Tuesday, October 30, 2012

Raya Haji di Terengganu

Sebab hari tew dah raya kat Taiping maka nya kali nih raya kat Terengganu la plak ...

so balik ngan my brother je 1 keter kan ...kemain la ingat jalan jam ke hapa sekalik bertolak hari kamis tew lengang je jalan ...tapi nanti la ek tunggu ai citer time balik plak nak kematu rasanya duk dlm kereta .....

 makan panas panas sangat la sedap ...


ga,ba pakai phone je la sebab bila nampak makanan terus semer jadi piranha ....tp banyak kedai dah tutup ...yer la kan sebab nak raya kan ...
mummy kemain kan ....sengeh je ...anak plak duk tensen sebab pasir masuk kasut ...adeh hai cik Yaya ...kamu nih ........

sebab mmg takder nak rush mana mana terus travelling ala santai ...sampai  kemaman siap singgah cari sata ...makan otak2 yg isi ikan tew ...makan pais ....tapi pulut panggang habis la plak ......pastuh dpt makan kayu kamat . Siap Isk wat lawak ...pak lang nya tanya .

Isk tahu tak nih kueh apa

ntah ....tapi bau cam waffle jeeeee

terus semer gelaks ..........oooo bandar sungguhs la anakku .....siap ngan sleng bagai ....Isk nih namanya kayu kamat ........sedap di makan di kala panas perrrr kalau cicah kopi panas pun sodap .

 
 
 Singah gerai lemang japs sebab my sis pesan lemang ...murah nyer lemang 3 btg RM 10 ....n sedap plak tew silap plak beli sikit ....

Sampai umah akak pun dah malam dah ...so makan makan terus semer tido ...akakakka my sister masak nasik kuning kuah ikan tongkol nasik dagang tew ...plus sambal belacam meletop n acar nanas pedas .........pergggggggg kelaut la diet makkkk


Di pagi raya ...pak Sutan n anak teruna nya ...ahahhah bila Isk pakai cam tew terus nampak cam anak Pakistan mana la sesat neh ekkeke

So lepas dah settle semer ...kita org pegi umah Abah plak kat Ajil 

 depan umah Abah ada kolam yg Abah buat sendiri ...last time dtg anak teruna ai dah berkubang dah dalam tew ....skrg kat dalam tew penuh ngan ikan talapia ...n banyak plak tew dekat 50 ekor ++

 so apa lagi semer terus serbu kolam Tok Abah ....habis la kolam Tok Abah di kerjakan cucu cucu



 me n my SIL ...dah sarat dah tew ...


 wahhhhh budak nih la yg bahagia nya nih sebab terus ley buat je apa dia suka ...siap tlg abg hafiz masukkan ikan dalam baldi ...dalam 16 ekor dia main pegang cam tew je .....hahah baru la anak bandar jiwa kampung Isk ...mummy dulu selamba je main dalam longkang semer ...main tangkap ikan guppy ....sampai umas zasssssss kena ngan getah paip akakakkakak .

 bukan budak kecik je geram sebab ikan tak masuk trap ...yg besar2 pun sama hahahhahah . Last skalik Tok Abah amik joran ...mancing terus hahahha

 kemain la suka bebudak nih .......lain kali kita dtg lagi ya ..


5 comments:

Kuazue Mohd said...

beh..beh..beh

hafiza ayshah said...

cerianya umah abah kak mun :)
nice..

anggun said...

wahhh..rindu nak makan sata kat mamang..huhuhu...

irenedahayu said...

tegugatnya tengok sata tu kak moon....

shafa said...

Satar yg sedap kt aziz satar tulah...pinggan mkn ns mst besar2....tp sepjg duk kerteh buleh bilang ngn jari brp kali jr situ...