Monday, April 16, 2012

FAQ pasal Globe

Offer untill 31 May 2012

hi hi memandangkan ai terima banyak email n soklan maka ai compile kan ....utk memudahkan semer org ( walhal nko penat nak jawab kan ..) hahahha

ok jangan wisau akak akak n adik adik sekalian ....jika anda baca blog ai harus la anda tahu pasal offer nih kan sebab Globe tak der siap kat paper ke kat forum ke hapa . Dia org mmg minat ngan ai eh blog ai ....n dia tahu blog readers Moon ni mmg kebabom hebat n sporting punya misti takkan lepas kan peluang nih la


----------- > join this site utk jadi follower




1- Moon ai tak der blog tp mmg tiap tiap hari ai bukak blog u . Boley ke ai dapat offer nih ?

Boley sayang ....sapa sapa yg baca blog nih pun vley . Abg Khan tew takkan tanya apa url blog u ke hapa nope ya lalink . Apa dia nak dengar hanya la kata kunci ...and kata kunci tew tak berubah dr last year ....iaitu " I follow blog Moon " atau " ai nih readers Moon " apa apa la janji ada perkataan Moon ....jangan plak SailoorMoon kang tak pasal pasal ley dapat kain RM 15 semeter kowang kena bayar RM 50 semeter ( harga asal ) .

Anda pegi je ...bgtau kenkawan sedara mara ke kawan opis ....n pesan dia org sebut kata kunci kay ...tak der kunci cam na nak unlock ...betoi tak


2- Moon betul ke offer nih . Kang saya pergi tak dapat cam na

Sayang sekalian , jangan risau ...nih bukan wakenabeb atau spam atau skim cepat kaya atau sewaktu ngan nya . Nih mmg great offer ...kat Milkadeal pun tak der tau .Percayalaaaaaaaaaaaa sebab ramai sangat my blog readers dah pegi n dia org semer berpuas hati


3- Kalau beli kain ada dia org amik upah jahit tak

Ada ...kowang ley terus order kat sitew ya . Kalau French Pleat biasa yg ada hook tew harga mula dr RM 9 je sekeping ( siap ada hook kay ) kalau nak plak sarung kusyen match ngan langsir ...maka sarung tew RM 10 satuw . Kalau nak wat eyelet ke rambu ramba ke fesyen scallop2 ke tew harga nya lain ya . Sila consult Abg Khan ya ....dia pakar harga2 neh


4 - Moon ada share ke ( nih soklan fofular org suka tanya Khan ...sian Khan nak menjawab haha)

No comment ( budget retis nko ) tak der la ..


5 - Cam na dia org ley approach Moon nih ( nih soklan fofular kalau face to face ) sebab org nak email tanya cam segan kan kan kan

Masa memula bos dia email Moon . Moon cam tak caya ingat ada org nak kenakan ai ke ada lah nih nak ngusik nih . Moon tanya sutan ...and Sutan kata awak call la dia ...kalau tak call tak tahu kan . So ai pun berani kan diri call and bos dia nih mmg baik sangat . So ai pun pegi la sana utk kali pertama nya ngan Isk nak jugaks kan tgk . Kang mak offer buta buta skali org tak puas hati tak ley jugaks kan . Skalik pegi tgk umak aiii mmg kain semer lawa lawa dr Sarah Hughes n kain nih semer import hokey and cam tak caya dia offer to my blog readers only .

Terus imbau kenangan dulu pegi Globe ...masa dulu yg tekan lift globe tew sangat cun cun aweknya hokey n tew mmg port utama beli kain .


6 - Cam na sambutan readers Moon

Sambutan sangat la bagus ..........ai pun tak sangka ramai cam tew yg pergi . Kalau tak bagus takkan Globe offer lagi kan ...hiksssssssssssss


7 - Cam na nak tahu berapa meter ai perlu pakai ?

Ha nih kowang kena ready kan awal awal kalau tak sian abg Khan nak pikir kan utk kowang ...kang kowang bagi gambaran salah abg Khan salah kira kang silap tak cantek plak bila gantung kang tak pasal pasal kowang salahkan dia org walhal kowang yg salah at the first place . So nak elakkan benda tew sila tahu tinggi n lebar tingkap kowang baru la senang Khan nak buat kira kira . Kalau tak tahu sila rujuk sini Panduan ukur tingkap


So ada apa apa soklan lagi ? Sila kemukakan soklan anda ya nanti Moon jawab ....

10 comments:

Muffy said...

tawaran ni mmg tulin...saya sudah beli langsir kat situ :)

puteri mama said...

hee..terbaekk la kak moon.. :)

careno said...

bila nak dapat offer untuk buat baju melayu plak ni... huhhu...

..:::isainz:::.. said...

salam moon....

menarik ni...tp nk tanya bila eh due tawaran ni...i dok ipoh...hopefully end of this month i leh la terjah sana if this offer still valid la...

nk ajak my mum n my adik skali nih....

:)

nieza rawi said...

mmg best sgt !!! .. thn lpas dh borong utk langsir.. thn ni? ehem...

MultiPurposeStaff said...

hi moon, sebnaqnya i'm ur silent reader..
selama ni segan nk follow officially tp disebabkan OFFER yg u published ari jumaat tu,
i (yg blum mampu keluarkan bajet ni hanye mampu tgk je) cargas bgtau my mom,dia dgn cargas mengajak my aunty p sana..
td i dpt tau dia suda belikan i 30meter kain lgsr utk umah i..perghhh..ALHAMDULILLAH.. ;)

BondaRyan said...

terbaeekk lah kak moon..
nak g nnt nih...buat langsir raya..hoverr saya..hihi,fedulikk!!!

solero_split said...

dengan siapa kita nak cakap ' i follow blog moon '?....masa nak potong kain tu ke [ sales girl/man ] atau dengan cashier...

tq moon

diLot said...

Kak moon..dilot nk g rini.. Sanggop amek.cuti you...

NHC said...

salam,

tq kak moon sbb kak moon la dpt sy beli langsir dgn harga yg murah kain berkualiti...mula2 cam x caya je...tp bila dh pegi sebut aja nama akak trus dapat diskaun pilih je kain mana yg nk...ni kali ke2 sy akan pergi nk beli tuk raya...

tq again kak moon x rugi follow blog akak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...