Monday, February 18, 2013

Cuti yg panjang

Ha ha last week kemain sakan berjalan ...

pegi balik Terengganu lawat anak buah baru ....pastuh lega nya dapat makan nasik lemak ikan tongkol sambal sedap kebabom ..........hiksssssssss biasa la kalau balik kampung harus la acara makan kan .

 
 
 Kakak Yaya ngan Muhaimin ...masa kita org pegi melawat , baby demam sket  ...tapi diam je dalam tew . Mentang la dah 44 hr kemain kuat lagi kaki dia tolak kita kalau dukung dia ....terus cik Yaya geram tgk baby ...

Then dr Kuala Terengganu pegi plak ke Kelantan . So dr Terengganu ke Kelantan dah tak jauh dalam 2 jam cam tew je ...so janji jumpa Mama Papa Umi Talib n Rafiq kat sana je terus . My FIL org kelantan ...so nih la kali pertama semer dpt dtg serentak

 Lalu jalan pantai kot Penarik tew ...kemain kuat la angin ......

Ha bila dah sampai kelantan harus la ada acara makan makan lagi ....pagi breakfast kat umah org neh lunch umah org nih dinner org lain plak mmg penuh la jemputan . Terasa cam Papa ni YB plaks ekekkekeke

Sempat la pergi Pengkalan Kubor ...duk pusing2 skalik Sutan n Talib bgtau ada org tego Rafiq ...rupanya my blog readers n tanya kak moon mana  . Kemain sutan gigih cari moon dlm kedai ...pastuh kuar dah tak der dah ...hai awakkkkk tak sangka sampai kat sana pun ada org ley cam Rafiq ekekke #baiki awning tudung lajulaju muahahhahah

Malam pegi plak ke Wakaf Che Yeh ...Nak tercabot kaki jalan weyyyyyyyy asal nak la beli bawal yg simple2 skalik simple yilek yer yg ada yg vazz vazz kebabommmmmm terus n maha sarat n penuh tapi sempat la jugaks beli 2 yg paling simple ai ley jumpa . So sapa kaki pengemar tudung sila la dtg Wakaf Che Yeh nih ....mmg banyak giler .....pusing2 punya pusing rasa cam nak seret kaki je balik umah hahhah nasib nasib la nak balik dlm 10-15 min je ....sampai umah semer angkat kaki tinggi2 ...mana tak nya berdenyut kaki jalan sampai 2 jam hahahhahah .......

 Ha mostly banyak jual tudung ala Fareeda nih ...tak tahu la nama dia Fareedoh ke apa tapi mmg berlambak2 kat sini . Nasib la Moon bkn peminat tdung nih kalau tak kopaks Pak Sutan . Nak cari bawal simple plak yg susah nak jumpa kat sini mostly very glam glam n sarat but yet sangat berpatutan harga nya .

Dr Kelantan balik KL umak aiii jauh nyer . Respect betol la org Kelantan yg rajin balik kampung ....kita org sanggap je dlm perjalanan n ia bukan highway ....nangessssssssss lagi . Mama semer balik ke Taiping ...


Sian nengok tido cenggitu ...tak pa la ya anak anak nanti mummy ngan daddy beli keter baru hahahah tetibaaaaaaaaaaaaa .


Ni 1st time la dr kelantan ke kl ....n mencabar betoi la ....sian pak sutan balik dt Kelantan sok nya terus demam kaw kaw ...selsema batuk semer ada

Sabtu dia ada kelas ...dia pegi jugaks sebab tew 1st class tp balik terus dia fengsan . Ahad tew 1 hr dia flat la ....org jrg demam , kalau dah demam mmg teruk terus . Moon pun lupa dah bila dia demam ...get well soon daddy ...mummy gie kije ....gulai daging ada atas dapo . Breakfast pun mummy dah siapkan atas meja ...jgn lupa turun makan ya n makan ubats ....

gamba dlm phone je nanti ai upload ...

3 comments:

elle shahri said...

Patutlah mcm nmpk akak, tengah pilih2 kain ms tuh. nak tegur, tapi takut salah org =)

Nana said...

Moon, gamba homestay ada dlm hardisk klw nak sy emailkan nnt moon bg email moon kat blog sy

Irfa said...

sy pun meredah jem jgak balik kelantan masa CNY tu tp jem dr kota bharu ke kmpung je//sbb dr kl naik flight..tp tetaplah berpeluh meredah jem