Thursday, February 28, 2013

upgrade tmpat baju koto Ikea

sangat sedih la bila tgk tmpat baju koto nih . Pak sutan kata tew la mummy suka sangat sumbat banyak2 ....u saja tau . Bukan ai nak sumbat banyak tapi mmg baju kita banyak pastu bini u kan kalau rajin tetiap malam membasuh tapi kalau malas 3 4 hr sekali baru basuh ...tmpat baju koto tew pun dah tak tahan dah sebab asek kena sumbat sampai dia obes ...terus rabak hahahhaha dah la ari tew bebudak nih sumbat baju terus putus tali kat tepi . Mummy pun cuba la selamat kan ngan ikat reben

Tapi bila tgk macam2 tulisan kat sitew cik yaya tulis pastuh semer dah rabak ...so apa kata .........teng teng teng


 sian kan .......dah rupa ley campak masuk tong sampah dah ...rasa nya sikit agi dlm seminggu 2 mmg pak sutan suh buang je n beli baru dah neh

Tapi si bini nih gigih la tetiba dtg idea ...eh kalau wat sarung baru pun ok gaks nih . Lagi pun mesin jahit kecik dr streetdeal dah sampai ...( sebelum tew dah test jahit sarong bantal utk Isk ) . Kain monster yg ari tew beli kat Sarah Hughes Globe pun ada tak pakai lagi apa kata .

So tak sampai sejam siap sudahhhhhhhh hahhahahah ok la kan my 1st attempt . Nanti ley do better .


kiut je ...........ha makan la baju baju kotor kita org wahai monster .  Org tak profesional jahit mmg jd cenggini ...kecik sket sebab ukur lain bila dah jahit ikut suka dia je hahhaha la la la la la 

  close up ....ok gaks jahitan mesin kecik cinonet tew ...tgk jahitan dia kemas je n kain nih stok tebal cam kusyen2 besar kita campak atas lantai tew ...but yet still mesin kecik tew ley makan ....salute la kat mesin tew .  Moon pakai butang ke'tek hahahhah tak tahu apa  nama betul dia . So nanti kalau monster nih comot ley campak masuk mesin basuh je ....u ingat ai nih rajin sangat ke nak basuh2 tangan bagai nih ....hahahhaha cukup la baju skolah anak anak utk di berus ...pftttt lappeluhkatdahi .

auwwwwwwwww kiut je .....gimme ur dirty laundry hahahhahah nyum nyum hahhahahahhah

Kain monster tew pun ada banyakkkkkkkkkkkkk sangat lagi . Nanti la ai pikir nak buat apa lagi ....ermmmmm any idea?

tq mesin kecik ...kecik2 cili padi neh 

meja sepah2 hahahha tapi sila tgk mesin tew ...kecik sangat ...siap ada pedal kaki tew n suis sambung ke plug ekekkekekke to cute . 

Moon beli kat streetdeal pakai streetdollar RM 69 . Streetdollar = free la kan ekekekke .

Kain monster ni dah habis dah tapi ada banyak lagi kain katun2 kat GLOBE . Nanti moon share pasal offer kat sana sebab ari tew sempat pegi sana japs . Terkejut ai tetiba kat atas dah jadi kecik sebab keja keja renovation dah start sket2 . N khan kata dia mmg nak clear kan semer kain kat atas tew tak kira la kain mahal ke apa bidang kecik ke bidang besar semer dia nak clear kan HANYA RM 9 semeter............semer harga RM 9 tapi hanya utk my blog readers ....semer jadi RM 9 ...wey apa kah madness ini sebab ada kain tew RM 80 tau last time ai tgk tapi Khan kata dr kain nih duk je kat sitew baik dia bagi je my blog reader beli pada harga murah . Tapi stok limited la kata org nak tutup utk renovation 2 3 bulan kannnnnnnnnnnnn ....sayang betol la Sarah Hughes Globe kat kowang neh . .. . Nanti Moon share kan ya .


9 comments:

@e_da said...

cute sgt! kak moon sila la buka tempahan nak order... i pun ada bekas laundry camtu... hehhe

YUS said...

kreatip btol kak moon!!!! kiut nya mesin tuh...

Life as AsMissY said...

sis, nmpk cntik.. leh order ke?

Life as AsMissY said...

sis, mmg santik.. leh order ke? :)

Miss Moon said...

hahhahah mesin punya comey la ...mana ley amik order

kak moon buat suka suka utk diri sendiri ...u ols nih saja tau kasik ai segan hahahhahah jahitan ai burok tauuuuu

IdaShazana said...

Ala tomei tomei

Jojet said...

akak, rerajin sgt akak nih!

Pinkjambu said...

waaaaaaaaaaaaaaa cantik!! sukaaa! nak jugakkkk satu! amik oder puhlis!! kikikiki

kissz said...

Memikat qolbuuuuuu