Monday, April 16, 2012

Norma seminggu di kpg

Taken from blog Amy . Thanks Amy sebab sudi apdate pasal Norma . Ramai yg ternanti2 berita pasal Norma including me .

Talib balik KL jumaat ari tew sebab dia dah kena masuk kije lepas cuti seminggu kat pontian . Mlm tew kami jumpa Talib n tanya pasal Norma . Banyak benda Talib citer pasal Norma . Talib kata ramai sangat sedara n kawan2 dtg sampai penuh bilik . Alhamdulillah terima kasih buat semua yg datang n sama sama turut mendoakan kesejahteraan Norma dan juga yg terbaik utk nya .

Terima kasih kat Ann sebab ley bawakkan katil nih ke Norma . Katil nih ada angin n senang utk bagi norma duduk n ubah kedudukan dia . Talib kata mata Norma masih merah ..tiap kali badan dia kurang oksigen maka mata dia akan jadi merah . Nasib la kakak Norma ada bawakkan mesin bantuan pernafasan buat Norma .

Weekend nih Talib akan balik sana .

Masa sembang2 sian sangat tgk Talib ...ai know dia sangat susah hati ngan semua nih .

Lib berat ati tinggal Norma kat sana ..tp cam na Lib kena kije .

Tak pa Lib hang jangan risau . Mak ada ...si Yan pun ada . Nanti hang dah setel kije hang ...hang cepat2 pegi sana tgk Norma

Alhamdulillah nasib Talib dapat assistant . Berkat usaha para auntie sekalian dia org berjaya dapat kan bibik utk Talib . Walaupun payah gaks nak dapat but berkat usaha dia org akhirnya dapat gaks sorang ... Untuk bantu Mak dan Talib dalam menjaga Norma . Atleast dapat ringan kan sikit kan . Moon tgk Yan tew pun ok ..dia nyer family semer meninggal masa kejadian tsunami kat Acheh . Moon pun harap dia ley jaga Norma sebaik baik nya . Talib n Mak pun banyak tunjukkan n ajar dia cara2 jaga Norma . Boley la dia bantu Mak utk angkat2 dan pusing kan Norma n uruskan Norma .

Bagus la Auntie tlg Lib dapatkan assistant kalau tak sian Mak sorang2 jaga Norma . Mak pun bukan sihat kan ...atleast ley la bantu mak . Insyaallah ley la bawak Rafiq dtg KL ....supaya dia ley sentiasa ada di sisi mama nya

Malam tew punya la duk sembang ngan Talib . Me n Sutan dengar je apa dia citer ...cam na Norma semer then dia kuar kata kata nih yg ai rasa sayu je

Lib sempat ngan Norma masa dia sihat 7 bulan je . Pastuh sebulan Lib balik pontian ley kira berapa hari ( Norma teaching in Pontian n Talib kije kat KL ) . Abg ngan akak ley kira berapa hari je Lib ley spend time ngan Norma . Nih dah setahun dia sakit ....sian dia .

Tak pa la Lib semer nih ada hikmahnya ...sabar Llib yer . Allah dah letak yg terbaik dah utk Norma . Dalam keadaan dia cam nih Lib je ley jaga dia ..kalau org lain ntah apa jadi kita pun tak tahu kan ...Allah ada perancangan yg terbaik Lib . Percaya la Lib

Lib tau ..

I know dia rindukan setiap saat ngan Norma . Mau tak nya kan kiter dah kawen bertahun 2 3 hari tak jumpa hubby pun dah windu ini kan plak perasaan pasangan yg baru kawen ...u know sendiri plus plak masa tew menanti kehadiran cahaya mata .

Terima kasih buat semer yg ambil berat pasal Norma . Walaupun kita tak kenal tak pernah bersua pun but thru this blog kiter jadi closer ...many many thanks to all of u .

13 comments:

Cik Tie@Akak said...

menitis airmata akak bila membacanya..semoga Talib tabah menghadapi apa-apa kemungkinan yang mendatang.

puteri mama said...

um..berat mata memandang berat lagi bahu memikul..insyaAllah..ade hikmah atas semua ni kak..sabar and doa byk2..

ashiekien said...

assalam...smoga talib tabah menghadapi segala kemungkinan...hanya doa yang bole membantu dia.....Allah sayangkan dia sebab tu dia diuji....

Anonymous said...

Setiap yg berlaku pasti ada hikmahnye...semoga talib sabar menempuhi dugaan ini...insyallah sama2lah kite mendoakn yg terbaik...

Norasiah Nasir said...

moon, Besar sungguh degaan.. InsyaAllah,..bagi saya hanya mampu doakan yang terbaik untuk Talib n Norma..

Kay Asra said...

kak moon bleh tak bagi name blog kak amy.... tq..

AbbotCottage said...

Moon...pepagi you dah buat i berendam air mata...terharu teramat-amat...Itu ler kan, kita yg bertahun-tahun kawen ni pon, tak jumpa sehari, mcm nak rak rasanya hati ni, inikan pulak Talib...sabar ya Lib, dugaan Allah, ganjarannya hanya Allah yang Maha Mengetahui di akhirat kelak, Insya'allah.

Sayang Norma n Rafiq serta semua yang bersusah payah berusaha...

nadia said...

doa kn yg t'baik utk talib, norma & fmly..byk kn b'sabar & redha dgn ketentuan NYA... i'Allah..

nadia said...

doa kn yg terbaik utk talib, norma & fmly..byk kn b'sbar & redha dgn ketentuan NYA.. i'Allah.. =)

iekin said...

berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...moga talib dan seluruh keluarga tabah ...

Joanna Yunus said...

dari semalam saya start membaca n3 tentang norma baru saya perasan yg saya baca an saya lihat di MHI itu norma, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya.... Tabah Talib

Tihara said...

salam kenal, saya singgah sini dan saya baca kisah ni buat saya sebak.. :(

positiveofme said...

akak...sy kenal blog nie dari tahun lepas lg..setiap kali sy baca..mesti sy nangis..sy hrp n doa sgt Norma kembali sihat..tp apakan daya..Allah swt lebih sayangkan dia..

Blog nie juga banyak mengajar saya tentang ertinya bersyukur..walaupun sy diduga..tp sy kena sedar..ada org lain yg terima lebih berat dari saya..

Moga Talib & sekeluarga tabah menghadapi segala ujian nie..Saya berdoa moga ada hikmah yang terindah buat Talib & sekeluarga..

Terima kasih & Tahniah buat akak kerana tanpa sedar akak dah buat saya..mungkin juga pada org lain tentang betapa pentingnya nilai kasih-sayang..nilai kesihatan..nilai kesetiaan..nilai kesyukuran..nila setiap nikmat yg diperolehi walaupun sebesar hama..

saya jatuh cinta dengan Rafiq..kebetulan saya suka sangat dengan baby boy..Moga Talib tabah dalam membesarkan Rafiq..

Saya yakin ramai yang mengimpikan lelaki yang setia & penyayang seperti Talib..Moga Talib tabah..Dia adalah hamba Allah swt yang terbaik dipilih olehNYA untuk melalui ujian ini..Oleh itu, Talib kena kuat & bersemangat dalam mengharungi fasa kehilangan ini..

Moga kita semua diberi kekuatan dalam menghadapi setiap inci ujian dariNYA..