Friday, September 20, 2013

rindu saat dia kecik

Mmg mak mak feeling feeling cenggini kan ...bila anak dah besar terus rasa rindu zaman dia org kecik kecik . Misto mak pak kita pun sama kan ...ai anak masuk darjah 1 pun dah rasa tua ...smalam teman kan Isk tido ...siap tido pegang tangan mummy dia lagi ..

mummy teman kan isk tido jap ek ...

ok ...dah tido cepat besok nak skolahhhhhh ..

sambil pegang tgan mummy nya ...tak sampai 10 minit dah tido dah si abg . Olooo besar dah si sulong mummy neh ...pipi pun dah tembam tembam ...siap mintak di sunat kan sebelum baby kuar lagi ...baik la isk ...nanti cuti skolah kita kasik potong . Suh daddy tgk...mummy neh badan je beso tapi bab tew takut ...kang mummy tgk terberanak kat sitew acam maner ....nanti kita pantang sama sama hahahah

Tetiba si adik plak panggil ...dia tido atas katil ....

mummy yaya nak mummy jugaks . Mummy meh la tido atas katil Yaya ........

ok la ....cepat tidoooooo tapi Yaya nih dia kuat berangan kadang nak tido tew dia nyanyi dulu la ...tetiba dia ceritakan diri dia sendiri la ...cerita hapa pun tak tahu ...

 Jaga budak neh tak susah pun ...cuma masa dia kecik neh tantrum dia pun vley tahan la ...kaki nangis ...bila dah besar neh baru la ok sket . Sejak ada adik  baru la dia kurang sket ..biasa la org kata anak pertama neh manja sket

budak neh rasanya bukan manja sket tapi manja banyak ...rasanya skrg darjah 2 pun manja juger ...tp skrg dah jd geng wrestling ngan daddy dia .
Gamba neh masa moon dah 35 minggu pregnant ...Isk walaupun dia masih kecik masa neh tapi dia vley faham dah yg dia akan dapat baby .

Skrg neh pun kadang kalau baby gerak moon akan suh dia pegang perut . Sambil tew cerita la ...masa Isk dlm perut mummy Isk suka duk tonggek tonggek ...kejap2 perut mummy senget ...masa tew sakit sangat cam nak koyak perut mummy .

Yaya plak suka gegar2 dlm perut ...kejap kejap rasa cam vibrate ....

Baby neh plak cam na mummy 

Baby neh plak suka tumbuk n tendang2 perut mummy ...dia tak tonggek ngan gegar2 cam Abg Isk ngan Yaya

 
 
Nasib la masa adik kuar dia tak pnah buat kat adik dia ...kadang dtg jenguk2 je katil adik dia ..harap nanti baby kuar Abg Isk n kakak Yaya pun jaga adik elok elok tau
 sonok je tgk gamba masa dia org neh baby ...zaman nak kena berjaga malam susukan dia org ...time nak kena salin diaper bagai

skrg dah besar tak yah nak riso dah benda tew semer ...berak kencing dah pandai sendiri dah ...tapi nanti hujung tahun neh acara bangun malam menyusu baby akan bermula kembali insyaallah ...lama tinggal tew ...5 thn ..hahahah hope nanti tak kekok la nak urus kan anak kecik ...

Alhamdullillah dia org sangat behave ...kalau nakal pun biasa nakal budak budak membesar . Dlm masa yg sama bila ada anak anak kita pun banyak belajar dr dia org belajar mencerminkan diri kita sendiri ...belajar erti sabar semer ...baru la nko tahu sket punya susah nak besar kan anak ...masa kecik2 cam tew la mak pak kowang rasa ...mmg betol la org kata selagi tak ada anak sendiri selagi tew la tak tahu cam na menghargai ibu bapa ...and i think it is so true .

 
bila org tanya ...moon u nak baby boy ke baby girl ...for me dah tak kesah kot ( ley la jwab cam tew sebab dah ada sepasang kan ...cer 2 2 lelaki atau 2 2 pompuan hahah terus lain jawapannya kan ) but ai rasa apa yg penting bagi sapa sapa pun ...harap baby yg di lahirkan tew sihat walafiat tew pun dah cukup kan ...syukur sangat sangat

Kadang bila tgk dia org main sama sama atau sembang sama sama cam ...eh dah besar dah anak aku

kalau pak sutan lagi la

mummy saya rasa cam baru bulan lepas je kawen ngan awak ...tak sangka kita dah ada 2 anak dah besar lak tew ...

ewahhhhhh mulut nya mmg manis gula batu betol laaaaaaaaaaaaaaaaa






2 comments:

Cheida_Mymee said...

hihihi budak2 masa diorang baby la kita seronok jaga..
bila dah besar bukan x seronok, seronok tapi mencabar minda,fizikal dan kesabaran kita dalam mendidik diorang kan sis?
masa baby, ley dukung,pelok cium pakai baju apa yg kita suka..
acan dia.. hehe

hazlina azmi said...

kadang2 cepatnya masa berlalu..tup2 anak pun dah besarkan...blogwalking...jemput singgah ke blog saya yang tak seberapa ni..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...