Tuesday, February 02, 2016

30 Jan

Ada 2 peristiwa yg berlaku pada 30 Jan 2016

1 - Ia adalah birthday Moon yg ke 36. Yer akak dah tua u ols ...

Pagi2 anak anak dah dtg peluk cium wish happy birthday. Pak Sutan pun dah bangun pergi belikan breakfast.

Lepas tuh dia bgtau jom kita kuar hari nih bawak anak anak semua, kita gie celebrate birthday awak.

Hati dah berbunga2 hahahha tapi sempat lagi pergi startkan mesin basuh. Tak kira la birthday ke apa...mount kinabaju tetap kena dibasuh hahah

dalam pukul 10 lebih telefon berbunyi ....my causin dah nangis2 bagitau pakcik kat Trg meninggal baru je kejap tadi

terus pack2 baju .. Pak Sutan pun ajak balik.


2- My uncle meninggal dunia

Moon terus call Yad homestay tu tanya ada kosong tak. Sebab nak tido je pun kan. Alhamdulillah mmg rezeki kita org ada kosong sebab org akan cek out petang.

Sepatutnya minggu ni di org akan berangkat ke tanah suci utk umrah. Moon pun dah plan nanti nak hantar dia org ke airport semua.

My auntie cerita, masa subuh tuh dia dah ckp suh my auntie pergi je umrah. Jgn tunggu abg. Abg mungkin tak dapat pergi sekali. Mcm dia tahu je kan. Masa duk pack pack brg nak bawak pergi umrah dia rebah dlm bilik. Terus bawak ke hosp...masa tu dia dah tak ada dah.

Moga Allah mencucuri rahmat buat Che Zul dan moga Che Yah n keluarga tabah

Buat Mak Tam di Kedah dan anak anak yg kehilangan Pak Tam akhir thn lepas moga terus tabah. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi mereka.



Nanti Moon update lagi kay

dan

31 Jan 1992 adalah hari Arwah mak di jemput Ilahi. Al Fatihah





4 comments:

juelee said...

takziah kak moon.. btw kita kongsi besday ya hehhee

mama tisya said...

happy busday moon

CikLily Putih said...

takziah.. dan bersabar ek... dugaan semua ni

MiaAngie said...

Al-fatihah untuk arwah mak sis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...