Tuesday, August 02, 2011

Sila berhati hati

Sila berhati hati sebab skrg nih mmg banyak penyangak ...penyamun ...penjahat semer ...di mana sahaja . Dalam kiter duk sonok nak sambut 1 Ramadhan dia org pun sama gaks sambut ngan acara mencuri ....sumpah jadi ayam percik baru tahu ...

Org duk beli juadah kat bazaar ramadhan dia org duk sebuk pecah kan cermin kereta org ...

So u olsss ...lepas baca nih sila be extra carefull ya ...sentiasa beringat . Do not leave anything valuable inside ur car even just kejap ....dia org nih mmg tangkas je buat kije jahat ...budus nya penyamun .

Semalam kereta member kena pecah cermin ..bag lappy nya hilang + brg study pak sutan . Dia org baru balik dr study kat KL ...so janji jumpa kat Bazar Ramadhan Kosmopleks BBST tew ...so moon park kat lain n dia org part TGH PADANG yg banyak kereta ...kejap je beli 2 dalam 15 minit cam tew ....skalik sutan suh Moon tgu kat kereta sebab dia nak gie amik beg dia kat kereta member ....

Skalik tgu2 tak muncul2 pak sutan nih skalik dia call kata suh dtg sebab kereta member nih kena pecah
siang2 hari ok ...tempat org duk lalu lalang ....ayam tol la dia org niih ....n siap ada kesan cungkil kat pintu kereta .

so kowang please please be carefull ...so sesapa yg slalu ke Bazaar Ramadhan kat Kosmopleks BBST tew tolong berhati2 n perhati kan sesapa ug mencurigakan ...kot mmg ada sindiket mencuri selama sebulan nih ....tak pun mana mana bazaar la

be carefull yaaaaaaaaaa

18 comments:

halila Ibrahim said...

jahatnya ...

notti netti said...

hati-hati pencuri tu belum terbuka lagi nak tobat......isk isk isk

A.I said...

Haiyoo...scary! sayang je brg. dowang ni mmg kuang ajar. x kira masa nag tmpt, janji curik!

KuNanGKuNanG said...

pe la punya manusia..bulan mulia ni pn nak wat benda jahat...

kalau sudi vote la sy kt n3 ni ye.tq..

http://anaknegori.blogspot.com/2011/08/peserta-akhir-contest-kutuk-blog-atok.html

nydia-mama akif said...

ye la...nak raya2 ni mmg kes curi menjadi2....diorg tu dok mencuri sbb nak beli baju raya ker?kalo nak beli baju raya pakai duit mencuri takde pekdahnye....chooiii...menyampah tul la...org susah payah cari duit,dorg senang lenang curi...

ziahSu said...

2la kena hati2...perkara cm ni biase berlaku...kakak sy pernah kena..:(

**yg penting kita jgn tggl brg yg berharga secara terbuka cm 2..2 yg menarik pencuri nk pecahkan cermin keta kite...**

Nadiah said...

Akak saya berniaga kat bazar Ramadhan Kuarters KLIA...dtg la sini pulak ye...hehehe

hmm...mmg pencuri sibuk menyamun sekarang nih..sama gak kat kuarters ni...thn lepas byk kes pecah masuk dalam tuh...

fazilzura said...

tu bkn AYAM moon .. tu nama dia VAVI the VAS..

mmg x pose le makhluk tu kan ..

Iela Fazielah said...

mmg bahaya w/pun sekadar beg laptop....mmg xleh simpan dlm kete

Miss Moon said...

Nadiah ....kalau akak ke sana Nadiah kena blanja akak neh hehehhehehe

tew la scary kan skrg nih ...

Hazirah Mahmud said...

kak moon~kereta bf sye pun kena cam ni~time keje..maklum la org xkuar lunch depa lak ambik kesempatan..habis kereta kena kopak..duit syiling pun depa rembat..aduyai..bulan pose ni tambah amalan..depa lak..tambah dose..smoga tuhan mengampuni dose depa

Hazirah Mahmud said...

kak~
bf sye sebiji kena cam ni..
tp time tu parking kereta mase keje
maklum la org xkuar lunch..depa lak ambik kesempatan..aduyai..habis duit syiling nak bayo tol dirembat..kaset..karpet kereta pun diambikkk!!! nampak sgt xde sivik!! semoga tuhan mengampuni dose3 depa

Hanie Honey said...

kak Moon..kat situ mmg byk penyamun... kalau diaorg nampak duit 20sen pun..sanggup buat keje pecahkan keto org....mmg nak mati agaknyer...cari nahas...


kat Masjid blkg tue pun.., org sibuk semayang terawikh.., diaorg curik makanan pulak.....pastu buat sepah lagi..

chilun @ cik pau @ bibimie said...

hi moon
tahun 2007 pun i kena pecah kete jugak masa time gini ler... gi nyopping bazaar ramadhan. hb kata tempat lalu lalang tadek orang nak wat kije. tak sedap ati dah masa tu. bag lappy tu mmg kat seat sebelah driver. balik2 tu mmg betul... tercengang kat situ. kul berapa buat kerja tak tau laa... tapi kitorang gi beli mmg tak lama pun...

jangan ingat time siang2 tempat orang lalu lalang tadek kejadian curi nih. kalau derang dah nekad mmg akan buat juga.

dah ler lappy baru 3 bulan pakai. sia2 jerk bayar installment benda yang dah tak ada... cisss...

efa nur said...

kena sentiasa beringat..huhu baru2 nie pun keta efa kena pecah.. masa g makan kenduri rumah org kawin..park kt area org lalu lalang..mcm 2 pun dorang leh wat keje terkutuk tuu..huhu geram je rase..kalo dpt penyangak 2 mmg nk langgar sampai lenyek pun..huhu

ikhlas, Efa Nur

Nadiah said...

kak moon boleh je bg free kat akak...meh le dtg...

Muhammad Ariff & Ammar said...

mmg selalu kat area bbst tu diorang kopak pintu kereta time2 siang ngan kat tmpt public ramai, even p psr malam pun camtu.

mas saari said...

moon...
Mas pun duduk salak tinggi tau! memang tiap2 hari pergi bazar ramadhan ni! tak sangka pulak ada kes2 camni..

thanks sebab bagitau ye!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...