Wednesday, April 04, 2012

Update Norma

Update 2.30 PM

- Norma tak kasik respond langsung dr pagi tadik . Dia langsung tak gerak n tak kelipkan mata ...terpaksa di kejarkan ke hosp . Will apdate u ols lagi ....hope semer nya ok :(



Alhamdulillah Norma stabil . Walaupun masih belum menunjukkan perkembangan yg positif sangat but Insyaallah everything will be fine .

Ari tew ada pegi lawat Norma . Dia nampak sihat . Walaupun tak bergerak tp dr raut muka nya dia nampak sihat . Di panggil panggil nama nya tapi dia tak bg respon sangat . KIter pegang tangan dia , dia pun tak respon sangat .

Masa tew muka dia nampak berminyak ...Moon amik kain lembab n lap muka dia . Masa towel nak sampai muka dia mata dia berkelip ...wah tetiba ai plak yg teruja sebab last time mata dia tak bertindak balas . Even doc suluh lampu pun anak mata dia pun tak kasik respon .


Semalam Umi call dia bgtau ...kak Norma gengam tangan Umi ...pastuh tangan dia dah gerak2 pegang dinding pastuh mata dia pun dah berkelip .

Skrg nih Norma kalau tido pun mata dia tak ley tutup :( tp Talib n Mak tahu bila dia tido sebab mata dia akan sedikit kuyu bila dia tido

Sama sama la kita doakan yang terbaek utk Norma ya .

19 comments:

Norasiah Nasir said...

InsyaAllah, Sama-sama kita berdoa..

Miss Aja said...

semuanya di tangan Allah. you can do it Norma..usaha dah, tawakal dah..insyaAllah..Allah sayang orang yang sabar tau. muah2.

KuNanGKuNanG said...

semoga dia tabah dan sama2 la kite sentiasa berdoa utknye..

Sue-Rya Qistina said...

semoga norma cepat sembuh seperti sediakala..

ashamami said...

Ye...Kak Aishah sentiasa mendoakan Norma...Adikku Norma...kuat kan semangat demi Talib...Rafiq dan semua yang menyayangi Norma...Amin.

NHB said...

Assalamualaikum Moon, thanks for updating keadaan Norma. Sy doakan moga Allah berikan kekuatan dan kesabaran, terutamanya pada Talib dan ahli keluarga lain, dlm mengharungi ujian Allah ini. Jgn putus harapan, dan teruskan beri sokongan pada Norma.

Sy slalu ikut kisah Norma..Kenapa? Sbb sy dan keluarga pernah lalui apa yg Talib dan keluarga hadapi. Arwah mak sy, antara hamba yg Allah pilih (just like Norma) menerima ujian penyakit yg sama. So setiap operation, effect, live after operation, keluar masuk hospital, semua experiences tu, kami adik bradik lalui. Yg membezakan, Allah izinkan sy dan adik2 bersama mak, jaga, suapkan makan, tukarkan lampin, buatkan fisio, utk tempoh 3 bulan shj. Dan 1 bulan terakhir, arwah mak sy koma selama 1 bulan sblm Allah jemput dia kembali..(sob)

Insyallah, Allah berikan yg terbaik utk hambaNya. Talib...tabahkan hati ye

fazilzura said...

insyallah semoga Talib & norma tabah

aimaniman said...

akak pun ikuti kisah norma secara senyap,.. sedey akak baca kisah dia,.. teringat kisah kawan akak masa mengajar kat kota tinggi,.. tapi semuanya atas kuasa dan kehendak-Nya..

♥ Syierah Yusoff ♥ said...

lama tunggu update norma..inysaALLAH semuanya akan ok...

AbbotCottage said...

Kita sama-sama doakan apa yang terbaik untuk Norma dan keluarga. Bersabar dengan setiap Qada' dan Qadar-Nya.

AbbotCottage said...

Minta izin copy paste gamba ye Moon, nak paste dalam blog. Halal dunia akhirat.

Anonymous said...

Kita doakan yang terbaik untuk family Norma, Talib n family jgn putus asa, Norma kuatkan semangat....Sabar banyak2 dengan qada' dan qadar Allah...b strong k

FIONA NAQIAH MUSTAPHA said...

semoga Allah melindungi Norma dunia dan akhirat...

Min Cantek (MC) said...

Semoga Norma cepat sembuh...Ya Allah Ya Maha Besar Berikanlah kesihatan yang baik dan Kau sembuhkanlah penyakit insan yang bernama Norma ini. Aminnnnn

Anonymous said...

saya silent blog reader..mmg ttungu update tenteng norma..ermm sume ketentuan tuhan..redha jela..doa pada allah kurangkan la kesakitan norma itu..itu yang lebih baik kalau allah sayangkan dia..kita yang tengok pun x mampu nak hadapi/ nak tgok apatah lg norma...sama2 la kita bdoa..

Syida Muhajir said...

Semoga dipermudahkan segalanya. Amin

nabila azmi said...

semoga ok semuanya..insyallh...

Anonymous said...

Salam, Alhamdullillah. Minta semua pembaca doakan agar Norma kembali sihat.Qada dan Qadar penentu segalanya. Biarlah ada keajaiban untuk Norma sembuh kembali dari Allah. Ya Allah makbulkanlah. Amin Amin.

MrsYusofhussain said...

mohon share ye kak...moga ramai2 kita dpt berdoa utk Norma...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...