Monday, August 15, 2011

Pesanan Talib utk semua


kepada semua kawan2 yg mengenali saya @ yg tak mengenali saya.. saya mengucapakan terima kasih kepada kalian sume yg tidak putus2 mendoakan kesihatan norma dan memberi semangat saya dan keluarga utk mengharungi ujian ini..hanya Allah yg membalas jasa baik anda semua...terima kasih...


En Talib


Update Norma
Alhamdulillah Norma beransur2 menunjukkan perkembangan yg positive . Miski pun slow slow but ada improvement kami pun bersyukur dah sangat sangat ...Norma cuba utk bertutur walaupun benda yg kiter anggap mudah tew amat sukar bagi nya tp dia berusaha juga sedaya upaya dia .

Talib kata masa dia nak balik dr Taiping dia rasa sangat sayu n berat hati nak meninggalkan Rafiq ....2 hari dia spend time betul2 ngan Rafiq ...mandikan Rafiq ...tido kan Rafiq ...semer dia buat ngan Rafiq . Masa dia call bgtau kat Pak Sutan dia sedey ....Pak Sutan advice kan dia utk stay strong ....kiter kena kokrban skrg ....kita nak Norma sihat tew yg utama ...inysallah pas raya Rafiq dtg sini . Tapi masa kat Taiping jugaks dia punya la windu n risau kan Norma ...but dia yakin Mak ley jaga Norma ...plus adik Norma pun ada membantu

Moon faham sangat apa yg Talib rasa ...even moon duk kat hosp 9 hari masa jaga sutan operation tew pun rasa separuh jiwa hilang rindu kat anak anak punya pasal ...ini kan plak si Talib n Norma .

Insyaallah kiter harap kan yg terbaik semua nya

P/s : anda ley tinggalkan komen juga utk Talib sebab Lib slalu masuk blog akak kan Lib kan kan kan ...




76 comments:

Kembang Perawan 3288 said...

alhamdulillah.

Miss Nadya said...

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Illahi..semoga kak norma terus menunjukkan kesan positif..Amin..

CaBaiKeRinG said...

i loike.. alhamdulillah

..::SangRatoo::.. said...

Alhamdulillah..and for Talib..be strong and doa is the best way :)

Deena Yasmin said...

syukur, alhamdulillah....

AdanyaKauUntukku said...

be strong Talib....

go go...!!

Mummy AwwalHariz said...

alhamdullillah.. semoga Norma akan sihat seperti dulu... asyik terigt2 masa sekolah rendah tunggu van/bas dtg ambil tepi pagar STMI ngan kakak norma, norma dan adikku..

Cik Eka said...

alhamdulilah....

~Bila Fazitaismail Berbicara~ said...

alhamdulillah...

Insyaallah norma akak sembuh jugak nati..sama2 kita doakan kesihatan dia k..semoga talib terus tabah..

nur fasihah jamil said...

Alhamdulillah semoga Norma akan sihat seperti dulu......
Talib n family be strong......

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

Alhamdulillah....
TAlib kena kuatkan semangat....jgn putus asa ok....

roeza said...

be strong & smoga noorma cepat sembuh!amin!

Sara Hanapi said...

terharu baca kesah ni, semoga encik talib tabah hadapi semua ujian ni. there's something sweet behind all. kami sentiasa mendoakan. to cik moon, terharu dgn kprihatinan cik moon, bkn sng nak jumpa in-law yg sgt2 prihatin

CikWan said...

Alhamdulillah. kuatkan semangat. banyakkan berdoa. mane tau berkat Ramadhan kali ni. Insyaallah

KSWSK said...

insyaallah doa2 smua saudara seislam yang berpuasa utk norma dan talib...insyaallah doa org yg bpuasa ni mustajab...amin

Eye_nee said...

Tidak mengapa lambat asal saja ada menunjukan tanda2 positif tu Moon..
Talib & Norma..Kami semua tak kira dimana ceruk pelusuk tetap akan mendoakan kesembuhan buat NORMA..InsyaAllah..

Moon Tq for the e-mail..sgt2 berguna sis..even td akk on the phone with pemilik Snake Grass tu...Tq so muchhhh....

laskar pelangi said...

alhamdulillah =)

Miss Moon said...

Sara Hanapi ,

ada ramai sebenarnya kakak kakak ipa yg baik ...cuma kebetulan je u kenal Moon ....

Insyaallah sama sama la kiter jadi bukan saja kakak ipa ke adik ipa yg terbaek tp juga insan yg terbaik utk diri kita sendiri ..... bila kiter baik pada diri sendiri dan sayang diri sendiri ...insyaallah kiter ley share kasih sayang kiter with other people tooo

Eyqa Hasnan said...

alhamdulillah . insyaALLAH nanti kak norma pasti sembuh . eyqa doakan supaya kak norma supaya sembuh dan sihat seperti sediakala . utk abg talib , semoga tabah dan kuat utk hadapi semua nie . berkorban laa utk seketika . jika rafiq faham semua nie , mesti dia bangga sebab dapat ayah yg kuat dan tabah utk harungi semua nie demi mamanya .

nzn said...
This comment has been removed by the author.
nzn said...

Semoga Cepat sembuh ya norma... Ya Allah..Kau sembuhkan penyakit norma...dan panjangkanlah umurnya untuk melihat anaknya membesar dan skaligus menjalani kehidupan bersama suaminya. Buat Talib...anda seorang suami yg baik dan tabah. Insyallah kebaikan anda akan dibalas dengan pahala dan hidup anda diberkati. Amin.ya rabbal alamin.

DEZAMAN COTTAGE said...

Semoga Talib tabah hadapi dugaan nie...jgn putus asa dan patah semangat untuk terus bantu isteri tercinta....insyallah kami para blogger akan cuba bantu Norma sebaik mungkin.....

Lavender Lassie Roses said...

Alhamdulillah...Syukur Kak Norma ade peningkatan yg +ve.. sama2 kita doakan supaya Kak Norma akan lebih kuat melawan semuanya dan begitu juga Abg Talib,.. semoga kuat dan tabah hadapi segala rintangan dari-Nya.. saya percaya ramai yang diluar sana yang tau kisah kak norma akan sentiasa mendoakan kesejahteraan Kak Norma & Abg Talib sekeluarga.. Amin ~ :)

Etun Amin said...

Allhamdullilah...kepada En. Talib..kuatkan semangat...insyallah..Rafiq tahu pengorbanan ayah untuk ibunya...:)

Anonymous said...

alhamdulillah . berkat akak sekeluarga juga yg tak berputus asa mencari jalan untuk menyembuhkan penyakit k.norma . to a.talib jgn risau n kuat kan semangat . insyallah k.norma akan sihat , amin .

JMR said...

doakan yg terbaik untuk norma:-)

lagenda said...

Alhamdulillah..berkat ramadhan dan doa semua yg mahukan norma kembali sihat. Biarpun kecil perubahan yg norma blh buat tapi dia beri harapan yg sangat besar buat org2 yg menyayanginya.

Tali : Kuatkan semangat untuk norma ya.

Ummi Atthiyah ILS said...

assalamualaikum kak moon :) kite on of blogger yg bru dpt tahu ttg kes kak norma nie. sedih bile baca kish die from the 1st entry akk kluar kn smpai yg nie. kite nie mmg cpt sgt2 sedih. besarnya dugaan yg kluarga akk tanggung, Tuhan je yang tahu. kita harap kak norma cepat sgt sembuh so that she can play with her very cute son, rafiq. kuasa Allah kan, xde sapa yg tahu. insyaAllah kak, ade hikmah disebalik semua nie. smpaikan salam saya pada kak norma ngn abg talib. :) . suami kak norma mmg sgt syg pd wife die. untung kak norma dpt suami mcm tu. :')

@izY@N said...

Alhamdulillah..Norma nampak semangat Talib..Semangat Talib mungkin buat Norma lebih kuat melawan penyakit.. Semoga Talib tabah dan bersabar.. InsyaAllah pengorbanan anda pasti berbaloi dengan perkembangan kesihatan yang sangat2 positif dari Norma.. sama2 kite berdoa ye..amin

Siti Rohaida said...

Alhamdulillah..semoga semuanya berjalan dengan lancar..Terus kuat memberi semangat untuk norma untuk terus semangat meneruskan kehidupan untuk suami dan anak tercinta..Insyallah.

bee_zara said...

alhamdulillah.. walau tak kenal tapi seikhlasnya rase gembira sgt dengan perkembangan baik kak norma.. berdoa yang terbaik ntuk kak norma n abg talib.. semoga dalam bulan yang baik keajaiban Allah sampai pada pasangan ini..aminn...

Anonymous said...

Allah mendengar segala doa umatnya...Ya Allah, Ya Tuhanku....Tuhan yang Maha Pengasih lagi Penyayang...Panjangkanlah umur Norma...Sihatkanlah tubuh badannya...Sembuhkanlah dia dr penyakit yang dihadapi...Berilah peluang kepadanya untuk membesarkan anaknya seperti ibu-ibu yang lain...Sesungguhnya, Kau maha mengetahui yang terbaik utk umat-umat Mu....Ameen...
Talib, be strong.... :) Allah melihat segala usahamu....

mummy syifaa said...

alhamdulillahh...syukur dgn perkembangan positif norma..untuk Talib, u have to be strong man, for norma n rafiq...Smg Allah mempermudahkan segalanya untuk Talib n family..

ieda said...

smga talib terus tabah mgharugi ujian dari Nya...pd norma trs kn smgat semoga smkin smbuh...amin

ieda said...

semoga talib terus tbah mharugi ujian dr Nya...pd norma trs kuat kn smgat utk sembuh ya...

Azlina.Azhar said...

alhamdulillah...syukur...moga norma sihat hendaknya...talib, u are strong! aku respek kat ko talib...sepanjang aku kenal ko,ko adelah yang terbaik!..

** insyaallah kalo takde aral melintang aku n classmate kita yg lain akan ziarah melawat norma..nanti aku roger... **

Anonymous said...

Assalamualaikum..saya dpt email dari kawan..kawan 4wd ke kawan..dan saya pun 4wd ke kawan2.. dgn harapan..ramai manusia di sana mendoakan norma sihat..tiap2 hari blog moon mesti saya baca utk tau perkembangan norma..utk moon,talib,dah keluarga...terus terang saya katakan..korang terbaik..hanya ALLAH saja yang tahu apa yang terkandung dlm hati anda semua..saya doakan norma sihat seperti biasa...dan korang pun sama..sihat dan ceria utk family korang dan norma..amin..

Anonymous said...

Maaf saya ingin berikan pendapat peribadi. Norma seharusnya dapat melihat anaknya lebih kerap. Kalau tak dapat setiap minggu mungkin 2 minggu sekali. Norma mungkin akan lebih kuat semangatnya nanti.

Anonymous said...

InsyaALLAH...semua ini adalah ketentuan ALLAH pada hambanya TALIB...aku yakin hang boleh harung semua nie...dibulan ramadhan ini elok banyak2 kan beroda...bangun tgh malam doakan kesihatan si isteri...doa suami sgt makbul LIB...InsyaALLAH...aku doakan yang terbaik buat hang sekeluarga

mama akid said...

alhamdulillah....buat unty norma semoga kuat dlm melawan kesakitan...buat uncle talib semoga kuat n tabah dalam menempuh segala ujian dari ALLAH ini....setiap manusia diuji...tetapi ujian yang kita terima berbeza2....mama akid pun sedang diuji dan masih diuji....insyaallah berdoalah pada NYA yang maha esa....insyaallah kita akan redha dan sentiasa tenang dalam menghadapi setiap ujian ini....sampaikan salam peluk cium mama akid buat adik rafiq yang cute yer...

aThidEaN said...

salam k.moon, ada number acc maybank tak? saya nak transfer sedikit sumbangan utk K.norma, tp sy xde cimb clicks.
btw, k.moon and abg talib, saya ada buat entry utk kak norma di blog saya.minta izin yer.tp sy xpublish apa2 gambar kalian.

Anonymous said...

Alhamdulilah, syukur pd Allah. Semua ini adalah ujian dari Allah utk hambanya utk melihat sejauh kekuatan hambanya. Pd Talib jgn putus asa banyakkan berdoa dan bg kata semangat utk isteri. Norma perlukan semangat dari org2 disekelilingnya. Usahalah sehabis mana pun, setiap penyakit itu ada penawarnya kecuali maut. Insyallah dgn izin dariNYA norma akan sembuh.

eRaY said...

talib...stay strong,insyaallah norma akan kembali sihat :)

caca said...

kak moon..smga norma sembuh dan rafiq dapat merasai belaian seorang mama..

azwynaziz said...

If possible..cepat2 la bawa Rafiq jumpe mama die...mesti mama rafiq miss baby rafiq yang comel tu sangat2..hopefully norma will get better and better each day..! Insyallah..

wani said...

talib,semoga talib teruskuat semangat demi norma dan rafiq,isyaAllah norma faham dan terharu kerana bertuah dikurniakan suami seperti talib...kesungguhan talib itulah yang memberi kekuatan buat norma...

anitadiana said...

asalamuaikum...ita tersentuh baca kesah normah dan talib ne masa awal ramadhan ne..kawan e-mel..dan terus ita buat stick post kat blog ita..ke ada kekawan atau bloger yg boleh membantu dari segi kewangan dan yg penting doa untuk normah kembali pulih walau pun pelahan2...semoga raya tahun ne lebih bermakna ...harap norma kembali pulih walaupun pelahan2 ...kepada talib ..terus cekal dan tabah...jng mengalah..ok..

sakina said...

walaupn xkenal moon ngan famili..tp hati terlalu tersentuh tatkala mbaca kisah norma..naluri wanita dan ibu mnangis tkenangkn norma,talib n rafiq..moga talib terus tabah disamping norma..n moga norma jua kuat utk mlawan pnyakitnya...

niknasir said...

Alhamdulillah...a little knowledge to share khas untuk Norma..for speech therapy, it's better for Norma to pronounce huruf2 quran..alif ba ta n so on so forth..then bila dah ok baca ayat2 quran..buka mulut semaksima yg mungkin..mula2 mgkin sounds weird tp lama2 Insyaallah menjadi..sume nih adalah experience the father of my fren yg suffered frm stroke a couple yrs ago where he was disable to speak clearly, tp after practicing this 'holy' therapy continuously, Alhamdulillah dgn kuasa Allah he recovered and almost fully recovered. now he can speak better n even more better..so Norma can try dis and kita sama2 doakan hasilnya.
to Talib, dun give up n be strong...u r the husband Duniawi n Ukhrawi..May Allah bless u guys n give the best reward to u. Amin.

MamaAyu said...

doa akak, moga norma kembali sembuh n dapat berada di sisi Talib n Babay Rafiq..
insaallah.. berkat ramadhan, berkat doa semua, n berkat semangat dari kaum keluarga, norma akan kembali sihat

Hanie Honey said...

Panjatkan KeSyuKuran yg X terhingga buat Norma & Talib..
SEmoga Norma terus Kuat dlm menghadapi dugaan ini....
Akan terus mendoakan kesihatan Norma


Salam Ramadhan

Anonymous said...

Assalamualaikum Talib....

Semoga dipermudahkan akan segala urusan dan saya doakan moga sentaiasa tabah dan kuat menhadapi dugaan,moga2 Norma akan menunjukkan perkembangan2 positif yang lain.....
Alangkah bertuahnya Norma punya Talib yang amat menyayangi dan mencintai dirinya..... dan Talib sekalung Tahniah dan Syabas kena menyayangi Norma sepenuh hati... bertuahnya Norma punya abang ipar dan juga biras yang amat membantu dan saling memahami..... keadaan ini tidak selalu terjadi... Syabas Moon dan Sutan... moga usaha murni kalian akan diberkatiNYA. Berat sungguh dugaan talib, semoga Norma akan kuat semangat untuk melawan kesakitan yang ditanggungnya dan dapat melihat putera Adam membesar...Sentiasa terus berusaha dan berdoa kepadaNYA agar Norma kembali sembuh dengan kekuasaan yang maha Esa.......Amin,,,

lateja said...

assalam.... Talib... hang kena banyak sabar n tawakaltulallah.... hang kena tau jgk lib temapat org yg bersabar d cc allah swt.... masing2 ada bahagian masing2 lib.... hang jgk jgn risau psl rafiq.... insya allah ekoran dari cara idup cam ni dia akan lebih berdekari person... hang ingat lib be strong, strong n strong... jgn sekali tunjuk dpn norma hang nangis.... kenser ni kita bleh lawan dia dengan semangat kita.... boo what norma jugak be strong, strong n strong .... sy doakan hang berdua dilindungi n tabah serta sabar AMIN....

Shiesha said...

wlupun x kenal n hnya baca story kak moon hati sgt2 tersentuh baca kisah norma n talib nie...aper2 pon harap2 norma cepat2 sembuh n sentiasa kuat semangat...same goes to talib...be strong...semoga segala2nya akan selamat n kembali pulih...aminnn...

Anonymous said...

sy selalu bce blog nie n kagum sgt3 ngn pengorbann setiap org yg berada dismping norma terutama sekali talib..sy sentiasa doakn perkmbngn +ve nie berterusn n talib terus tabah n kuat tuk menghdapi semua ini..detik yg norma n talib lalui nie sgt beharga n jrng sekali dpt dilalui oleh sume org..setiap pengorbann..kasih syg..cinta insyaAllah akan da hikmah n manisnye nnt.. moga Allah berikan yg terbaik tuk kalian..amin..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Talib, semoga terus bertabah. Insya Allah, pasti semua akan seperti sediakala. Amin...Doa dibulan puasa antara doa yang mustajab.amin

Siti Azlina Abdul Aziz said...

semoga tabah yer Talib..Allah menduga kita mengikut kemampuan kita...Allah tahu apa yg kita tak tahu...bersangka baik la dengan nikmat Allah...untuk baby Rafiq..akak yakin baby Rafiq adalah anak yg soleh dan kuat semangat seperti ibu dan bapanya....kami semua tetap akan mendoakan semoga Norma akan cepat sembuh amin...

L.C.K said...

semugo terus tabah,sabar, usaha & tawakal en talib ..
semoga doa & usaha awak yg x putus2 tu menjadi momentum utk Norma terus sihat, insyallah ..

ckucin said...

Ckucin doakan moga-moga Norma cepat sembuh. Lebih-lebih lagi kepada Norma. Talib dan Norma kena selalu think positive dan happykan diri. Ini pun salah satu faktor untuk cepat sembuh.

MUMMY CHOP MINT said...

Askm...
Saya doakan semua yang terbaik untuk Norma, Talib dan seisi keluarga. Saya telah berada di tempat Talib..memang bukan mudah. Sayang, sedih dan rindu anak semua dah rasa. Walaupun kekadang hati tersangat sedih, tapi saya redha dan saya tahu, kekasih saya sedang menunggu saya di pintu syurga. Semoga semua tabah...ALLAH has chosen each and everyone of you with his tests...if He brings you to it, He will bring you through it...ALLAH is always, always with us. Salam...

makcikkantin said...

alhamdulillah........senang saja mulut ni nak cakap tapi peritnya menanggung, hanya Talib dan keluarga saja yang tahu.

Talib, you r one strong man...God doesn't make pain without cure...insyallah, slowly but surely, harap kehidupan Talib akan kembali bersinar....tabahlah

Lizz Razail said...

salam untuk moon & talib. semoga Allah memberikan kekuatan luar biasa utk talib & seluruh keluarga atas ujian ini. pagi ini saya ada terbaca 1 info berkenaan buah durian belanda yang dikatakan boleh menggantikan rawatan kemoterapi & anti-kanser. baca artikel ini di http://myizora.blogspot.com/2011/06/durian-belanda-penawar-kanser.html
semoga sedikit info yang saya kongsikan ini sedikit sebanyak meringankan beban talib sekeluarga. salam ramadhan.

(o_0) said...

dear Talib,

Tahniah kerana menjadi contoh suami dan bapak yg sgt bertanggungjawab dan penuh kasih dan sayang. Moga sentiasa tabah dan kuat mengharungi dugaan dari YANG MAHA ESA ini.

insyaallah setiap dugaan itu ada hikmah yg terindah buat kita semua. Allah lbh mengetahui.

RASHIDAH M.NOR said...

alhamdulillah..be strong talib..kami semua akan menyokong awak...

mummy_ayu said...

alhamdulillah makin banyak perkembangan positif...
to Lib..teruskan kuat semangat, untuk Norma & Rafiq..kami sentiasa mendoakan Norma kembali sembuh..amin..

Anonymous said...

moga keluarga ini dilimpahi rahmat dan keberkatan, my personal opinion, rafiq perlu kerap berada didepan mata norma, jiwanya pasti sudah lama kosong, cinta pada suami dan anak pasti menjadi ubat yang sangat mujarab, norma mesti rindu sgt pada rafiq, usahakanlah agar rafiq sentiasa dekat dengannya seperti mana talib sentiasa di sisinya..

misz leen said...

Hi Moon,

Dah lama kite jd silent reader awak.. dr start awk tulis pasal norma sakit lagi.. tp ari nie baru ade kekuatan nk tulis comment tuk moon. Selama nie kite wat study skit2 generally bout cancer. Sgt tumpang simpati to ur family. Be strong ok... Kite ngat kalo moon rajin cube tgk produk UMI by AGEL. moon survey2 laa lam i'net.. kite xnk kang org kata kite promote, juz wanna share coz my neighbour breast and lung cancer stage 4 gak but she survive wit this produk. Kite just suggest sebagai ikhtiar.. lain2 tu sumer urusan Allah kan.. Anyway semoga Norma cepat sembuh n talib can stay strong. Selamat Hari Raya Aidilfitri!!

Anonymous said...

Alhamdullihlah, semuga norma cepat sembuh seperti sediakala. Talib jgn putus asa dik. Byk2 berdoa kehadrat ilahi. Insyaallah ada keajaiban buat norma tuhan berikan. Amin Amin.

eeir said...

alhamdullilah, kak norma dh beransur pulih . kak norma mesti kuat semangat tau! sya dgn kuarge kt sini sentiasa doakan yg terbaik utk kak norma ngn abg talib . meski kami jaoh kat sarawak. tp , mudahan berkat doa kami, kak norma cepat sihat . abg talib pun mesti cekal tau! a love spirit must be strong than weak spirit! abg talib kne kuat semangat dr kak norma lg ek? be strong! allah sentiasa menolong hambanya ny yg dalam kesusahan. amin :)

PUTUBAMBU said...

sabar ye talib..
be strong okay!

Ann Azies said...

moon.. ann tak sampai hati nak baca moon.. meleleh2 air mata ni.. tak boleh nak cover lagi.. dah la kat opis..

Alhamdulillah utk Norma.. semoga cepat sembuh.. ann tak putus2 berdoa untuk dia.. Utk talib, semoga cekal menghadapi dugaan Allah ini.. ujian yg sangat2 berat.. tak semua org sanggup menanggungnya..
utk moon sekeluarga You all memang hebat..

Ummi Shira (AshAnas) said...

sy yakin norma kuat. talib n rafiq sumber kekuatan dia... alhamdulillah die dah beransur pulih...

Sunah Sakura said...

alhamdulillah...senang hati membaca update kali ni... moga keluarga kak norma n abg talib terus menerus diberi kekuatan untuk berusaha sebaik mungkin demi kesihatan kak norma...

terima kasih jugak kepada kak moon untuk update ni... teruskan membantu... :)

Mizza75 said...

Salam Moon. Saya merupakan pengikut moon yg baru dlm 2 bln yg lepas. Tersentuh dgn cerita Norma & Talib yg Moon catatkan dlm blog. Alhamdulillah, setelah membaca perkembangan Norma, saya sentiasa doakan agar Norma cepat sembuh dan seluruh keluarga tabah menghadapi segala dugaan Allah s.w.t! Baru je lepas tgk video dlm MHI tadi....lagi lah berjurai air mata saya nih.
Utk pengetahuan Moon, tarikh lahir Rafiq sama dgn tarikh lahir anak saya yg ke 3. Saya dpt rasakan anda semua sekeluarga terutamanya Talib memang tabah. Saya tak tau mcm mana kalau benda semua nih menimpa saya sekeluarga ....boleh ke kami juga setabah anda semua.
Sekian!

Mulut hazab uollss said...

semoga yg terbaik untuk norma. ahkak doakan kamu sekeluarga baik2 selalu dan gembira di aidilfitri yg bakal menjelma. maaf zahir batin. gitewww.

ulatkebutterfly said...

assalam kak moon. tersentuh saya bg kisah kak norma. saya ade buat satu entry dalam blog saye pasal kak norma. ade ambil beberapa gambar. harap kak moon benarkan untuk menambahkan bantuan untuk kak norma. hope kak moon tak kesa. saye sgt bersimpati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...