggal.

so kita kena train anak² zmn skrg ni utamakan solat dlu. puasa tu kalo dia dah xlarat kita bg bukak sampai tghari je. wallahualam.