Friday, January 04, 2019

Majlis Konvokesyen Umi

Alamak baru sempat nak share pasal majlis konvo umi kat Uitm Shah Alam . Majlis ni sebelum kita org ke London lagi tapi duk dlm draft lupa nka publish . Maka meh la kita post kan kat sini utk kenangan . So sebelum ni kita org ada juga masa konvo dia Dip dulu.

Mama n Papa serta Umi stay area Shah Alam. Moon book kan Maya Homestay di I - City utk mama n papa . Cantek sangat Maya Homestay ni . Nanti Moon share kan kat entry lain k  . Sebab mama takut jem n jauh nak pergi dr rumah kita org . Moon n Sutan dari office n request half day sebab majlis Umi pun start at 2.30 . So kalau we ols sampai awal pun tak dapat masuk . Lagi pun mama n papa masuk dlm dewan . Umi pun dah inform , kalau nak ada sana pun dlm 3.30 - 4 tu ok la .



Kemain jauh parking hahahhaha  kena parking kat area padang kawad n kena cross stadium utk ke dewan 


Tunggu kejap n nampak semua dah keluar dari dewan . Nasib la senang nampak Umi hahhaha . Mmg ramai la org masa ni

Umi amik course pendidikan dlm bahagian Sains

 Umi , Papa , Pak Sutan n Mama . Talib n Baqis tak dapat join masa ni

Eh tetiba Papa plak berlakon pakai tongkat . 



Kita org mmg follow dia je . Amik gambar dia sket sket utk kenangan . 


terus teringat zaman akak Konvo dulu siapa pun tak dtg huk huk . Masa tu kakak ipar je tolong bawak ke tempat konvo kat UPM sana ngan Pak Sutan . Biasa la life ai dulu dulu kan susah . Dah macam anak yatim piatu je mak ni . Eh terkeluar citer sendiri plak . 



mmg penuh la orang masa ni .  Nasib petang , kalau tghari mau merelit muka masing2 berpeluh . 

 Masa ni mama n papa duduk bawah kemah luar dewan aje . Umi plak mmg g jumpa kawan kawan n amik amik gambar .



Oppps yg belah kiri tu gamba org yg tak konvo2 lagi hahah . Dah habis belajar dah tapi takmo konvo lagi ni kenapa ...tell meee . So meh la kita paksa dia pakai baju konvo adik dia je . Dapat la fefeling konvo kan . Mama n Papa duk suruh kita org pakai jubah tu . Amik feel katanya . 

Nasib la bapak mertua akak dah lama tak sebut suruh akak sambung belajar u ols . Kalau tak senak kepala akak memikirkan cam na nak bukak buku balik n belajar plus ngan tanggungjwab sebagai isteri n ibu 4 anak . Tak berasap la dapur mak nanti . Plus urat dah banyak putus ...tak sanggup dah nak sambung belajar . Kalau tak dulu misti dia akan selalu tanya , Munirah takmo sambung belajar lagi ke . Tapi mungkin sekarag dia pun nampak akak pun cam hilang minat dah nak sambung belajar hahahha so Pak Sutan je futher study . Akak support kot belakang ( tukang buat assignment n compile thesis dia ) . Tetiba akak jadi secretary dia plak kan . 


anda ingat akak ada masa utk pening kepala .........hahahhahah uruskan umah n anak anak pun dah cukup memeningkan hahahhaha .


hahahahh tetiba akak rasa cam studen plak . Kita org sama baya je tau hahahhahahahhahahah


Tahniah Umi , selamat maju jaya . Dia siap bgtau ramai kawan kawan dia sambung Master . Dah la Umi rehat jap dr belajar . Dr akak kenal umi darjah 4 sampai la dah besar cam sekarang cam lama nyaaaaa dia belajar tak habis habis hahahhahah . Kejam tak akak hahhahaha . Takpa kerja dulu cari pengalaman n cari jodoh koffff kofffff . Lepas tu boleh pikirkan pasal sambung belajar ( kalau masa tu masih ada niat nak sambung tu hahahha ) 

Sekarang Umi pun dah jadi cikgu kat International school . Rezeki dia dapat ajar anak anak mat salleh n pak arab . Dia pun ada buat tutoring 1 to 1 utk Sains tingkatan 1-3 dan juga Sains n Bio utk form 4-5 . So kalau u ols nak cari cikgu dtg ke rumah utk mengajar anak u ols sains atau bio boleh la contact adik akak  ( area Putrajaya only )  


2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tahniah :)

Siti Yang Menaip said...

tahniah. seronok zaman uni. teringat pula =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...