Friday, January 08, 2010

dalam kesamaran

slalu kat umah cam nih la hahhaha malap je ...but nih pun after the kids semer dah tido , kadang sengaja malapkan umah nak kasi the kids tido awal he he he...acctually me ada satu habit di mana tak suka bukak lampu ....sutan slalu tego ..yer la tetiba nampak ada kat dapur duk basuh tangan dalam samar samar ...nasib la dia cam susuk badan bini dia ...wat tetiba nampak rambut panjang smacam ....mau pak sutan panggil 2 3 kalik akakka . Tapi the bright side nya adalah ia utk penjimatan lampu akakkakakak .

Tapi stakat nih ok la tak da la tinggi sangat electricity bill nya ...sebab aircond pun pasang sejam je tew pun nak memula tido...tak tahan la moon sampai ke pagi beraircond ....plus ngan Isk ngan Yaya tew yg langsung tak lekat selimut ....(sama cam mak yer hahah) . Lagi pun area nih cam atas bukit sket ..lepas kol 1 2 tew ha sejukssssssss.
Ini la rupa umah skrg ...sebenarnya nak tunjuk kain kat dinding tew . Last time gigih staple kan kain tew kat kayu ...( alamaks ...pak jemy thanks pinjamkan stapler gajah tew ..mak lupa pulangkan ) so skrg misi ngan sutan adalah nak cat dinding yg kaler asal nih ...ha tew tak ley kasik dateline hahhahaha
frame ikea kecik2 nih asal nak letak dalam bilik dah sampai ke sini plak akakkaka . Ok la tew ...creative la tew kenkonon ...wekkkkkk ( padahal suker )
umak ai maha kaya ngan habuk ....daddy mana roller lekat habuk awak tew ...kalau kasik tugas main roller tew misti dia suka ...ok Isk besok isk wat kat hahahhahahhah . Nih bukan mendera ya ...bila dah kat umah mana acik mak je yang kena kemas ...kowang kena la tolong sama ...daddy , mummy rasa daddy kena kasik bonus kat mummy nih sebab ai dah menjadi bibik yg berjaya ...ala vley laaaaaaaa
Ha nih moon nye hotspot hahhahah vley ...ruang nih la yang paling jrg skalik nak clear . Nak wat cam na ...moon slalu angkat kain campak betol2 depan nih ...pastuh parking kat sitew sambil layan TV ....ha bukan melepak kay sambil tew tangan kena la gerak...kang riba tangan je bowink plak tangan tew ...ha so part of the deco utk ruang nih adalah kain baju ...kije yg tak pernah sudah ....adeh

link utk entry pasal DIY wall deco HERE


17 comments:

azdra-azdra said...

moon.. i think umah yang paling cun biler dia put the simplest element.. and u nailed it dear.. aku sangat kagum betull.. tgk pic frame tuh.. baru aku tingat.. yg aku perlu send pic kat ko..supaya ko leh print utk aku.. heheheh jgn lupa yer.. tingin nak pi umah ko.. tapi aku tak tahu kesampaian ker tidak.. huhuhuhuhu

genny da bomb said...

moon..cantik la umah moon ni..kemas jek..cemana la nk jadi kretip2 nih..hohoho..sangat teruja tgk umah orang cantik2..hope tahun ni ada semangat nk deco2 umah sket hihi..

moon..smlm tgk lain..arini lain plak ghupanya..ke opisku ni wat hal block sana sini huhu..

Unknown said...

So nice blog.... shiem pun mcm tu la kak moon, baju sebakull.... sambil tgk tv sambil tu lipat.... hehehe

Sally said...

aha..moon..kita pun suka bukak lampu samar-samar jer..rasa cozy+romantic jer, disamping nak jimat letrik..tp en suami kita suka bukak semua lampu..kacau emosi jer..anyway..rumah moon cantik.

zaidani said...

cantik betul rmh u...I like it...simple and modern + ambi pure punya spray/aromateraphy...msti hubby sayang giler kat u

Unknown said...

haihh paling xsuka bila part lipat2x kain niiii...selalu kain dah tinggi cam gunung baru terhegeh2x nak lipat..huhuh

Ace said...

Simple but Nice Crib minus the longgokan baju nyer place :p... kalau 'clear' situ.. sah-sah lagi menariks dan menawan... aww!! Heheh...

Unknown said...

Cantik rumah moon, simple and nice.....

Filla said...

moooonnn... wat ler makan2 nasik dagang lg... kuakakaka... tetiba jek *penampa satuuu*... haha... tp mmg moon ni kemassss and teratur jek orang nye... pastu cekap wat keje..mengemas, menghias, memasak, menjaga anak... sebab tu rumah moon mmg cantiiikkkk jer.. ala takat kain tu moon... aku nyer lagi menggunung... lek jer..huahaha... gi carik spender masing2 kat kain menggunung tu..

uiiii... menangis pak sutan.. mana nak carik bini camni pak sutan...... hahaha...

Miss Moon said...

wah pilla sebab nko puji aku mengunung setinggi longgokan kain tew maka akan mak pertimbang kan la permintaan nko nak makan nasik dagang tew ...nko saja je kan nko tahu aku mmg tak sampai ati nak tolak permintaan nko kan akakkaka

wey nih je kemas nko tk tgk pagi besoknya cam na ....30 minit je anak anak aku mmg cekap menyepahkan nya

Miss Moon said...

tapi apa apa pun aku ttp adore umah buk pilla yg persis show house siap ngan buloh2 dalam tempayan ...mak suka ...gambo buah pear sebesar aku ....aku sukaaaaaaaaaa

fazilzura said...

wahhhhhhhhhhhhhhh cozy nye rumahhh..

** tang dinding tu yg x leh tahan tu.. bile ler umh ku nak ado 1

genny da bomb said...

moon...tak puasnya tgk gambo umah moon huhuhu..

frame2 tu cantik bangettt...

MamaIcha said...

cantik...i like :)

ina_syuk said...

cantik je umah moon, kemas..ish kite mmg failed m'deko nih huhu
nnt leh aa tanye moon camne nak wat frame kain tuh ek..

samalah kite, i pun suke on satu lampu je kalo memlm nih..samar2 je..incik hubby lah selalu tegur..bukan apa..bukak bnyk lampu..cam nampak je habuk yg bnyk..hehe..

moon, camne moon wat row gadjet tuh sebelah2 ek..tingin nak wat gini..tp tak reti..hehe

Zu Ismail said...

wah...very nice home...

Chooyaya! said...

kecik jerk rasa diri ini bila tengok cik moon punyer rumah... rumah kiter mcm main pondok2 jerk... jeles jeles... tp bab lampu tu, cik moon sama la mcm hubby, dia mmg tak suka lampu cerah2... kasik malap jerk baru lawa dia ckp. kalo kiter, kasik terang. pasal lemas la kalo lampu malap2 ni. padahal penakot mengaku lemas. ceh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...