Friday, July 19, 2013

Random - yg segera n cepat

Nasi Ayam Hainan Segera 

Ada member opis nih jual nasik ayam hainan segera nih . Ari tew dia kasik sample rasa ...masa tew moon tak kije so pak sutan je rasa . Balik umah tew dia bgtau ar ...Ami ada jual nasik ayam segera ,,,saya rasa cam sedap . Awak nak tak ?

So besok nyer pegi opis terus beli ngan Ami tapi beli 1  dulu . Yer la kena la rasa ...Ami kata senang je Moon nko campak2 je dalam periuk tak yah nak tumis2 bagai ...gitew kan . Sesuai sangat utk mempercepat kan kije memasak

So blk tew cuba la campak2 manja dlm periuk nasik n masak n hasil nya sedap . Isk n yaya punya la suka . Moon buat sup ayam pastuh amik je ayam tew goreng sket renjis kicap , buat sambal cili tew n hiris sayo ...mmg berselera la mkn

Tak sangka plak yg segera ley sedap jugaks


i bekas nih utk 5 org mkn ya .

Dah rasa sebekas terus beli 2 lagi ..Ami kata nih bisness pakcik dia tew yg suh kawan kawan try rasa ..keluaran Bumiputera ya u ols

For me rasa nya sedap
Harga - vley tahan
Cuma ..arahan tew kecik cinonet sangat la ...kalau mak mak yg baca misti kena pakai kanta ...sebab member opis nih je kan terus bgtau ...ley tak nko suh pakcik nko besar kan tulisan tew ...gitew direct to the point hahahha . Sebab member kan . Kalau org lain harus mak pakai filter 2 layer

Contact person : En Ami 
Phone :  013-3998821
Harga :  RM 12.50


Kuah Kacang Mama - Segara

Kuah Kacang mmg la kegemaran anak anak . So ada readers suh try ...memula tew moon cam ...eh ok ke neh . So malam tew rebus sesiap nasik impit ...besok nya masak kuah . Nih dia kasik sebelum poser lagi ..baru smpat nak share

Bau harum semerbak ...matik la jiran2 bau tapi tak ley kasik sebab 1 paket tew cukup2 utk makan hahahhaha . Sebab dah tau misti tak cukup sebab Isk n Yaya mmg hantu nasik impit kuah kacang . Daddy dia lagi la kan

So masak nya senang giler ...pun main campak2 jugaks . Jgn campak kuat kuat kang terpelanting segala bagai periuk kowang . Masukkan air n kacau je sampai mendidih ..kalau nak ketuk serai sebatang pun vley kalau tak mo pun vley ...

kuah kacang mama 

Mmg sedap ...n sesuai mkn ngan cucur udang ke ..tauhu sumbat ke ...nasik impit lagi la kan

Moon ada amik gamba cara masak tapi tak ley bukak plak file gamba tew semer . Nasib ada 1 snap pakai phone n hasil kelabu asap ..tapi frust giler takley bukak file gamba2 tew semer ...cf card plak dah format kan ...bagus la sangat . Tapi nanti nak order lagi ngan Ida ...n nanti ai snap kay ...rupa dia cun kuah kacang tew . ..mak mertua tgk pun misti cam ...terrer jugaks menantu aku masak ..gitewwwwwwww muahahhaha

Tapi mmg sesuai la spare kat umah buat tetiba ada tetamu dtg mengejut kan ley terus masak kuah kacang . Takat nak panggil kawan2 open house kecil kecilan mmg ley je masak nih ,.terus cam terrer kan ...sebab tak rasa cam yg segera pun  ..mmg tak malu la nak bg org mkn .

Contact person : Ida 
Email : Ida7242@yahoo.co.uk 
hp: 012-9143721 / 011-26388779

Harga : RM 15 - 500grm


Honey Cornflakes Aishar Recipe 

Ni pun ada budak opis jugaks yg jual . Kemain la dapat order banyak kan terus mintak rasa ....mintak tew ...hahahhahahah so Ali kasik 1 bekas utk rasa . Nasib baik permintaan mak yong di tunaikan kalau tak meleley air liur .

Mmg senang nak wat honey cornflake tapi kowang ada masa nak wat ...ada ada ...cam ai neh tak der hahhaha order aje sonang

Honey Cornflake nih mmg berhantu hokey sebab once dah makan mmg akan suap lagi lagi lagi stop pun sebab lengoh nak mengunyah hahahhahah


 Dia org neh adalah pengantin ai ...cam ai plak mak andam . Masa dia org kawen ai amik gamba ...dah ada anak sorang pun ...n now dia org buat cornflake nih n mmg laku giler ...so sapa nak try ley la call nom tew ek



Facebook 
Ley call Ali / Zira 013-299 2990
RM 18 - 45 biji

tew je nak share ngan kowang . So sapa yg suka nak try benda baru yg senang n simple ley cuba ..kalau tak sedap ke tak menepati piawaian kowang ley bg cadangan utk improve pada owner ..kalau sedap ley bgtau kenkawan .

gitew



3 comments:

monalea said...

mudah kan sekarang semuanya segera...

Azura R-Ju said...

wahhh pomot jgn x pomotttt...

sume benda segera skng ni

zeera said...

kak moon, thank you so muchhhh tau :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...