Friday, January 23, 2015

Lunch

Tadik apa kes ramai sungguh la org dalam Alamanda .....korang semer mentang2 la dapat gaji kan . Semer pakat serbu Alamanda ,....hiks

Filla ajak makan kat madam Kwan ....n Anny si comey n putih cam retis korea pun ada sama .

Moon mmg suka la tgk si Anny nih ...siap tanya asal nko putih

Nko tak tahu ke Moon , dia nih albino 

hahahahha suka suka je nko kan pilaaaaaaaa hahahah tapi Anny sgt gorjess ngan imej baru ...terpegun jap aku nengok ...auwwwwwwww .  . ..pila plak duk tanya ...eh asal gambo kita org dlm phone nko jadi lawa cam tuh ....terus nko jadi femes anny . Sebab semer tanya eh sapa awek tudung kuning tuh .....wah wah wah jgn nak berkenalan k tuh mak anak 1 ....yg sebelah tuh mak anak 3 .


sonok dapat duk sembang sembang ...habis semer benda la di bincangkan ...ada bincang pasal bisness ...pasal perancangan masa depan ...pasal new produk ....gossip mossip ...tetiba masuk pelbagai tajuk ...dah rojak dah ...pastuh tgk jam ...laaaaaaaa dah nak kena masuk opis .

yg paling best di bincangkan harus la pasal napa skrg org makin suka bagi harsh komen . Suka nak kutuk melampau lampau as if org tak der perasaan ...blogger pun manusia jugaks . Ada buat salah n silap . Kalau tak suka korang jgn la komen melampau lampau ...kalau dah menyampah sangat terus la ban blog tuh ...tak yah la baca ..

Tapi trend social media skrg mmg mcm tuh kot ....kalau kita tgk org upload atau share something kita tak der pun rasa apa pun atau nak syak wasangka dia nak riak nak eksyen nak berlagak

kenapa kita biarkan diri kita utk pikir macam tu

kita kenal ke org tu personally utk kita ckp cam tuh

adakah kita dah fithnah dia

alamak ...kita dah buat dosa ngan org tuh . Mcm mana nak mintak maaf balik

pernah tak korang terpikir mcm tuh . Kenapa kita didik hati kita utk tgk apa salah org tuh apa tak sempurna nya org tuh ...apa nak kondem dia ni atau si dia tuh . Skrg sapa yg bermasalah , kita atau org tuh .

Apa pun niat org tuh kita tak la tahu kan . Tapi kita kenalah sentiasa berprasangka baik ...jgn asek nak pikir jahat je manjang

Org pegi jalan jalan n melancong .... wahhh best nya dia . Insyaallah aku akan kerja keras cari rezeki jugaks supaya aku pun boleh pegi melancong macam tuh

Org sopink mcm mcm ...Alhamdulillah , murah rezeki dia ...moga rezeki aku pun akan murah jugaks

Rumah org tuh besar , kereta dia besar ....tuh rezeki dia la ...tgk plak apa dia buat utk dapat semua tuh ....tgk plak apa kita buat utk beri keselesaan pada keluarga kita

Org tuh berlagak , sombong atau lupa diri ....kita doakan la utk dia

Org tuh post pasal agama pasal majlis ilmu ...kita patut rasa insaf n malu sebab kita tak dpt buat mcm dia ...tak dapat spend time banyak utk ke majlis2 ilmu mcm tuh . Moga kita pun ada peluang utk buat begitu 

nih kita plak duk stress hal org ....tgk blog org kita sakit hati ,.....tgk FB org kita plak mendengki . Tak elok la mcm tuh kan ...

So tadik banyak la sembang2 cam nih ... kejap topik serius ...kejap topik bodow sket ...ni la terjadi bila semer benda nak di sembang kan dalam wakti yg singkat

But i really proud of Filla ...sebab dia rajin n sangat kuat semangat . U go girl ...and im so happy for u and aku doakan agar nko bertambah sukses ..muahs ...moonie cayang pillanie



2 comments:

Unknown said...

betul2..yang suka komen xdk faedh tu abaikan kt moon..ada penyakit hati tu..xleh tgk saja..nak ja dia tokok tambah...hihi..salam perkenalan =)

Filla said...

i love u mooooonnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...