Tuesday, September 03, 2013

Tq Mommy & Me


Brg sudah sampai ...tq so much ...org kampung neh ....sama sama ganung la kita deh

apa saya beli kat sini ...moon beli beg baby ...since tak tahu boy ke girl maka ley pilih nak kaler cekelat ke kaler hijo ke atau merah ...so ai order merah

tuweet tuweettt tangat ...oh no hormon ibu mengandung makin menular ....tgk semer barang baby semer berkenan ....acam maner nehhhhhhhhhh .....

 muahahhahah tq la akak guard bawah siap naik panjat tangga anta kan parcel utk ai ...sian akak tew ...tew la kan lift tew rasa cam nak campak bom je dalam tew ( bom mainan ) ...pastuh sepak2 pintu lift tew....vleyyyyyyyyy gerammm nya asal la rusak balik . Tq akak guard nanti saya belanja air soya 1 tin ekekke . Terus mak pakai slipa jamban je dtg opis ...nko mampu .......hahhahahah

Order bag ngan kain bedung skalik ..weekend ari tew pun ada beli kain putih few meter kat tewah . Nanti ley anta jahit tepi utk buat kain bedung ,....ala baby nanti bukan nak bedung2 bagai pun ...tapi ley la nak wat alas ke apa kan . Warna putih senang nak tgk nak salin2 pun snang kalu koto

Suhaida ...timer kasih banyok la ...kak moong suker la sangat beg tew ...siap la awok . keggi kak moong order lagi banyok hahahhahaha

Masa kenduri weekend ari tew Elly tanya ...moon tak awal ke nko beli brg baby . Tew la Elly aku kena beli sikit2 dulu sebab brg baby aku dah zero yillek poci ..semer aku dah wariskan pada org ..so mmg tak der brg baby dah kecuali baju cik Yaya sebab anak buah ai 2 2 lelaki si Rafiq n Amin .

So kalau dah 8 bulan preggy baru ai nak start sopink sekalik harung bayang kan berapa banyak nak kena spend tew ...atleast start 6 bulan nih ai beli sket2 so tak la terasa sangat kan spending nya tew ....baju baby yg cinonet tak der kaler pun kemain mahal kan ...darab plak 10 lai ...lai lai katong la .

so sapa seller barang baby tew its d right time utk kowang ganggu aiiiiiiiiiii hahahhahahah

jom sejukkan hati tgk brg baby ...tp kena la rancang balik perbelanjaan supaya tak over spending ...kena pandai berbelanja skrg ...pegi kije balik kije dah ...duk diam diam kat umah ... kurang kan sopink a reminder utk diri sendiri ...kurang kan makan kat luar ...masak je kat umah ...kurang kan keluar jalan jalan . Yer la skalik kuar jalan nanti nak minum la nak makan la ...lom isi millage lagi kan lom masuk anak nak twisty la nak jajan nak air kotak bagai ..

semer duk ckp pasal 20 sen ..besar nilai nya 20 sen tew ...kadang kita 20 sen tak pandang kadang merata 20 sen ...celah sofa bawah kapet ...kadang sapu2 umah ley jumpa 20 sen ..kadang vacuum umah duit 20 sen pun tersedut sama ...skrg 20 sen yg kita pandang cam kecik je terus menjadi besar bila di darab ngan liter :) hargai la nikmat 20 sen tew ....kerana harga minyak tak naik ...tapi subsidi di kurangkan 20 sen ..

liftttttttttt oooo lift cepat la elokkkk ...aku merindui muuuuuuuuuu bila lift rusak baru la menghargai lift tew ...walaupun nko dah buruk tapi sebab nko la lift aku tak yah panjat tangga ...ngan keadaan perut dah membesar ...balance pun tak betol ...lagi la aku merindui mu




3 comments:

Intan Suhana said...

20 sen oh 20 sen :) kalau tak selama ni orang tk heran kalo lalu jumpa 20sen tepi jalan..malam tadi femes plak smpai naik trnding kt hashtag kot?haha

jemput ke blog saya : www.supervitabonda.blogspot.com

BUNDA a.k.a KN said...

20 sen ooh! 20 sen..

NaZiRaH @ Ezyra said...

Salam..nk tnya ni..ok x guna beg ni??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...