Tuesday, February 19, 2019

ke I-City Shah Alam

Memandangkan dah janji ngan anak anak nak bawak dia org ke I-CIty Shah Alam , jadi Moon awal awal dah book dah Homestay member Fotopages Moon . Last time Papa , Mama n Umi je dtg sini . Kali ni Moon sendiri plak datang .

Saja la bagi budak2 ni sonok . Plus nak bawak dia org masuk Snow Walk yg sejuk gilers tu . So ni mmg percutian singkat yang dekat dekat shj 2 hari 1 malam. Takyah nak g jauh jauh.

Janji jumpa ngan Mas utk amik kunci dlm pukul 2 lebih mcm tu . Unit Mas ni lvl 13A betul2 depan pintu lift . Blok ni jugak bersambung terus ngan jejantas masuk mall . Tapi masa ni Mall lom siap lagi . Nanti dah siap boleh dtg lagi hikssssssss



YB kecik tak sabar nak turun dari stroller n buat inspection hahahha . Abg Isk la kesian sebab masa ni dia demam . Kita org saja la gurau gurau ngan dia . Kata dia duduk bilik je la ...bagi kita org je jalan jalan . Sekali dia kata kejap je demam ni . Nanti mkn ubat Isk ok . So masuk masuk bilik je dia terus makan ubat n tido .
 



 Suka sangat tgk deco homestay Mas ni . Terus amik gambar banyak banyak n ajak pak sutan buat wainscoting macam ni jugak hahhahaha . Tgk la bila tahun bakal terlaksana projek diy ni muahahahah .



Turun kat lvl UG ke G ek lupa dah akak ni hhahahhaha . Ada 2  kedai 7 11 ...ada kedai runcit ni jugak . So dapat la beli nugget la roti n telo semua . Dobi layan diri pun ada . Kedai makan pun ada . Kiranya complete la

Yaya ngan Sara dah duk sebut dah nak g mandi kolam . Selagi tak bawak selagi tu la akan ulang ulang n ulang . Sebelum mandi kolam kita isi perut dulu la


hahahah goreng nugget je pun ...tetapi kenapa jari jari tu pun nampak cam jejari nuggets muahahah

 Kolam dia besar juga . Abg Isk tak mo mandi sebab dia kata dia demam . Tapi bila dia tgk adik adik dia mandi dia plak menyesal sebab tak bawak turun suar mandi hahahhaa .

Tapi masa ni kolam penuh ngan budak pompuan ...mau nya dia nak terjun sekali abg isk tu . Pemalu la sangat kononnyaaaaaaa

 

kita org duduk je la kat tepi tu sambil tunggu Yaya n Sara siap mandi 


mmg puas la dia org dpt mandi . Biasa kita org kalau jalan jalan weeken ni mmg cari tempat yg ada kolam . Sebab  mmg tau dah dia org ni apa apa nak kolam renang jugaks . 

 sian mummy ngan Isk n Nain sebab duk tepi ni tgk dia org mandi sambil bau sate yg semerbak wangi . Sebab masa tu ada org buat bday party kat sebelah tu siap ada bbq bagai ...wangi semerbak bau makanan wooooo 


meh la kita g kat playground area ...kalau tak melayan bau sate tu terus berkeroncong perut mummy 


naik balik bilik ..mandi , makan n solat semua . Kita turun balik  utk tgk pokok n lampu2 . Tapi hujan plak so turun lambat sket la 



Ni kat bawah homestay kita org duduk je . Ada macam macam , just jalan jalan dr blok ke blok aje 


Masa ni pun hujan duk renyai renyai lagi . Tapi sempat la nak bergambar sekejap .


ini adalah perbuatan sabotaj tau ...few gambar dia amik elok je wings tu kat bahu ...tapi ada few gamba jd tanduk plak . Tak baik tau daddy sabotaj . Patut la budak budak ni berkekek kekek gelak belakang daddy dia org . 




 
Dari residen tu tak jauh . Turun bawah n turun cross jalan terus masuk City of Digital Light 



nasib baik hujan reda so boleh jalan jalan pusing kat sini . Mmg ramai org .

Tiket main main game kat dalam ni kena beli kat kaunter . Nanti dia akan bagi slip and ada bar code . Setiap kali kita nak main apa apa , yg jaga tu acan scan bar code tiket kita tadi tu n dia akan tolak la baki

So kalau beli RM50 i point ( RM 1 = 1 i-point )
Setiap game paling murah ( RM5 = 5 i-point )

 
Game Sarah main ni harga 5  i-point = RM5


Buai pusing2 ni dan marry go round ni harga 5  i-point = RM5

Game yang paling mahal adalah 20 i point  

 
 
 

Best juga jalan jalan dalam ni. Kawasan dia pun boleh tahan besar juga . N cantek2 lampu lampu kat dalam tu


Ok dah lewat , jom la kita pulang ke homestay . Besok plan nak masuk ke Snow Walk plak.

General Information
Operations Hours:
City of Digital Lights: 7pm – 4am daily
Outdoor Park Rides: 6pm – 12am daily
Snowalk: 10am – 12am daily
FunWorld (Red Carpet/Trick Art Museum/House of Horror): 10am – 12am
WaterWorld: 11am – 7pm
Trick Art Museum: 11am – 11pm


Price Guidelines:
Outdoor Park Rides: RM5 to RM10 per pax
Snowalk: RM25 to RM50 per pax
FunWorld Rides: RM5 to RM15 per pax
Red Carpet: RM40 to RM100 per pax
House of Horror: RM15 per pax
Trick Art Museum: RM10 per pax
WaterWorld: RM25 to RM50 per pax


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Puan Hazel said...

OK moon, kita bookmark dulu entry ni. Senang buat reference later.

Nampak seronok semuanya tu 👍

lollika moza said...

Cantik homestaynya..best pula tgk pergi i-city.dah lama tak pergi..jemput datang ke blog saya ye

Maqnie said...

Menarik , 👍

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...