Monday, April 20, 2015

Po Pow Pay

Skrg nih ...dak kecik Sarah tuh mmg duk asek sebut Po Pow Pay ....Po Pow Pay

Jgn ingat dia ckp bahasa cina ke atau bahasa lain . Nih semer gara gara penguin comey nih . Hari tu la duk tunjuk dia video u tube skali nampak penguin nih cam comey je . Bila sekali dia tgk terus dia duk asek mintak neh je

ni la penguin yg kiut gilers ...pastuh joget2 goyang2 ekor ...ala hai kiut tangat . Ni kira nya fav dia la buat masa skrg ...

kejap kejap

Nak ....po pow pay

skrg dia dah ley sebut 2 3 patah perkataan terus ....cam sayaaang kakak , no babang .... mamam jom ... atittt babang watttt .

Bismillah pun dah pandai ...ari tu test sebut Alhamdulillah ...sekali dia ikut n boleh bunyi la Alhamdulillah  ....wahhh caiyok Sarah . Di sebab kan ada abg n kakak mmg cepat je dia cakap . Masa Isk dulu , rasanya nak masuk darjah 1 baru la dia rajin bunyi sora sket  . Kalau tak ckp pun ala pelat sket . Si Yaya takyah ckp la ....skrg kat umah dia la champion pok paek pok pek ....nanti tgk la mmg duk berlawan cakap la dia ngan Sarah ...harus Abg Isk pening .



Si Sarah nih kan mmg suka kucing . Suka tgk je la ...tapi kalau kucing dtg kat dia terus gelabah n jerit2 takut . Kalau dari jauh mmg suka betol .

Lagu Fat Cat Mat neh best jugaks . Sampai kan Isk ngan Yaya pun suka jugak . Moon pun kadang duk kat dapo tetiba humming lagu fat cat mat ...adoooi virus apa kah ini .


Kalau tunjuk lagu neh plak kat Sarah dia pusing kepala cam katun tuh la 


Masa pegi Aeon tu bagi dia pegang patung kucing ni . Kemain suka lagi dia siap pelok2 sambil mulut duk bising meow meow .

Tapi tak beli pun ...masuk dlm kereta terus rasa cam alahaiii sian plak dia duk suka pegang tadik . Skrg neh semer patung atau teddy bear semua nya dah jadi baby dia . Dia akan susun kat bantal bagi semer teddy bear tido ...pastuh tepuk semer bear tuh sambil mulut duk nyanyi ....la ilaha illallah . Pastu , bagi semer 'anak-anak' dia makan n minum susu . Jalan sambil dukung anak dia tuh ....amboooiiii

Kadang duk tgk anak pun ley sonok . Tak tgk TV pun tak pa hahah

Moon kena rajin amik gambo budak nih la sebab macam cepat je dia membesar . Ari tuh rasa cam baby lagi

ok jom naikkan semangat di hari Isnin ...kita goyang2 montut sket ...yihaaa


2 comments:

PurpLe LoVeR said...

berapa usia sarah

Miss Moon said...

Purple Lover ,

Sarah setahun 4 bln

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...