Monday, April 14, 2014

Maisarah - 4 months

Hari nih Cik Sarah sudah 4 bulan . Semalam dia cam nak selsema plak ...sebelum nih si Yaya yg cam nak demam n selsema ...skalik si adik plak kena . Mana tak nya si kakak asek duk cium cium cium je kan

Semalam siap msg pak sutan ...daddy tolong belikan pam idong utk Sarah ya ..pam yg sebelum nih mana ntah ari tuh nampak rafiq duk main pastuh dah tak jumpa dah . Kemain kesian la idong dia tersumbat ...nak sedot mak plak duk ulser 3 bijik dlm mulut ...

so bila dah dpt pam tuh ...terus pam idong dia ...tuh dia tgk hingus banyak kuar pun ley teruja ke ....misti org tak paham ...mcm tuh ke perangai mak mak hahahah  . Rasa cam happy nampak banyak hingus dlm pam tuh sebab kita tahu mmg dia lega la nak napas kan ..........percaya la semer mak mak cenggitu kan kan kan .( ke aku je spesis peliks )

 
 budak nih mmg la suka gelak ...pantang nampak org senyum je mmg dia akan senyum balik ...kadang rasa cam nak telan telan je budak nih bila dia senyum sampai kemek kemek muka tu

 
tgk tuh ...posing kemain la kan . Pantang nampak phone tala kat dia terus pandang ....amboi amboi ...ikut sapa nih hahahha

 tang rambut pacak di tengah tuh yg seksi tu kan ....kan adik kan ..........

mummy kata rambut fesyen nih ala ala Jack Jack dlm katun incredible 


 Tapi daddy nya lagi kejam kan ...kata macam ulat dlm citer bugs life tuh . Kalau sembang ngan sarah dia slalu tanya 

Adik bila nak tumbuh kepak kecik nih dik ...

yg si kecik tuh tak tahu apa duk gelak la jugaks bagai nak rak .....biasa tuh daddy ...ulat beluncas awak kata ...hishhh mummy babab daddy kang baru tahu


kerja utama dia skrg nih duk hisap jari tak habis habis ...sampai lencun jari tuh . Lepas tuh jari jemari tuh jugaks sapu muka ....penuh air liur ....adoiiii adik . Tak cun la wat cam tuh

pastuh menyembor je air liur tuh ...kadang berbuih buih kat mulut . terus rambat mak nko gugur nakkkk ...org slalu kata kalau anak menyembor rambut mak dia pun akan gugur kan . Dolu moon mcm susah nak caya tapi bila dah 3 anak ...it is so true ...tak tahu apa jawapan saintifik nya but rambut ai mmg gugur . Rasa nak sikat pun takut ....dah nipis giler dah rambut . But based on pengalaman sebelum nih nanti ia akan kuar balik rambut baru ....kalau tak kuar mmg mak nanges la ...terus pegi set appointment kat yun nam hahah

nanti kita update kan berapa berat dia semer ...besok kena bawak pegi cucuk dah la budak ini . And mommy kena cari semangat balik utk pegang my slr ...lama tak pegang . asek snap pakai phone je kan ...cammon mummy ...

7 comments:

Unknown said...

wahh..semengatnye sarah..boolattt..geram tengok!!!

IeRA said...

salam singgah...

salwana nordin @ che'wa said...

mcm muka abg dia pun ada :)

tp mata tetap bolatttt :)

saya dulu anak hingus sedut je..lebih praktikal hhheeee..

tp kalo penggeli toksah buat la ye, saya ni kalo bb kecik ok, dah besor hembus sendiri lah ye hhhheeee

aLin arLene said...

kak moon, penjelasan saintifiknyer ialah...hormon kita mula back to normal so memang akan gugur rambut unlike hormon pregnant rambut bersinar2 gitu...n kebetulan masa hormon bertukar SEMUA baby akan mula belajar guna deria untuk melihat, merasa hence the air liur meleleh, menyembur...hehehe...

yantisa said...

Get well soon ya baby comei .

Unknown said...

alahaiii...comei nyee. geram!!

Liza Mohammad Jali said...

so true la moon. rambut ai pon habeh gugur. si kenit plak mmg keje nyer nyembor air lior jek..pastu kdg2 smpai meleleh2 air lior dia..bab pam idung tue u guna yg mana ek? ai sedut ngan molot jek. hahaha.. pak dia mmg xkan sedut punya la kan sbb geli konon! ceh! siap dia kata..anak laki mama sedut..anak pmpuan papa sedut idung dia. ok kita tunggu anak pmpuan kuar ye. eh..kena branak lg la nih. adoi laaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...