Thursday, May 17, 2018

kosongkan rumah arwah

Assalamualaikum semua ,

maaf lama tak mencoret dalam blog. Tetiba cam terhenti semua masa . Banyak benda yg Moon perlu uruskan memandangkan Moon adalah adik yg ada kat sini . Adik beradik lain semua ada di Terengganu , Penang n Kedah .

Arwah duduk studio room sahaja . Mmg utk sorang sahaja . Studio nya simple n sangat kemas . 1 ruang ada ruang utk letak katil n tv semer ...ada dapo n tandas . Semua complete . Tapi dlm kecik2 pun 2 3 trip gaks angkut barang dia .


last trip kita org g cabut katil dia . Sempat tido kat sana sebab nanti nak kena jumpa tuan umah nak pas kan kunci semer . 



Tq Pak Sutan n anak anak yg banyak bantu kemas kemas n angkat barang turun ke parking . Banyak trip jugak dia org ulang alik naik turun . 


ruang dia simple aje . Barang pun tak banyak . More pada pakaian dia je la . Arwah pakai baju size S n comel kecik je baju baju dia . Isk pun banyak tak muat hahha



Rumah pun dah kasi kemas elok elok . Semua kita org kasik lap bersih bersih . Bila jumpa ngan owner, dia naik n cek semua n pastikan keadaan bersih . Ada few documents yg perlu ditandatangan . Lepas bagi kunci ni takder la ley dtg dah 


 Sampai sekarang Sarah masih duk tanya bila nak pergi rumah Pak Lang lagi. Sarah suka rumah Pak Lang sebab umah Pak Lang cantik .

Sorry Sarah kita dah tak dapat pergi dah sebab Pak Lang kan dah tak ada .

Bila Pak Lang balik mummy ...

sobsss sobssss Mummy kena telan air liur dulu baru ley explain ke Sarah . Sekarang tiap tiap malam mmg dia baca Al-Fatihah buat Pak Lang.


So bila selesai satu perkara banyak perkara lagi akan dtg pulak . Moon doa agar semua dipermudahkan. Arwah dr dulu mmg selalu pesan mcm mcm . Dia tahu dia tak ada anak . Dia selalu ingat adik adik dia . Apa apa pun selalu sebut pasal adik adik n anak anak buah dia  dulu . Moon ingat sampai sekarang . Dia pun kata bila Abg tak ada nanti adala yg duk akan kejar something so be prepare k . Dulu tak paham sgt maksud dia ...now I know .

Org akan gunakan agama utk 2 benda je n highlight tuntutan agama ni ....1 : bila lelaki dia nak kawen lain n tambah cawangan . 2 : bila bab harta peninggalan . Betol la org kata masa susah semua lari krik krik bila senang semer kejar .

Luckily arwah ada ramai kawan kawan . Semua duk follow up n hulurkan bantuan . It does make everything a bit easier .

Moon berharap dapat laksanakan amanah dia sebaik mungkin . Al-Fatihah buat Arwah Bang Lan .


2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

AL FATIHAH

Warisan Petani said...

Al-Fatihah buat arwah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...