Thursday, April 19, 2012

Get well soon Talib

Talib dtg umah pastuh Sutan tgk dia cam flat sangat . Dia kata dia start demam since Monday ...sakit2 badan n sejuk ketaq . Dah 2 kali gie kinik doc kasik ubat demam je . So Sutan paksa je dia gie check darah kat Hosp yg dekat ngan tempat kije dia . Cepat sket ley tahu result kan ....

Sekali dia msg ...akak saya kena warded

Doc suspek dia kena denggi sebab badan dia penuh ruam2 cam berpulau2 tew . So doc nak monitor dia ...maka terpaksa la berkampung kat hosp . Semalam kami gie lawat dia ...sian plak tgk dia sensorang .
masa nih kena masuk 2 botol air . Dia kata dia ingat demam biasa je ...sekalik doc tahan plak . Tak pa Lib kena tahan lagi bagus . Doc misti akan bagi Lib cepat2 sihat . Lepas tew baru la Lib ley balik Pontian tgk Norma . Kalau la Norma tahu Lib kena masuk hosp misti dia pun susah hati nih .
Petang tew ramai rakan sekerja dia dtg lawat dia . Baru la senyum sket En Talib kalau tak monyok je muka layan pening kepala . Thanks kowang semer dtg ramai ramai . 2 thumbs up JJ Aeon Cheras Selatan . Lepas dia org nih balik ada 1 team lagi dtg tp tak sempat amik gamba sebab bateri ai dah weak sesangat hahahha

Get well soon . Mama n Papa n Umi n Rafiq jgn wisau . Kita org ada kat sini ...nanti apa apa kita org update mama n papa kat tepeng kay . Sian Mama wisau sangat kat Talib .

Sian plak nengok dia ...Kol 7 Sutan bgtau la ...Lib Abg dah nak balik nih nak kena amik bebudak plak ....

Terus dia cam ala abg dah nak balik ke ...

Lib kena cepat2 sembuh tau ..Lib kena extra kuat utk Norma n Rafiq

Thanks semer yg share petua ..antaranya

- makan sup ketam
- minum 100 plus
- jus kiwi
- pucuk betik

9 comments:

Irfa said...

moga Talib cepat baik :)

Huda said...

Harap Talib cepat sihat, sian kat dia kan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

get well soon talib .. bagusnya rakan2 ofis semua dtg melawat ;-)

amaniammar said...

sis..

cer try bg en.talib tu sup ketam...
bagi dia mkn tuk 2-3 hari ni tgk cmner...

setakat ini petua yg sy tahu..hope dpt membantu

nadia said...

salam, talib sbr ok..sya pun prnh kne demam denggi..mmg flat gile2..mkn pun xlalu..sekeping roti pun xblh nk abis..btl la 2 kne mkn sup ketam & mnum air byk k.. =)

NaOMi said...

Dugaan sungguh....

Joanna Yunus said...

pucukbetik tu memang ada pengalaman, suami kena denggi platlet makin turun lepas tu rebus pucuk betik, alhamdulillah naik terus....

Anonymous said...

smoga cepat sembuh

Az said...

Talib ni betul2 suami mithali. Beruntung Norma. Tabahkan hati ye Talib. Ganjaran awak besar di akhirat nanti.