Monday, August 08, 2011

Norma's 3rd treatment kat Ustadz Lokman

Alhamdulillah Ustadz kata banyak perubahan positive . So kali nih Talib kata lama sket ustadz baca baca kan ke Norma n masa ustadz pegang kepala Norma ..dia terus dia celik n gerak2 sket2...

so next appointment adala 15 sept 2011 and surah yg perlu di amalkan kali inin adalah surah Al Hajj ..nanti moon letak ayat berapa ke ayat berapa ..so ayat ayat ini akan di bacakan oleh Mak Norma n Talib

Kita org tak dapat ikut ke Gombak pagi Sabtu tew but kami ke umah mereka tgharinya .

Norma tidur je mebi kepenatan sebab perjalanan dr Balakong - Gombak -Balakong . Nasib Norma 1st patient Ustadz ...so tak la lama tgu . ..lg pun ambulan duk tunggu kat luar pusat rawatan


Moon kejut kan dia ..

Norma akak n abg dan anak anak dtg nak tgk Norma ...

Lama gaks dia nak bukak kan mata dia ...but bila dia bukak mata je rasa sonok sangat sebab mata dia bersih je tak cam before ...last time mata nya sedikit kuning n kering but kali nih sangat jernih n putih je .. kulit pipi dia pun mengelupas n kemerah merahan ...alhamdulillah .

Talib kata Norma bercakap ...cakap la Norma akak nak dengar sora Norma ...abg ngan akak nak dengar nih ....cuba Norma concentrate n panggil Yaya ...Yaya misti suka norma panggil nama dia ...

me being to excited kan ...sampai sampai dah suh dia bersora :) . Sutan pun turut sama bg dorongan kat Norma .

Talib kata alhamdulillah norma nampak lagi better . Dr hari ke hari nampak makin segar ..kadang dia gerak gerakkan jari jemari dia ...walaupun tak banyak pergerakkan yg di buat Norma tp itew pun dah seribu rahmat dah . Hope Norma akan bertambah kuat semangat...mak Norma pun bgtau ...sangat senang nak gosokkan gigi Norma ...mulut pun dah ley bukak besar semer .

Norma akak ada belikan baju utk Rafiq , ada org kasik duit kat Rafiq ...so akak belikan dia baju 1 pack ...Norma nak tgk tak....cantek2 ada 5 helai semer nya . Misti handsome nanti Rafiq pakai ...Norma kena kuat tau kena lawan ...kena rajin gerak2 ...nanti kiter raya sesama .

and i cakap je banyak2 ngan dia ....and dia sangat tekun mendengar ...u know kan akak nih cam na ...cakap sorang2 pun no hal as long as u can listen kan

dia pandang je masa Moon tunjuk 1 persatu baju utk Rafiq....dia pandang je n mulut dia cam gerak2 pelahan but tak kuar sora ...its ok . Janji dia dapat dgr n lihat

Nanti Norma pikir ek apa lagi nak belikan utk Rafiq ...pastuh nanti bg tau ke Talib ...suh dia belikan ....dia bukan tahu apa tew ....Norma bgtau ke Talib kay ..nak kasut cam na nak suar jeans ke nak beli topi ke nak beli toys ke

Ooo ya lupa nak say many many thanks to Kak Ros sebab poskan hadiah toys utk Rafiq di Taiping ...many many thanks kak ..

Jap jap Yaya masuk bilik Norma ...sambil panjat katil Norma ...jap jap Yaya pegang tangan Norma n gosok2 lengan Norma . Norma pandang je Yaya ..

Kol 1 lebey Talib dah siap siap nak masuk kije ...lepas bersiap semer Talib pegi kat Norma ...di cium nya Norma ...alahai soo sweet

Sayang , kiter dah nak pegi kerja nih ...sayang duk elok elok ye ...meh salam tangan kiter ...kiter dah nak pegi dah

Di ambil nya Talib tangan Norma ...lalu Norma mengengam pelahan ...lalu Talib bawak tangan nye ke bibir Norma . Ya Allah sedih nya bila tgk cam tew ...sesungguh nya mmg kuat kasih sayang antara mereka ..n harap Talib mampu menjadi kekuatan utk Norma menerus kan perjuangan dia . Insyaallah


31 comments:

ratna said...

moon.. sememangnya kita perlu sentiasa bercakap dgn norma.. bg dia semangat.. kita manusia.. deria yg paling terakhir mati fungsinya ialah telinga..borak..borak..borak dan borak dgn norma..

Cik Eka said...

ALhamdulillah..aduh sedihnya part abg talib salam tu..huhuhuhu

kita kalau ada kt depan mau nangis..baca ni pon sebabk..

berkat bulan ramadhan ni....harap cepat sembuh....

Fairos said...

bergenang je air mata tiap kali baca update akak psl kak norma..semoga dia cpt sembuh..amin..

sayang said...

tiap kali baca je update mesti melimpah je air mata saya nih...smga die semakin kuat n cpt sembuh utk familynya..aminn

lein said...

first i wt biler msk keje bace blog moon sbb nk tau keadaan norma.... bergenang air mate.... sayangnye talib pada norma.... hope norma cepat sihat sml....

..::SangRatoo::.. said...

sebak rasanyaa..semoga hubungan Talib dan Norma kekal hingga ke akhir hayat.... cepat sembuh ye Norma.. :)

mamalisa said...

Alhamdulillah, moga bertambah perubahannya okay Norma..

Moon, masa alisa dulu doctor nasihatkan buat fisioterapi mulut..guna kayu mulut yg kat spital/clinic cam batang aiskrim tu utk gerak2kan lidah dia..supaya lidah dia cepat lembut dan alhamdulillah lama-lama alisa boleh bersuara..bukan ape, lama sgt x bercakap atau makan tu yg lidah depa keras ..kalau kes norma sama camni harap blh praktiskan..boleh jugak lecet2kan isi kurma dalam mulut norma (kasi sikit2 jekla) bagi dia rasa manis kurma, manatau berkatkan?

ish, rasa nak pergi jenguk Norma dan kiss dia bagi semangat kat dia rasanya Moon :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

aduhh..sedihnya kak...

minta2 la norma cepat2 semboh ye...

harap talib & akak sekeluarga tabah ye...

hajar said...

lhamdulillah... gembira dgn perubahan norma...

nabila azmi said...

genang juga air mate sy...hope norma cpt sembuh..

fazilzura said...

Syukur , lega nye bile norma bertindakbalas... insyallah dia akan pulih balik..

Miss Moon said...

Mawar ...thanks for the tips nanti moon bgtau Talib ...betul jugaks kan sebab dah lama tak makan n cakap ...ermm

Liana Misrah said...

salam..
saya baru lagi nmpk cerita ni tu pun dr kwn blogger http://www.suzie284.com/2011/08/mari-membantu-seikhlas-hati-di-bulan.html . Ya Allah sedihnya saya.. mudah2an cepat sembuh, cerita ni mmg membawa seribu erti bagi saya. saya amat kagum ngan En Talib dan sgt2 berharap Pn Norma cepat sembuh. sebak saja bila baca cerita ni...

(o_0) said...

Alhamdullillah.. moga moon akan terus memberi perkembangan +ve. dgn adanya suami dan family disisi pasti norma akan kuat melawan sakitnya. insyaallah. Talib suami yg sgt² penyayang. tahniah talib.

buah kedondong said...

air mata bergenang bila baca ttg norma.

mudah-mudah Allah permudahkan segalanya buat anda sekeluarga.

bercakaplah selalu dengan dia, supaya dia tahu dia tak keseorangan.
supaya dia tahu, dia ada sokongan
supaya dia tahu, dia perlu kuatkan semangat

sahabat baik saya, isterinya kena brain cancer stage 2 waktu anak masih 8 bulan. dia tak putus asa dan semangat yang diberikan oleh keluarga dan rakan taulan membuatkan dia survive hingga hari ini.

sentiasa berikan semangat kepada norma, kerana InsyaAllah, kami turut memberi semangat dari kejauhan.

ila de cute said...

alhamdulillah...moga norma terus pulih. betul moon, walaupun sedikit je improvement nya, tp sure ia cukup menggembirakan kan sebab ada progress. hugs.

ujieet said...

alhamdulillah kak...
sy doakan mudah2an kak norma akan lekas2 smbuh....sy sntiasa tunggu update dari kak moon.....

Anonymous said...

adeh kak moon....air mata rose bergenang baca kisah diorg ni...sgt2 sweet...semoga Allah mendengar doa2 kita semua spya norma cepat smbuh... :( (r0se)

Noorita Yusof said...

meleleh air mata baca entry ni..

Eye_nee said...

Sebak lihat couple muda ni..menerima ujian Allah dgn ketabahan dan kesabaran...semoga akan ada sinar baru menerangi hidup mereka....

Aapitz said...

Tunggak kekuatan norma ialah talib. Dan tunggak kekuatan talib ialah support dari rafiq, moon and sutan, family and friends

Mmg sumer orang pon kena kuat and always think positive, positive and positive... we'll keep praying

Always remember the biggest strength is our heart + mind

Lenny said...

pagi2 ai dah nangis kat opis...:(

syukur..

Ya Allah.. kau kurniakan lah suamiku... hati yg sentiasa kasihkan aku..yg sentiasa ingin bersamaku, di kala senang atau susah.... kuatkanlah ikatan kasih sayang antara kami.. kerana kami saling perlu memerlukan.. aminn..

Anonymous said...

alhamdulillah.......sonok dengar perkembangan positif norma. Moga Norma cepat sembuh, dapat dukung baby rafiq n hidup bahagia bersama talib n rafik n keluarga yg sentiasa mendoakan kesihatan norma........

Huda said...

alhamdulillah..moga norma punya progress akan bertambah baik :) suka sgt bile dh ok sikit..

ana apez said...

alhamdulillah.. semoga Norma kembali pulih.. menitis air mata baca kisahnya.

Lizan said...

moon, kirim salam pada norma, semoga norma kuat semangat dan sentiasa redha. Allah maha mengetahui akan nasib hamba-hambanya. Saya pun ada buat entry tentang norma di blog saya. Sedikit sebanyak harap dapat membantu. ps: saya pinjam gambar pegang tangan tu tepek kat blog ya.

Salina Salehan a.k.a iena chomey said...

tak boleh nak comment terlalu sedih..emm...ya allah kau kuat kan la semangat hamba mu ya allah, sy sungguh dan sgt terharu dgn kekuatan dan semangat suami norma..tak semua lelaki boleh buat apa yang suami norma buat..

MommyCT said...

Moon, 15 sept tu shifa tutup kan. sbb sarah nye apmt pun 15sept tapi dah tukar semalam 9ogos.

Btw glad to hear that ada improvement lepas jumpa Hj Lokman. Kuatkan semangat ye pada yg bacakan surah2 shifa' tu sbb yg awal2 ni memang panjang2. Nanti bila dah makin pulih makin pendek ayat2 yg perlu dibaca.

Semoga Allah berkati segala usaha kalian ye.

itsme..liss'75 said...

subhanallah..mengalir air mata....

ikram tam said...

asalamualaikun ......hai kak moon bru skrg saya dpt berita psal norma ...selama ini saya terputus contac ngan dia sbb no phon dia sejak tu saya trus xdpat kabar berita dari dia...... saya rasa sedih sangat melihat apa yg dilalui oleh norma tapi walau mcm mna skali pun sya soloute kat talib apa2pun marilah keta beramai2 sedekahkan surah al fatihah bt norma utk cpat sembuh....

Ibu Lala said...

Taiping kat mana ye? Tak tahan baca kisah ni. Asyik nak nangis je. Mudah mudah Norma cepat sungguh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...