Monday, April 29, 2013

artis bertudung

ramai yg memuji artis artis nih n ramaiiii jugak di antara kita yg mengutuk dia org . Saya rasa artis mula bertudung tew adalah satu benda yg +ve kan . N benda yg kita patut rasa gembira n bangga kan .

Jangan la plak kita mengutuk mereka konon nak ikut trend la ...nak bergaya la

kalau cam ni sampai bila pun susah artis yg ada niat nak bertudung tak jadi bertudung ...betol tak

baru nak pakai kangg kena kutuk kang kata mengikut org ...kang itu kang ini . Niat dia org tew memula mmg la nipis nak pakai hijab tew tapi kalau kita sokong n support insyaallah makin lama makin menebal la kan

dari asal nak cuba cuba sekalik terus kekal bertudung n getting better n better day by day . Bagus la kalau dia terus tutup ngan sempurna terus but kalau slowly pun apa salahnya janji ia nya menuju matlamat yg sama kan . Jgn plak org tew elok dah nak berhijab sekalik kena bantai kaw kaw bukak plak tudung nya ...dah la dia tgh goyah kiter plak pegi goncang dia kuat kuat ...tak baik cam tew .

Beri dorongan kat dia org ...tak kesah la nak pakai belit 20 kali ke hapa ke janji tutup aurat kan .

so kita mana yg dah bertudung neh kena la tunjuk contoh yg baik ...jgn plak buli ke kutuk ke ejek ke atau apa apa . Cam na dia org nak ikut contoh kita bertudung kalau kita pun ntah cam hapa hapa kann kita pun tak mencerminkan imej wanita berhijab kan

Semua org tahu benda tew adalah wajib tapi tak der la nak pegi sound setepek dpn muka dia , atau tetiba nak berceramah bagai kat dia org  . Imposible la tak tahu ...semer tahu kan . But I do believe insyaallah cara lembut tew sentiasa ada n sama sama la kita doa baik artis artis kita ke atau kenalan kita berubah ke arah kebaikan ..insyaallah


makin manis kan puteri sarah bertudung ...suka sangat tgk 

yang nih lagi la comey ...dulu dia tak bertudung org bising ...dia pakai selendang pun org bising ...skrg dia dah tutup habis pun org bising ...apa la korang nak sebenarnya kannnnnnnnnnn konpius mak ...tell me people whyyyyyyyy ...CT dah berubah ke arah kebaikan kan ...syukur alhamdulillah .

yg terbaru adalah Memey ...ok la kan . ...kerna moga hari esok adalah lebih baik dr hari ini dan semalam ...

alyah pun dah berhijab kan ..


support la artis kite ke member2 yg baru berhijab . Ianya kan bagusssssssssss betul tak lagi pun most of us bukannya dr skolah rendah mmg asal bertudung kan ....dah baligh terus bertudung kan ...tapi kita berubah ke arah yg lebih baik kan .

me my self lepas kawen baru pakai ..jujur ai bgtau ...but lagi lama kita harap kita lagi better la kan . Yg singkat di labuh kan ...insyaallah moga niat kita nih di berkati Allah

so ...people please bersangka baik ...mulut n hati kena bersih n baik ya ........

peace




2 comments:

cik ara said...

SAMA LAH DGN SAYA YANG BARU BERHIJAB . ADAKALA YANG BARU BERHIJAB NI BELUM CUKUP SENPURNA , TAPI TEGURLAH SECARA BERKHEMAH .. MUNGKIN YANG MACAM TU BARU PERMULAAN NAK BERHIJAB .. SUPPORT JELA ..

mama_ka0ri said...

salam kenal..

jemput singgah ke blog saya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...