Thursday, August 04, 2011

Alhamdulillah Norma bersuara

Yesterday Sutan ke JJ pas habis exam n dia gie jumpa Talib ....talib citer

" Norma muntah smalam ...semer susu kuar ...norma kan tak suka susu ..even masa dia sihat dia paling tak suka susu "

So sejak 3 4 hr lepas mmg mak Norma buat kan bubur ...blend bagi halus n campo air masuk ke feeding tube dia ...so semalam bila kasik susu dia muntah ...and Talib kata dia sempat tadah muntah Norma ...banyak sangat kahak kuar ...

Sutan kata kalau cam tew good sign la kan ...




Then today ..........Talib call suara dia ceria habis la ...

" Akak cuba teka apa yg Norma buat ...yg buat Lib happy sangat ?"

" Apa Lib dia bercakap ke ?"

" Ha ha kakkkk Lib terkejut sangat ...dia suh Lib tutup kipas . Lib tanya dia lagi ...apa sayang ...then norma sebut ...tutup kipas ...sampai 3 kali Lib tanya "

Yer la dah 2 bulan gaks tak dengar sora Norma ...so mmg kiter akan rindu nak dengar sora dia ...moon pun dah lupa bila kali terakhir dengar sora Norma ..walaupun norma sebut dgn lemah sekali but itew pun sudah cukup and a very good sign

" Lib Alhamdulillah akak tak tahu nak kata apa ....akak rasa nak nanges " then air mata Moon mengalir laju je ...air mata kegembiraan gitew rasa cam skrg jugaks nak gie kat Norma

" Yer Kak Lib pun rasa sonok n bahagia sangat ...Lib cuti hr nih "

"Lib terus kan je apa yg duk kasik Kak Norma ...adalah something yg works for her ....syukur sangat "

Ya Allah aku bersyukur pada mu ...and terima kasih buat semua doa doakan kalian ...insyaallah kami akan ke Pusat Rawatan Al Hidayah 6 hb nih ....harap Norma dpt tunjukkan perkembangan yg positif lagi ..



pssttt : Jgn lupa sebut nama MOON ngan bahagianya di Sarah Hughes Globe , Lvl 5 ...Jalan Tar .....sebab u akan dapat offer 50% discount utk semer kain langsir kat floor tew ...offer sampai 30 Ogos 2011 ....so cepat pegi ...jgn plak geget jari dan curtain lama anda kalau semer kain2 yg cun n murah tew habis ..... -----> klik je gamba logo sale kat sebelah utk tgk acara kiter sopink ...bukan tipu2 tau

106 comments:

mummy_ayu said...

alhamdulillah...syukur sgt2...
mengalir air mata Ayu pun baca entry nie...semoga Norma terus sihat & sihat..amin..

mas said...

ALHAMDULILLAH..SAYA PN MENANGIS SAMA NI..HEPY FOR HER...SMPIKN SLM SAYA PADA NORMA YE MOON...

Azura said...

alhamdulillah....berkat kesabaran smua org terutama TAlib..........syukur3....

..::SangRatoo::.. said...

Alhamdulillah syukur..kebahagiaan dan kegembiraan di Bulan Ramadhan..bulan yang mulia ini :)

irmafittaputri said...

syukur...

Yati Ali said...

syukur alhamdulillah dgn perkembangan ini...

pnsusu said...

alhamdulillah.........
moga norma cepat sembuh..amin

mami said...

Alhamdulillah...Allah itu Maha Segala2nya...berdoa, usaha dan berserah...moga Norma dapat kembali menjalani kehidupan normal disamping Talib yang menyayanginya dan anak sulung mereka...tiada yang mustahil dengan izin Allah...amin, insyaAllah

Anonymous said...

Alhamdulillah.. harap keberkatan ramadhan dpt memulihkn norma.. InsyaAllah..

hayatunfadzila said...

aslkm...
alhamdulillah...saye slalu bace citer norma, selalu tertunggu2 berita baik dr norma...walaupun saye xkenal norma tp saya tumpang gembira..

Cik Eka said...

Alhamdulillah kak norma bersuara...

ni mngkin doa semua yg tak putus2 doa kan kak

Rozita said...

alhamdulillah moon... rezeki ramadhan tu... besar hikmahnya... banyak yang kita tak nampak...

semoga norma sembuh semula.. amin..

Anonymous said...

Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah...
Moon, gembira saya baca entry ni...menitis juga air mata saya..tumpang gembira atas perkembangan positif Norma...semua nya kuasa Tuhan..Alhamdulillah....Semoga Norma terus kuat dan dapat menjalani hidup seperti biasa tak lama lagi...InsyaAllah...amin...amin...amin...

yayath said...

Alhamdulillah kak moon:)

sebak baca entry akak nih~~

luvlywani said...

tahniah. alhamdulillah. berkt ksabarn seorg suami yg baik n jgk berkt buln ramadhan. sy tmpang gembira :)

Cik Puan Nurul said...

Alhamdulillah satu perkembangan yang positiff..terharu mendengarnya

Harum Si Bunga Tulip said...

Alhamdulillah..semoga norma cepat sembuh....:)

nur farhana mat sahari said...

alhamdulillah kak..berkat ramadhan..moga kak norma cepat sembuh. bleh raye ngan rafiq skali..aminnn

Hazirah Hamid said...

Alhamdulillah syukur sangat-sangat kak norma dah boleh bercakap, semoga di bulan yang penuh keberkatan ni kak norma dapat kuat & sembuh, amin :)

ratna said...

alhamdulillah... teruskan berdoa utk norma di bulan mulia ni.. kita ambil berkat ramadhan.. dah lama dah saya follow citer norma ni..baru hari ni nak tinggal jejak.

Anonymous said...

tengok anak sendiri, teringat pulak kat si rafiq chumell..naluri pulak nak tau, apa perkembangan norma..alhamdulillah..lega rasa bila baca khabar gembira ni..apa lagi agaknya talib, mon dan family..

Deena Yasmin said...

alhamdulillah syukur sgt2...

Anonymous said...

Alhamdulillah..smg norma cepat sembuh...mengalir air mata sy bc kish norma..semga bulan ramdhn ni membri seribu rahmat buat norma..amin..

Salina@IbuAqil said...

Ya allah!! Syukur ya allah!!! Berkat di bln Ramadhan!!

May Maisarah said...

Alhamdulillah...segala syukur dipanjatkan kepada YANGG MAHA ESA.

Semoga Kak norma terus bertambah sehat.amin....

Hanie Honey said...

BerKongsi Kebahagiaan Norma..... Syukur sgt...Permudahkan SegalaNya..Amin

namaakulynn said...

alhamdulillahhhhhhhhh.syukurrrr.as reader yg follow up cter kak norma,sy happyyyyyy sangatt.keberkatan ramadhan.insyaallah.semoga kak norma terus kuat and tabah untuk semua ini. ;)

akuadalahaku..!!! said...

alhamdullilah.. semoga k.norma sihat & sembuh seperti biasa..

Huda said...

alhamdulillah..speechless :)

DZULMAANEESA said...

alhamdulillah

Huda~Banny said...

syukur ya Allah......Norma mmg tabah....insyaAllah semoga ramadha ni memberi sepenuh kekuatan buat Norma & talib.......

Anonymous said...

Salam
Nak tanya
Family norma (mak, ayah atau adik beradik dia) tak dtg / teman norma ke?

Sorry saya tanya.

Dearie Pearls said...

gembira baca n3 perkembangan norma nie. semoga norma akan cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.
get well soon, norma.

missalongwani said...

alhamdulillah...kak..nnti kem slm kat kak norma eh...moga ramadhan ni akan terus mmberkatinya sekeluarga...

Filla ~ Kasihs said...

moon.. alhamdulilah!!! berkat bulan mulia ni.. aku pon tumpang gembira norma tunjuk sign positif.. serah kat Allah, doa je banyak2 k? kim salam talib suruh dia be strong..

safiyyah osman said...

menangis happy nie....ya allah..syukur..syukur..syukur.....

com on kak norma...jdi kuat lagi..kami semua tunggu kak norma nie..xsabar nk tgk kak norma sehat..

syukur alhamdulillah.

@izY@N said...

Alhamdulillah..akhirnya norma semakin tunjuk perkembangan positif.. berkat doa dan usaha keluarga yang tak pernah putus2.. saya amat percaya kasih sayang korang semua buatkan norma punya semangat kuat untuk lawan penyakit da.. Subhanallah..sesunggunya kuasa Yang Maha Esa sangat Agong.. teruskan usaha kalian ye.. :)

**baru ni nak tinggal jejak :)**

yati_bet said...

alhamdulillah...syukur...noma tak sabar nk jpe ko...nk peluk ko...huhuu rindu seh kt ko

Anonymous said...

Alhamdulillah..mesti talib n family norma happy sangat..teruskan usaha..insyaAllah..

Shima Md. Zahar said...

Alhamdullilah..teruskan berdoa.. semoga norma cepat sembuh .

mrs. hisham said...

Alhamdulillah,keberkatan bulan ramadhan.moga norma terus bagi positive sign kan?Wah,talib sure senyum sampai ke telinga tuh,happy for u talib.

Fairos said...

alhamdulillah..sy online je pg ni,tgk fb,trus nmpk status akak..sgt2 bersyukur..sy harap perkembangan positif kak norma ni kekal berterusan sehingga dia sihat sepenuhnya..
*hope raya nanti akak boleh update kak norma bleh hugg n kiss rafiq n abg talib..insyaallah..amin...

me suya said...

alhamdulillah.. kegembiraan keluarga akak mesti tak dpt digambarkan dengan kata2

lein said...

ya allah... tiba2 saye pun rase happy sgt2, smpi nk menitis air mate.... alhamdulillah.....

Sue said...

alhamdulillah... happy sgt dgn perkembangan norma. semoga terus sihat...

@y@ng m@rin@ said...

Alhamdulillah.......sy sayu sgt bile baca tentang dia...harap2 dia akan sembuh demi anak dia.....moga2 dia dapat bermain dgn anak dia...amin....

Bicara hati ibu aisya said...

Alhamdulillah..syukur kehadrat Illahi.Berkat bulan Ramadhan yang mulia nih.Bergenang airmata baca perkembangan yang sangat baik ni kak.Semoga akan ada lagi perkembangan baru yang lebih baik dari norma.Semoga norma terus kuat dan kembali sihat.Aminn.

Anonymous said...

Moon,

Sebak syahdu dengar khabar berita gembira ni..alhamdulillah...Yup, must be something that you gave that works for her... kalao Norma dah pandai muntah and kuarkan kahak sendiri makna yg baik lah kan? Hope the good news will keep continuing Norma...

Ruby

FIONA NAQIAH MUSTAPHA said...

syukur Alhamdulillah.. semoga norma terus kuat.. Allah Maha Penyembuh..

Lynda Che Lah said...

alhamdulillah..semoga Allah mudahkan semuanya..~speechless~..

anime said...

berkat kesabaran norma dan org2 di sekelilingnya.. berkat doa di bulan ramadan.. alhamdulillah syukurrrrr

Anonymous said...

Alhamdulillah! berkat bulan ramadhan yg mulia ini....teruskan perjuangan..semoga kak norma akan terus menunjukkan perkembangan positif

diLot said...

berkat ramadhan.. Alhamdulillah.. norma! sila kuat dan sehat! :)

amiey lee said...

alhamdulillah..berkah dari bulan ramadhan..semoga norma akan terus sihat ya Allah..amin ya rabbal a laminnn.....

c H i N t A said...

Alhamdulillah kak moon at last...
berkat kesabaran sume
berkat doa sume
dan berkat bulan ramadhan neh
akhirnye Allah memberi satu titik cahaya, yang akan menyinari Talib n Rafiq...satu pekembangan yang sangat positif, moga Norm terus kwat untuk meneruskan kehidupan ini...im hepi to hear dat kak...syukur sangat...Norm memang kwat...

fazilzura said...

Sonok nye bile dgr Norma dh leh berckp , alhamdulillah berkat mereka2 yg mendoa kan dia...

terus kan usaha tuk tingkt kan semangat dia ye..semoga lepas ni dia leh duduk plak

kayrul-shah said...

alhamdulillah..gembira baca kisah norma dah boleh bercakap nie..mungkin berkat bulan ramadhan..harap norma terus kuat untuk menempuh dugaan dan ujian daripada Allah

watie said...

Alhamdulilah... berkat kesabaran semua orang disekeliling Norma...

Anonymous said...

wah...suka dengar perkembangan terbaru norma ni..mesti sweet sgtkan bila dgr sora org tersayang..doa kami di cni yg xpernah lupa buat norma sekeluarga 'MOGA SEGERA SEMBUH'..amin..

nia sara said...

alhamdulillah syukur ya Allah... kakak everyday buka blog akak nk tahu perkembangan norma... memang hari2 doa agar ade berita baik utk norma... harap norma akan bertambah sehat... ameen

Anonymous said...

1st time baca citer norma ngn talib ni bila tunang saya send email "teman hidup"..rupanya2, kisah kasih syg suami utk isteri, pengorbanan suami, dan susah senang hidup rmh tangga..

and mulai hari tu, saya google cari kisah norma and talib, jumpa la blog kak moon ni.. dan sejak tu, saya mengikuti perkembangan norma and talib melalui crt kak moon..

Alhamdulilah.. norma dh semakin sihat..doa saya, semoga norma sihat..

Eye_nee said...

Alhamdulillah..

Ya-Allah gembiranya dgn berita ini..Semoga Norma Boleh sembuh sepenuhnya..Talib kamu mmg suami yg terbaik abad ini...Sokongan Kamu sekeluarga mmg sesuatu yg luarbiasa..Permudahkan semuanya Ya-Allah...Tabahkan lah hati Norma dlm melalui Ujian Mu ini..Sesungguhnya Kau Yg Maha Mengasihani...

Mummy Iris said...

alhamdulillah.. berkat doa semua di bulan ramadhan yg mulia ni.. sebak baca cerita pasal norma ni w/pn saya x kenal norma, talib & moon.. sy mmg follow cita norma ni.. tu pn secara x sengaja jumpa blog moon.. google 'taman mawar' jumpa blog ni. pas tu tgk byk update pasal norma. baca dari awl so tau la kisah dia.. setiap kali baca, setiap kali tu jugak nanges dan sentiasa panjatkan doa supaya norma cpt2 sembuh, dpt main2 ngn rafiq..

AdanyaKauUntukku said...

alhamdulillah..Norma dah boleh bercakap
selepas ni Norma boleh bangun, berdiri, berjalan..dan bakal berlari......

kuatkan semangat ye Norma...juga Talib

her said...

alhamdulillah..
semoga norma terus menunjukkan perkembangan positif.. kita sama2 doakan ye..

lagenda said...

Syukur ke hadratMU ya Allah!! Wlupun kecil perubahan yg norma buat, dia dah mampu buatkan hati kita semua ceria kan moon!!

P/s: Entah lah..wlupun dah beribu kali ke sinii, semua bulu roma mak masih lg berdiri tiap kali membaca kisah norma..

Anonymous said...

Alhamdulillah...semoga norma cepat sembuh...saya baru jer ikuti perkembangan norma dalam bln. ramadhan ni...semoga norma kuat dan talib tabah hadapi dugaan....syukur...semoga rafiq bole main ngan mama dia, anak akak sebaya ngan rafiq...bila tengok anak akak, teringat kat rafiq yang tak dapat nak peluk2 ngan mak dia...syahdu..dan sedih...teruskan usaha talib dan tabah selalu...

Fiza Z. Abidin said...

Alhamdulillah....mudah-mudahan akan ada lagi perkembangan gembira yg lain. Kami para blogger wpun tak kenal Norma akan selalu doakan utk dia...happy nye dgr :)

nurul said...

Alhamdulillah...terharu gak bile bace berita nie..rase cam sya ade kt dpn norma & dgr sendri... hope norma dpt pulih sprti biase..InsyaAllah dgn izin-Nya... kpd keluarga norma..hope dpt tabah & berusaha utk norma..

~Bila Diary Berbicara~ said...

alhamdulillah...syukur sgt2..terharu sgat2..sempena bulan yang penuh berkat ini, semoga allah merahmati keluarga itu..peluk cium tuk rafiq yer kak moon...

nydia-mama akif said...

alhamdulillah...syukur pada allah....terharu sgt dgr....semoga norma bertambah sihat....

hajar said...

Alhadulillah.... kongsikan kegembiraan ni ngn ofismate... diorg pun mengucapkan syukur... sejak kami baca ksah norma kami sumer doakn smg norma sembuh dan dapat jalani kehidupan normal. setiap kali ada update mesti share ngn ofismate & sama2 mengucapkan mendoakan kesihatan norma....

fati said...

MasyaAllah... Syukur sangat sangat!!!!

AzeedA said...

Assalamualaikom moon :)
1st time bersuara ni sejak baca kisah norma+talib. Alhamdulillah syukur sgt2 membaca perkembangan norma.. hadiah ramadhan!
moga Allah memberikan kekuatan pd norma, talib, moon + keluarga utk bangkit dr dugaan ni.. amiinnn!

Anonymous said...

syukur alhamdulillah....sgt2 terharu,menitis air mata gembira dengar norma dh bersuara walaupun xpernah bersua muka tp sy sebagai hamba Allah rs terpanggil utk mengikuti perkembangan norma sekeluarga...sy sentiasa mendoakan agar Allah swt sembuhkan penyakit norma n kembali seperti dulu....xsabar nk tgk saat2 bahagia norma bersama talib n bb rafiq...amin ya rabba alamin

Anonymous said...

Alhamdulilah. Smoga Norma semakin pulih :)

Zuhra said...

Alhamdulilah. Semoga Norma semakin pulih :)

ckucin said...

Syukur ke hadratNya. Tanda-tanda rahmat dariNya. Rasa nak menitis air mata biler baca entry ni. Mudah-mudahan Norma bertambah sihat.

wénkt said...

alhamdulillah :)

Sue Chanteq said...

alhamduliillah..kak moon, saya C&P n3 kak moon kat blog..tq

kikin said...

alhamdulillah....mmg ternanti2 update pasal norma...Semoga norma lebih sihat lagi... :) bace je pon dh menangis dh ni....

nabila azmi said...

alhamdulillah...semoga bertmbh siht..sedeh..mahu bergenang je air mate di mate ni....

alhamdulillah333...

Nadiah said...

Ya ALLAH akak..say suka sgt2.. Alhamdulillah

ummifarish said...

alhamdulillah.. Ya Allah indahnya setiap ciptaanMU.. syukur sangat.. aku jadi insaf sendiri dan aku mula belajar mengenai KekuasaanMu Ya Allah.. YA Allah .. kuatkanlah semangat norma untuk terus berjuang demi sebuah masa depan bayi yg x pernah mengerti apa2 kecuali kasih sayang ibunya... Ya Allah .. syukur atas nikmat yg kau berikan pada norma dan semua umatMu

myPreciousIrHarith said...

alhamdulillah syukur..perkembangan +ve.smg norma cpt smbuh..

(o_0) said...

Subhanallah, Alhamdulillah, Allahu Akbar
'Wallahaulawala quwata illah billah'.

There is no power or stregth except Allah.

lynn said...

Syukur Alhamdulillah...semoga Norma cepat sembuh...saya pon menitik airmata....terharu..besar sungguh kuasa Allah..saya seronok dengar berita nih..

Aapitz said...

Yes, indeed..such a good news :)

Alhamdulillah....sinar di bulan Ramadhan

Anonymous said...

alhamdulillah syukur..semoga kesihatan norma bertambah baik..

-linda, nafiz's mummy-

Anonymous said...

alhamdulilah kak...ase nk nnges rose baca....ya allah...permudahkn lah kuarga ini ya allah... :)

DrSinga said...

kami selalu doakan...

rabi'atul ada'wiyah said...

alhamdulillah....

sayangsayangibu said...

alhamdulillah...semoga akan ada perkembangan yang lebih baik sempena ramadhan al-mubarak ini.

JuJue said...

huk huk. *nanges

Mama Zharfan said...

salam ziarah
me singgah baca kisah pasal Norma :( hanya mampu berdoa dan menderma sekadar kemampuan, Insya Allah, Tuhan tahu apa yg terbaik...

Mama Zharfan said...

http://www.suzie284.com/2011/08/mari-membantu-seikhlas-hati-di-bulan.html

moga2 akan ramai yg menyumbang derma sempena ramadhan al-mubarak ni..amiin
and mari kita semua sama2 berdoa agar Tuhan permudahkan segala urusan dan menyembuhkan Norma..amiin

Dalin said...

alhamdulillah.. syukur.. kak moon, izinkan saya nak kongsi psl Kak Norma ye?

piko said...

Alhamdulillah.. dari first entry akak pasal kat norma sampai yang nie sedih sangat piko baca.. menangis tak tahu nak cakap apa lah.. bersyukur sangat2 dah ada perkembangan +ve.. semoga kak norma cepat sembuh.. amin..=(

Miss Aja said...

saya doakan norma akan sihat seperti sedia kala.. moga keluara normah, including moon banyak bersabar ya. Alah sedang perhatikan..ni semua ujian kesakitan. tak terbayang besarnya pahala korang semua.. =)

nurul said...

salam akak..x nak bg kak norma cuba virgin coconut oil ke..atau lebih famous dgn panggilan vco..natural ingredients...boleh bg kak norma energy...kalau nak sy boleh bg...=)

saibidina said...

alhamdlah, menitis ayer mata dengaor, sejak suami saya forwardkan blog u ni, tiap2 hari saya baca dan ceritakan pd suami perkembanagn norma dan ketabahan hati sesorg suami bernama Talib..sbb kami pon bakal menimang baby ke 2 septmber ni insyaalah, so dpt merasakan perasaan mama dan papa baby rafeeq...dah cuba bawa norma ke darul shifa, sy pernah sekali ke sana utk mendapatkan rawatan dan alhamdulillah, cubalah..Allah suruh kita cuba kan...moga perkembanagn norma terus positive dlm ramdhan ini

Basirah said...

alhamdulillah...berkat ramadhan...insyallah ada kebahagiaan utk Talib n Rafiq

Ameh Wahab said...

Alhamdulilah...sentiasa doakan kesihatan Norma and family...

Unknown said...

semoga norma semakin tabah menghadapi ujian Allah ini..Smoga Norma kembali sihat..amin..

miSs dee 4 dino said...

semoga Norma tabah. cuma nasihat saya, jgn bg norma minum susu coz susu is one of makanan cancer. pengalaman coz my auntie lost in her battle with breast cancer. ade few lagi yg xleh makan/elok kurgkan. saya nak email tp macam mana yer?

♥ LULU ♥ said...

ya Allah..ni first time sy baca blog akak. menitik air mata saya.saya dapat rasa mcm mana akak rasa skarang ni. tabah sungguh norma n talib hadapi ujian ni.sy penah lalui situasi mcm ni. mak saya ada ketumbuhan pada otak jugak.dulu, hari2 sy hadapi dgn air mata...harap norma akan cepat sembuh. amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...