Tuesday, August 23, 2011

Berbuka puasa with my fwenn


Cerita Sabtu lepas ....

peserta :

Ila and Cake by Rizq Cake

Lenny

Mai


Since its 20 August ....makanya its a double celebration la kan ....sempena Bday Isk yg ke 6 and anniversary Moon n Sutan yg ke 7

Its just a very small celebration ...just panggil kawan kawan rapat saja ...hiksssssss sekali berbuka puasa bersama sama ....seeing the kids yg sonok berlari lari ...kejap naik tangga ke atas kejap turun bawah ...mak mak plak berchit chat while para bapak plak merelaxkan diri ....mmg sonok hokey ...tak der nak rush mana ...just take our own sweet time ....and paling best ia adalah masa yg paling berkualiti bersama rakan rakan

so citer pasal bday Isk dulu la ya

Isk yg tak saba saba nak potong kek Angry Birds yg sangat lawa ...hasil dr my friend d cake maker sapa lagi kalau bukan Ila ..so lepas berbuka lepas makan ....dalam kol 8 lebey buat kuar la kek dak Isk nih
cam na la anak teruna ai tak geram tgk kek cun cam nih
so lepas dah potong kek Isk ...ha ada satu lagi suprise ...

suprise kan Teacher Mai ...since bday dia 18 August ari tew ...so Zaimi dah pakat ngan Moon n Ila utk suprise kan Mai ...sian Mai bila 2nd cake kuar dia pun sama sama nyanyi ...tapi bila sampai part Happy birthday to Maiiiiiii .....terus dia gelak hahahhahah

mmg menjadi suprise kiter kali nih hahahha ....so semer org enjoy ...dapat makan kek coklat n cheese cake yg kebabom lazatssssss
yg fenting bebudak semer sonoks
si kecik nih pun sonok walaupun bukan bday dia

n siap berebut burung2 kat atas tew ...Isk plak sebuk nak burung hitam ...burung bom ..
yg tambah best nya sebab my beloved sister pun ada dtg dari Terengganu ....hoyeh hoyeh ....best kay ....
sebab dia dtg bersama 10 balang kueh khas utk adik nya ini .....bahagiaaaaaaa hokey ....kueh kat atas tew bukan ai yg buat ...my sister yg buat ....ai buat 3 balang je baru kueh ....so kowang slalu kata ai nih la kakak terbaik kan ....sebab apa ai jd cam tew ...sebab ai pun ada seorang je kakak yg sangat terbaik ....lagi baik n caring dari ai sendiri ....


ok sambung citer berbuka lak .....kang awal awal tgk makanan kang kurus posa kowang



So since its majlis bukak poser n harus la main course dia adalah nasik dagang hahahhahah ....sempena menyambut permintaan ramai hahhahahah ....
jangan tanya kenapa aku masak dekat 3 kg nasik dagang sebab aku ingat ramai yg nak dtg ....Azie n Co cant make it ...Yana n Co pun tak dapat dtg ....Filla n Co pun tak dapat dtg sebab dia berjimba jimba di hotel ...so beras dah rendam nak tak nak kenalah kukus jugaks kan ....bak pak sutan kata lebey takpa jgn tak cukup ....so nanti bila habis acara jom kiter mentapaw
ha nasib la Yang ada snap gambo nih ...masa nih nasik semer dah kuar ....me buat nasik dagang + kuah ikan tongkol ...my sister buat nasik kuning + gulai daging tanpa santan + sambal belacan pedas berapi ....

Mmg cabaran memasak time puasa ...tawakal je ...bila azan je minum air terus gie rasa kuah nasik dagang hahahhahah terkurang garam ke apa ley tambah muahhahahah...nasib la dia org semer ley makan dulu benda lain yg di bawak oleh Ila , Lenny n Mai
Pie by Lenny

Ayam Tergolek Dalam Rempah by Ila

Caramel n Fruits by Mai

Selesai je makan ...bila semer dah cam harimau kekenyangan ...maka para para wanita harus la ada agenda lain ....so para suami perut kowang dah di isi kasik la peluang kita org perasan perasan sket akakkaka

ha acara make up make up utk bergamba nanti hu hu .....ada make up artist in da house u ooolsss
sweet je ...aiii likeeeeee
somi pun suka hua hua hua

harus la kami feeling2 cam model ke hapa muahahha

kami ngan mak andam yg depan skalik ...akakka

anak anak semer pun dah lawa lawa
mai n zaimi

Lenny n Yang
Ila n Poek

alahai mummy wat mata kuyu laks ...
hiks bday boy pun ngantuks sudahhh

kita org nampak comels kan hua hau hua hua pasan pasannnn


yeyyyyyyy sonok la sangat sampai kol 1 30 am hua hua hua bila anak anak semer dah terlena atas carpet atas kerusi baru la perasan jam dah kol 1 30 am ...

Thanks kowang sebab sudi dtg ....i love u laaaaaaaaa





hiks nih lagi la cam penghulu kampung muahahahha

Happy 7th Wedding Anniversary Sutan Dear ...
And Happy 6th Birthday Sutan Iskandar

Selamat Hari Raya buat semua rakan rakan n pembaca Moon punya blog
Have a wonderful Raya n drive safely



Ps : nanti ai apdate pasal Norma sebab Isnin hari tew kami berbuka puasa kat Balakong




15 comments:

Filla ~ Kasihs said...

huhuhuuu.. sedih tak dapat rasa nasi dagang tu.. dpt tgk gambar je ni hah.. nanti kalau buat makan2 lagi aku join tau.. tapi inform awal2.haha.. moon gambo ko ngan sutan tu meletopsssss. ai like. happy anniversary!!!

atty's said...

happy anniversary moon..semoga bahagia hingga akhir hayat,amin

Anonymous said...

kak moon muke cam catriona ross, lawa sgt2....=)

UHR said...

Happy Anniversary kak... Semoga berbahagian ke akhit hayat yer... Happy Besday tuh Isk sekali...kak.. nak tanya buat tak lg... frame kain ari tuh? cantek ler...

Anonymous said...

happy anvsary akak..:D happy birthday Isk..thn depan pose penuh naaaa hehhehe :D aisha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

happy anniversary dan selamat merdeka raya kak moon =)

Mrs.R @ Emi said...

cantiknyer kak moon..i loikeee

a tale 2 remember said...

betul la k.moon...seme cantik2 di mekap. suweet2. naik serinye... :)
selamat hari raya k.moon.

zeera said...

picture family cantik. yaya comel, mummy nye cantik. perfect!

sal said...

Happy Anniversary Kak, Sal pun nak ucap Selamat Hari raya buat kak Moon and family.
dalam musim balik kg and raya nih.. sal x dapat nak baca blog..
Mintak Kak Moon sampaikan Salam Raya maaf zahir batin pada noma and family.. thanks kak Moon.

Anonymous said...

moon bila nk update pasal norma lagi? mcmana persiapan norma dan talib ?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

meriahnyer moon .. siap ada photo shoot lagik ... Happy Wedding Anniversary + Happy 6th Birthday Sutan Iskandar ...

Cik Eka said...

meriah..selamat ulang tahun kak

Daring Women said...

Selamat hari raya Moon & Sutan...maaf zahir & batin, andai ada salah & silap...jemputlah datang rumah...

ibuhebat said...

sedapnya nasi dagang ganu :)

Happy anniversary.Moga berkekalan hendaknya.. amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...