Friday, October 11, 2013

Sehari di Sarah Hughes Globe

6 Oct 2013 adalah one day only ...jualan eksklusif buat pembaca pembaca blog Moon ...Moon duk war war kan invitation kat blog n FB

Masa nih semer kain kat atas tew bermula dari RM 10 - RM 15 only tak kesah la harga apa pun . Kecuali kain dalam catalog yg perlu di order

Moon mmg plan hari tew nak gie awal sebab jualan yg lepas mmg ramai yg sampai on time . Ai pegi ngan anak anak je sebab pak sutan ada kelas . Petang habis kelas baru dia join kita org kat Globe tew .

Tapi sampai sampai je kat lvl 6 sharp 11.30 am tgk dah penuh dah kat atas tew . Acara potong kain pun dah bermula ...wah semer duk aim kain velvet yg harga RM60 something tew

 dah pesan kat Isk n Yaya ...hari nih mummy sorang sorang so please behave ...so dia org dah bawak kertas melukis n pencil kaler semer ...masa nih nampak behave la kan ...tunggu la sat lagi 2 3 jam cam na .

 ok kids mummy ada kije ....conteng la kat kertas tew ........

 
 Kawasan paling hangat ......semer duk beli berpuluh2 meter ....dan berpeluh2 jugaks la staff nak melipat kain kain tew semer masuk plastik .........mana yg ley lipat ok la kan ...kalau tak ley lipat cam na?
 yg tak ley lipat kena gulong la ekekkekeke
tew dia org punya  ...nih semer adik badik kain spesis tebal n berat2 ...mana nak dapat RM 10 kan 

 antara mereka yg dtg ...kain dlm box tew adalah balance2 kain n dia org tolak harga RM5 je semeter ...tapi mana yg ada kat dalam tew je la

Lom sempat kot 2 pm .. rail kain maroon dah gondol dah 

 sementara yg lain usha2 kain

 Kemain happy yer akak ...Akak mmg rajin dtg kat sini ...tq tau Kak Yanti

 Ada makan makan jugaks kat tingkat 5 . Skrg tingkat 5 di tutup utk renovation ...nanti dah siap tingkat 5 n 6 akan jual kain langsir .

My Aunt pun dtg petang tew ....terus Yaya ngan Isk duk ngan Kak Alia ...pastuh tak der dah nak duk diam ...cik Yaya plak duk naik turun escalator ....

Thanks semer yg dtg ...maaf kalau tak sempat nak sembang ngan semer ....mak sedikit bz plus baby dlm tew kemain happy la berpoco poco tendang sesuka hati ekekek terus mak rasa mengah

Bila pak sutan sampai baru la lega sket tapi lepas mkn dia pun amik port baik punya kat lvl 5 n siap terlena bagai ...alahai sian la pak sutan dah la pagi2 buta kuar pegi kelas ...misti awak penat kan ....so dah dekat nak balik baru la Moon pilih kain 

Ahahahahha tak sah kalau pegi sini tak terbeli kain ...misti jugaks terrrrrbeli ekekkeek . So nih utk bilik Cik Yaya ..moon pilih sheer curtain bunga2 pink sebab kali nih tak banyak yg plain . Kalau nak plain kena order ...so kita amik pink n gold nih which is sgt gorjes ...

Asal kain tebal nak pilih shocking pink tapi kang nanti jd sirab bandung plak bilik anak dara ai ...so pilih2 punya pilih ai amik warna putih la ...but more to warna krim jugaks ...so terus bunga pink n gold tew pop ...

terus order kat khan ...yg Jarang duk depan ...yg putih duk belakang ...double french pleat with white buttons n kasik jahit melekat terus ...so tak yah nak pasang 2 rail hahahhaha ...

Khan kata u are the 1st person yg buat combination nih ......auwww ai pun tak saba nak tgk hasilnya cam na nanti ...harus la sweet sweet gitew kan ...terus dlm kepala dah plan nak cat bilik tew kaler pink lembut ...katil lama yaya tew cat kaler putih .....asal mummy excited lebey nehhh

 Ha , ni la range kain langsir jarang2 tew ...so ai mix n match je ikut mana rasa sesuai ....u ols rasa ok tak ?

Kain jarang bidang 110' RM 15 semeter
Kain putih tebal bidang 60' RM 10 semeter

Thanks to alllllllllllllllllllll .....hope belian kowang berbaloi2


 Taken from Bi ( Tikus Meja ) nye FB and tq Liendalyn sebab tag akak ...tew dia 1 kayu kain terus masuk kereta ...
Arlene n kids ...thanks for coming dear ...siap ada entry khas lagi ...tocei tocei

Seperti biasa FAQ adalah spt berikut setiap kali jualan habis 


Kak Moon kalau saya pegi nanti cam miggu depan ke ley ke dapat harga RM10 semeter ?
 Jawapan : x ley dah sebab nih by invitation only sebab tew ada limit time ..kalau pegi ley dpt diskaun but not flat price





12 comments:

YUS said...

Bestnya kak moon! tingin nk gi lagi.. tp cukup la dulu! haha..

Yus nk cari eksesori.. pastu nk beli blind curtain yg jenis kain tu.. nk letak kat bilik anak2.. ada suggestion x? hehe..

YUS said...

eh silap.. roller blind curtain lah! :P

Miss Moon said...

roller blind pun ada tpi kena bagi ukuran sesiap n order

Aidah said...

cantik giler kain langsir untuk bilik yaya tu... cream + pink + gold.. memang naik ar warna dia.

YUS said...

aiyoyooo... rugi la x gi aritu.. hiks...

Yanti Isa said...

thanks moon ... dapat la kami beli kain mahal dengan harga yang berbaloi-baloi ni . Akak dah siap jahit , tinggal nak gantung je lagi . berlangsir baru la raya haji kali ni . Anak siap cakap , macam langsir hotel la mak ... :)

N.a.Y said...

salam moon..mcm mn nk join moon nyer geng pergi beli lansir ni..next time la kot..kene pergi ngan moon ker?

Yanti Isa said...

langsir baru akak dah siap jahit . Jemput la menjengah ke blog kami .

Miss Moon said...

N.a.Y

kalau jualan special cam nih biasa mmg moon ada sekalik sebab sian kat reader dtg ...misti dia org takut nih cam april fool ke hapa hahahhahah ...tapi jualan cam nih ada time je la n bukan selalu . Biasa nya Moon akan publish n war war kan kat blog n fb

diela fadhila said...

Cantiknyee. Mmg berkenan. Baru dapat tahu n sememangny nak follow blog moon. Nk tanye fb moon ape ye

diela fadhila said...

Alamak da lepas pulak.. xpe nti kalo ad sale bru inform cpt2 ye.. tak sabo ni. Moon nk tnye fb moon ape ye

N.a.Y said...

oo yeke..fb moon nyer ape eh nk add..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...