Friday, August 26, 2011

Update Norma




Selasa lepas pegi berbuka puasa kat umah Talib n Norma ....kira last jumpa Numa n Talib before raya since kami akan ke umah Mama n Papa di Taiping .

Talib balik kije kol 6.30 pm ...so kami janji jumpa kat bazaar Ramadhan je hahhaha ...beli beli balik umah terus ....mak Norma dah masakkan lauk berbuka so kami top up top up kan je ...murtabak saja 4 hahhahahah air sampai 2 3 jenis ...

Alhamdulillah Norma nampak segar je ..Moon anta kan Monavie yg di beri oleh Munifah Putrajaya ...khas utk Norma plus barang2 lain yg di kirim utk Norma . Norma mampu gerakkan kaki dia sket2 kalau dia lenguh ...jari jemari dia pun dah gerak gerak but masa kami pergi dia tak bercakap ...tingin gaks nak dengar sora Norma . According to mak Norma kalau ngan Talib slalu gaks Norma bersuara ...mebi dia save kan sora utk Talib hikssssssss....
Talib angkat Norma letak kat kerusi ...kasik dia tgk TV ...azan je terus kami bgtau Norma kita org nak mkn .,....Talib je last sampai kat meja makan

< pic removed >

Sayang ...kiter gie berbuka puasa dulu tau ...izin kan jap ek ...nanti kiter teman kan sayang ye

alahaiiiii Talib nih sangat suweeettt ....norma pun angguk je ...tak lekang perkataan sayang dr mulut Talib setiap kali berbicara ngan Norma

Abg , Akak ...Lib nak belikan baju raya utk Norma tp Lib tak tau nak pilih ...akak ngan abg ikut Lib ke JJ jap vley . Lib nak belikan baju raya warna purple utk Norma

So lepas berbuka kami ke JJ japs ...pusing punya pusing maka jumpa la satu ....siap pilihkan tudung yg matching ngan baju .....and Talib belikan few baju raya utk Rafiq and baju melayu purple .....

Nanti bila balik Taiping ley ka kita org semer pakai baju purple

Ha ha kan Lib nanti akak amik kan gamba family Lib kay ...semer kaler purple ..pastuh kiter ley bawak Norma ke lake garden ...bawak kerusi semer kan ....misti dia suka tgk hijau hijau ...

Ha ha tew la mmg dari dulu dia berhajat nak ke Taiping ...bila Lib tanya nak gie Taiping tak ...sungguh2 dia angguk

Tak pa LIb ...hope kiter dapat gembira kan dia raya nih ...Mama n Papa dah tak saba nak sambut kedatangan Norma ...siap call Moon banyak kali + sms lagi suh wat balik jubah Norma yg Auntie Zizah belikan kat Mekah yg tertinggal kat umah Moon .

Im sure Norma pun sangat happy sebab raya pertama n kedua adik beradik nya akan dtg beraya bersama sama dia di Balakong . Raya ke 3 atau ke 4 bru Talib bawak Norma ke Taiping

Kami berharap sangat agar sambutan raya nih akan menjadi sambutan paling meriah n yg mengembirakan Norma n Talib n Rafiq dan akan menjadi kan Norma makin kuat semangat dalam meneruskan perjuangan nya .


44 comments:

::pu3'z:: said...

hi moon,
im ur silent reader...
mengikuti kisah norma dr awl lg...
alhamdulillah norma dh makin sihat

kite tinggal kt gombak area tmpt norma berubat
bile tahu moon tinggal taiping dekat plak ngan kg kite
kg kite kt area kem kamunting
slalu gak jln kt lake garden mase kecik2 dulu...
kalo g taiping mesti pekena kueh tiaw dolly...
tp skrang rasernyer kueh tiaw dolly tuu makin skit sejak dier pindah kedai besar...;p
kalo org taiping mesti penah rase kan...???

nanti kite nk singgah umah tgk rafiq bleh...????

sid said...

alhamdulillah..selamat hari raya buat semua~

liz said...

alhamdulillah...norma nampak makin pulih..

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

alhamdulillah semoga norma semakin sihat hendaknya..amin...kak moon..kampung azie pun kat taiping juga...mak abah,mertua suma kat Batu Kurau tapi kami laki bini x dpt balik kampung coz Hubby keja di Sabah ni jadi cuti raya pun x approve...sedihnya x dpt balik raya ;( ok la kak moon...selamat ari raya...kim slm kat norma ye..semoga norma happy hendaknya...aminnnnnnn

amiey lee said...

selamat hari taya kak moon..
wahh kta geng ngan norma n talib le kaler ungu

notti netti said...

alhamdulillah, moga normah makin sihat and kuat semangat.

زاريرح زبيدي said...

alhmdulillah kak norma dh semakin sihat..xsabar nk tgk pic raya kak norma n family pakai baju purple..nnti kak moon jgn lupa amik n letak kat blog..selamat hari raya..maaf zahir & batin...kami semua sentiasa mendoakan kak norma sihat selalu

mamalisa said...

Alhamdulillah, InsyaAllah Rafiq dapat beraya bersama ibubapa dia kali ni..aminnn...selamat hari raya buat Moon sekeluarga :)

mamalisa said...

Alhamdulillah, InsyaAllah Rafiq dapat beraya bersama ibubapa dia kali ni..aminnn...selamat hari raya buat Moon sekeluarga :)

fida said...

salam...
alhamdulillah norma semakin sihat..
selamat hari raya dari saya buat kak moon n norma sekeluarga.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

moga kak norma sihat cpt..

wah,dtg taiping,leh la sggh sg siput beraya yer.. =)

Dinda Iva said...

Alhamdulillah...berkat usaha dan doa org sekeliling....harap sangat kak norma sembuh.......pinjam semangat kak norma sikit..huhu

Eye_nee said...

Alhamdulillah sis...semoga moon lebih pulih....berkat doa dan kesabaran semua keluarga...

puteri mama said...

alhamdullillah..syukur kak norma da kuar hospital..da lame x jalan sini..bz sket..slmat hari raya utk kak moon n family..n sicomel akak sepasang tu..and jugak utk kak norma n family..

ummi tieha8384 said...

salam kak moon,
bergenang jer airmata nie biler baca update terkini norma...dia memang seorang insan yang tabah,kuat semangat..sangat2 admire dengan semangat norma sekeluarga.diharap lebaran kali ini membawa cahaya kegembiraan buat norma N family,begitu juga dengan kak moon.tahun nie first year ummi beraya dengan irfan anak ummi (irfan sebaya ngan rafiq), diharap kegembiraan ummi nie norma dapat rasa juga.tahun pertama beraya dengan gelaran mama......

JuJue said...

selamat hari raya pada moon & family.. talib & norma + family.

ada kat taiping nanti calling2 la.. tak jauh mana dah tuh dari penang.

fazitaismail said...

alhamdulillah...

norma pun dah bertambah ok dah kan..

ar nati jgn lupa postkn pic fmly norma pkai bju purple tu dlm blog ek..

semoga allah merahmati fmly norma n talib..

untuk kak moon n fmly, slmat hari raya yer...

yayath said...

Alhamdulillah...hope kak Norma kuat semangat..meremang bulu roma yath baca entry akak nih:)heee..

Oh Oeya said...

Alhamdulillah.

Saya doakan Norma akan segera sembuh, Amin.

Terharu dengan ketabahan dan kekuatan yg dimiliki Talib. Allah hu akhbar.

Selamat Hari Raya kepada Moon sekeluarga dan untuk Talib juga Norma.
Semoga kalian sihat sejahtera dan bahagia.

Fiza Z. Abidin said...

alhamdulillah....tak sabar pulak nak tgk gambar norma dgn baju purple dia tu :D

Cik Eka said...

Alhamdulilah nampak dah makin pulih kan...semoga raya ni membawa seribu kebahagian buat akak dan keluarga..

seronok tgok norma ramai org syg..untung dapat kak ipar macam akak nie.......

boleh jadi pembakar semangat kak norma untuk pulih

KSWSK said...

tiap kali bc catatan psl norma mesti wa sebak

Anonymous said...

bestnye xsabar nk tgk norma pakai baju kurung saya ari2 tgk blog k.moon nk tgk update norma kem slm kt norma n family ye k.moon mudah2an norma sehat kembali aminnn

KuNanGKuNanG said...

nampak dah makin segar.doa sy mudah2han norma cepat sembuh..amin..

HappyIrfa said...

Dear Moon..

suka baca ttg perkembangan Norma sekarang..moga semakin baik yer.

SELAMAT HARI RAYA buat Mon n family dan juga buat Norma n Talib

fruitted said...

Alhamdulillah syukur Ya Allah :)

ady said...

:) slamat raya bro..

Balkish said...

Assalamualaikum Kak Moon....
sy pengikut kisah Kak Norma....
boleh sy tnye...Taiping di mn?
sbb sy pun beraya di taiping thn ni....
Rafiq mungkin lebih kurang sebaya ngn Anak sy...Irsyad namenye....

fazilzura said...

Syukur alhamdulillah ... sonok nye bile tgk Norma dh ok dr b4 ni ... sonok sgt..

sekurg2 nye talib epy tuk raya thn ni kan

Raisah @ echah said...

alhamdulillah norma makin baik echah tengok. badannya pun dah naik sikit. semoga norma terus kuat semangat.

Anonymous said...

Alhamdulillah..

Seronok dengar Norma makin positif..
Saya akan terus mendoakan agar Norma terus sihat, dipanjangkan umur dan pulih seperti biasa...amin..amin..amin..

Semoga Norma dpt beraya bersama dengan Talib, Rafiq yg comel dan keluarga yg amat menyayangi dia..

**Selamat Hari Raya buat Moon sekeluarga...

Angah said...

alhamdulilah,norma makin sihat,seronok tgk talib layan norma ..semoga syawal ini memberi kegembiraan dan menjadi terapi yg terbaik utk norma....terima kasih moon sebb update ksiah norma yg dinanti2kan...slamat hari raya noo,bestla depa balik kampongg...kami tk cuti..off ja..huhu jadila

mummy_ayu said...

alhamdulillah...makin byk improvement norma...semoga makin sihat la hendaknya...amin..

Anonymous said...

moga norma dan talib semakin kuat mnempuh hari yg mdatang...

Daring Women said...

Moon, aku harap norma akan bgembira raya ni dgn baju purple itu....setiap kegembiraan itu satu motivasi utk dia supaya lebih sihat..dengan adanya insan2 tersayang disamping nye...jgn lupe muat gambar kat blog ya...

Anonymous said...

Assalammualaikum..
sy juga merupakan silent reader kat blog ni dan mengikuti kisah saudara kita Norma. Sangat2 terharu dgn penderitaan dia. Ibu saya juga merupakn pesakit kanser dan baru meninggal bulan 3 tahun ini. Saya begitu paham situasi yg dihadapi. Memang susah nak bg support cuma jangan tinggal doa. Semasa ibu saya meninggal doktor mengesahkan lung nya ada infection, doktor kata memberi makanan atau minuman kepada pesakit melalui oral (bkn melalui tiub) sangat bahaya sebab bimbang makanan tidak sampai ke perut sebaliknya sampai ke lung. ini mgkn boleh menyumbat salur penafasan pesakit. Apatah lagi makanan yg diberi semasa pesakit bebaring. So my advice sila tanya doktor lebih lanjut sebab saya tak berapa pandai dlm hal ini. dan kalu boleh jgn menggerakkn bdn dia berlebihan sgt sebab bila dh di tahap 4 bergerak sikit pun sudah terlalu sakit bagi dia. Semoga Allah mengurniakan kekutan kepada Norma sekeluarga dan semua yang sedang mengalami sakit serupa denganya. Amin Ya Rabbal Alamin.

UHR said...

Assalammualaikum... selamat hari raya buat Kak Moon sekeluarga n Norma, Talib n Rafiq... moga Norma akan cepat sembuh kay.... akan sentiasa menanti update dr akak ttg norma lg...

Anonymous said...

assalamualaikum..ckgu norma pernah buat praktikal kat skull sy..msetue dye mengajar math...semoga ckgu cepat sembuh...amin~sampaikan salam sy kat ckgu norma..

Anonymous said...

assalamualaikum,ckgu norma pernah buat praktikal kt skull sy...kt mlake...smpaikan salam saya kat ckgu norma ye...semoga dia cepat sembuh...amin~

saya gemuk saya comel..^^ said...

suwitnye talib..sgt kagum dgn beliau..n for norma..smoga kakak cpt sembuh ya..aminn

WHIZZ AMZ said...

salam kak moon...thanz coz update pasal kisah norma n talib...hope talib kuat n tabah coz dia la semangat norma...sy doakan agr norma kembali spt dulu...sy nk mtk no phone talib coz dulu dia n family satu berek ngan saya d penjara marang..klu bley email kat saya madipek@gmail.com...thanz

atieya said...

salam kak moon .. saya baru 1st time baca kisah norma lepas member opis cerita kisah norma.
semoga norma cepat sembuh

salina salehan said...

alhamdullillah norma semakin sihat..mmg tak boleh baca blog moon ni, kalau baca air mate mesti mcm air ujan la, apetah lagi bila moon letak kate2 talib kpd norma..soooo sweeeettt...rasenye dalam sejuta, satu je lelaki mcm talib ni...

ya allah rafikkk chomelll nye ..geram betul untie tengokkk..

ziemah said...

salam kak moon..saya follow kisah ketabahan norma+talib...happy baca progress ygpositif..sampaikan salam sayapadanya. didoakan semoga terus beransur sihat...aminnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...