Monday, May 23, 2016

Sale langsir

Assalamualaikum and Hi everyone

gitu....sambil bayangkan akak lambai lambai tangan kat semua ya. Ok nak share tarikh terakhir sale langsir utk Moonpunyerblog sebelum Raya

Sebab bulan puasa Moonpunyerblog memang tak ada buat sale sebab bulan puasa mak busy u ols.

So since ramai yg tanya pasal bila Kak Moon nak announce tarikh ni. Maka akak upkan tarikh utk anda ya


Yer sehari sebelum puasa u ols. Akak mmg bercadang nak buat awal tapi tak dapat sebab ada clash ngan few events lain.

Tahun ni Sarah Hughes Globe mendapat priviledge utk pasarkan baju melayu kanak kanak jenama Boboiboy....dan akan ada majlis pelancaran. So kalau buat 2 event mmg tak terkejar la kan.




So tarikh yg terakhir sebelum Raya adalah 3- 5 June ya


Tempahan 
Tempahan terakhir adalah 1 June. Ini adalah kerana sekarang pun tailor tak menang tangan nak siapkan order. So kalau nak tempah utk Raya mmg tak sempat dah. Sekarang semua org memang tempah awal awal. Pihak Globe pun dah aware kalau followers n reader blog Moon mmg dia org tempah banyak2 n satu rumah terus. Dah la ramai ..banyak banyak plak sekali gus kan. Lom masuk lagi order customer lain...tak tido malam la semua tailor.

Moon ada announce tempahan di tutup tapi ramai yg kata takpa lepas raya pun boleh....gigih sangat u ols kan

Jadi utk sale 3-5 June memang khas utk beli kain sahaja dan memang tak terima tempahan. Kecuali yg tak nak cepat atau nak siap lepas raya.



3 hari sahaja

Harga VIP 

Anda boleh datang pada 3 hari tersebut. Naik ke lvl 7 dan tunjuk je poster kat atas pada staff k. Nanti staff akan explain harga special utk u ols semua. Boleh tunjuk dari phone je k

Moon akan ada di sana pada hari Ahad sebab Sabtu ada event lain plak yg tetiba clash plak tarikhnya. But Moon akan cuba utk be there on Sabtu tu ya .


Harga Kain 

Maaf Moon tak dapat listkan semua harga kat sini sebab  banyak la u ols but Moon gerenti mmg rendah ya. Harga bermula dari RM5, RM10 , RM15 , RM20, RM25 dan ada juga kain yg mahal mahal drop sampai RM35 dan RM45 dan banyak lagi .

So kain kain ni sama macam kita pilih kain baju jugak. Kena pegang n rasa dulu sebab lain kain lain jatuhan dia dan hasilnya. Kadang kita tgk gambar dan aim kain ni....skalik dah sampai kedai terbekenan n terbelil kain lain

Siapa boleh datang

Sesiapa pun boleh but make sure u ols follow blog Moon. Janji u ols boleh nampak entry n update pasal Sale ni maka anda boleh datang.

Nak pass around whats app group pun boleh poster ni

Mana aci kita je dapat beli langsir pada harga murah tapi kwn kwn beli mahal ....hahahhah katanya pun sharing is caring kan. Benda yg baik harus la dikongsi bersama rakan rakan dan sedara mara .


Kain kain baru pun banyak masuk. Memang lawa lawa dan cantik2 . Mana yg habis stok hari tu pun banyak juga sampai balik 



satu kontena kain langsir sampai u ols. Tq Mida sebab rajin update n up gamba. Ni semua gambar dari Mida. Tq Mida. 



siapa yg minat bunga bunga memang boleh dtg. Hari tuh ramai yg tanya kain Langsir Peej ( bunga pink ) dan Langsir Filla serta langsir mcm Kak Ai. Ok kali ni dah restock 



kain kartun pun banyak sampai hoyyyehhhhh. Kain ni boleh buat langsir, sarung bantal, cadar n etc...bidang 110 hokey 




Beli Online

Ada yg duduk jauh tapi teringin nak beli online. Anda boleh beli online melalui 

whatsapp : 017-6561624

Boleh beli tak kira hari ya u ols . Tapi takboleh mintak harga VIP Kak Moon sebab harga VIP Kak Moon hanya valid pada hari sale VIP sahaja. 

Tapi boleh tanya Mida sebab kadang Sarah Hughes Globe pun ada buat special promo yg best best 


Personal Shopper

Kadang kadang masa VIP Sale mmg tak ada amik online sangat sebab tak menang tangan. Kalau yg order ok saya nak cam gamba ni sahaja 20 meter ....tak apa . Tapi kalau yg ada tak warna tu ada tak warni ni ....saya nak yg lain nak yg cam ni cam tu ...cancel n etc so mmg tak sempat kita nak cater pada hari sale. Ngan org dtgnya lagi mmg tak sempat so Moon nak mintak maaf awal awal sebab Moon mmg takley terima apa apa kiriman. 

But ada org offer diri utk jadi personal shopper. Misti korang happy kan. So si Zayrin ni dia mmg rajin sangat dtg kat Lvl 7 kalau ada sale. So kalau time VIP sale ni korang boleh kacau Zayrin hahhaha kita bagi dia berkampung terus kat lvl 7 tuh hahahhaha

Segala urusan penghantaran n charge dia,  u ols boleh deal ngan Zayrin k sebab ni Zayrin dia volunteer nak jadi personal shopper korang 

Sesiapa nak jadi personal shopper time VIP Sale Kak Moon boleh bgtau k  

whatsapp 012 2388287

Boleh whats app ke dia masa 3-5 June ya sebab sekarang harga pun tak keluar lagi tau.

6 comments:

Mimy Hamid said...

kak moon tengkiu baju boboiboyy...mmg fayel suka la ni...syoknya

Ayu Rashid said...

alaaa kak ayu balik kg kat besut tganu masa tu... sedehnya. nanti nak contact personal shopper tu la.. tq moon

Ayu Rashid said...

alaaa kak ayu balik kg kat besut tganu masa tu... sedehnya. nanti nak contact personal shopper tu la.. tq moon

Nani Shaarani said...

wehooo! mmg akan dtg! timing just nice sbb mmg nak kena buat langsir utk rumah baru.. ��

faisaliza said...

x sabarnye....ari jumaat kak moon x turun ke..br nk suai kenal

Unknown said...

Kak moon is awesome!!!! Sporting! Sempat jumpa tadi at sarah hughes..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...