Monday, September 24, 2018

5 bulan sudah

5 bulan dah Abg kesayangan pergi buat selamanya . Kak Moon mmg rapat ngan dia sebab dia yg jaga kita org . Kalau ada apa apa masalah mmg selalu share ngan dia n dia tak pernah sekali pun marah ke apa . Kalau dia nak ckp apa apa pun dia akan mintak my sis sampaikan sebab dia takut adik dia yg cebek ni kecik hati .


Pusara dia pun dijaga elok . Sepatutnya selepas 100 hari dah boleh tempah kotak kubur ni . Di Raudatul Sakinah semua adalah standard batu warna putih . Last week dah selamat dah tempah n dalam masa sebulan akan siap . Semua akan di uruskan oleh pihak perkuburan .



Akak sekarang ni walaupun dah 5 bulan kan....everytime teringat dia misti menitik air mata . Takley kawal dia menitik2 . Even kata jgn nangis jangan nangis tapi dia turun jugak. Kehilangan dia adalah kehilangan besar dlm diri ini . Segala pesanan dia duk bermain di fikiran .

So many things happen selepas dia meninggal but nanti la akan akak kongsikan bila waktunya tepat . Kadang kita kemain nak jaga hati orang kan tapi orang sedikit pun tak kisah tentang hati n perasaan kita . Tak apa la . Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . Akak bersyukur kerana dikurniakan Abang yang sangat baik Masyaallah . Abang yang penyayang ...bersyukur sangat sebab dapat rasai kasih sayangnya yang akak akan kenang sampai bila bila . Kasih sayang ni tak mampu dibeli oleh wang ringgit .

Muni tengok la nanti bila Abg tak ada ..............
Muni ingat pesan Abg ni jangan biarkan ..........



Ingat kan dia borak kosong tapi kini setiap patah perkataan dia tu jelas bermain dalam pikiran . Yes Abg mmg benar apa Abang kata kan . Kawan kawan abg pun baik baik semua . Semua from time to time will whatsapp me just to ask me how im doin . Bagaimana semua ok ke tak .

Bagi yg baca entry ni mohon luang kan seminit dua untuk sedekahkan Al-Fatihah buat abg akak ye Roslan Abd Rahman . Semoga rohnya dicucuri rahmat .

4 comments:

Juls Julie80 said...

innalillahhiwainnailaihirojiuun.. salam takziah yer sis... i feel u..arwah kakak pergi tiba2 disember 2015, tp sampai sekarang bila teringat pasal dia, mmg air mata turun tak berhenti..tu kita adik2.. cane la perasaan anak dia... Allahu...

hayati abdullah said...

takziah atas kehilangannya. semoga arwah abg moon ditempatkan dikalangan hambanya yang beriman. amin

ejulz said...

semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..

ejulz follow sini. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com tq

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah said...

al-fatihah. semoga roh nya ditempatkan di kalangan orang2 yang dikasihi oleh Allah Taala. aamiin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...