Monday, January 07, 2019

Maya Homestay Studio Shah Alam

Masa hari Umi Konvo hari tu , Mama requst nak duduk area Shah Alam sebab katanya dekat sket n dia cam dah serik masa Umi konvo Dip dulu mmg jalan sangat jem nak ke Uitm .

Since Moon ada nampak member masa zaman Fotopages ada upload gamba homestay studio dia yang baru dibuka, ibarat pucuk dicita ulam mendatang . Kebetulan mmg baru sangat sangat lagi homestay ni . Nampak Mas duk upload gambar homestay tu terus hati terpikat hahahha laju msg Mas tanya pasal homestay dia .



Mas ni juga ada homestay kat Melaka . Yang kat Shah Alam ni adalah homestay ke 2 dia . Mmg highly reccomended k

Betul betul dlm I-City Shah Alam tu u ols

Since hanya Mama, Papa n Umi yang akan stay kat sana so rumah ala studio ni mmg sesuai . Complete ngan dapur utk masak , peti ice and even mesin basuh .


Masa tunjuk kat Mama , mama mmg happy la sangat .


Bilik ada juga satu so asing la dr tempat ruang tamu n tgk tv serta dapur


 Dapur n ruang tgk TV adalah dalam 1 ruang . Konsep studio room .

Tapi tgk la mmg nampak cantik n curlass sangat kan


Belakang kerusi biru  tu la bilik nya .


 Lengkap semua nya u ols .


Umi kata , mama ngan papa dah masuk homestay ni terus depa takmo keluaq pi mana mana pun . Punya sonok duk kat dalam ni hahahha

Tgk la semua ada dari periuk nasik , kettle hinggalah kelengkapan dapur . Mmg boleh masak complete meal kat sini u ols




Memandangkan akak tak dpt dtg masa ni ....akak dengan jayanya telah book utk ke sini hujung bulan nanti muahahhaha 

Ok kalau u ols kebetulan mencari homestay di area Shah Alam boleh buzz my friend Mas k . 

Masa kak Moon book hari tu ada promo pembukaan so I pay RM120 utk 1 malam which sangat berbaloi baloi . Skrg harga normal adalah RM140 semalam .  Kalau nak stay banyak malam u ols nego la ngan tuan tanah kedaung ya . Akak share homestay yg gorjes gorjes aje . 

Entry Moon pasal  Homestay Studio Dungun tu pun sampai sekarang org duk pergi n petik nama blog akak . Yer la benda yg baik , cantik n selesa misti la dikongsi bersama kan . Tak rugi pun ...sharing is caring . Yad owner dia pun duk asyik tanya akak bila nak balik Ganung meh la singgah homestay saya .

My parents in law tak habis habis puji homestay ni n Mas pun sempat jumpa ngan Mama dan Papa masa serah kunci . Mama kata " Munirah , baiknya kawan Munirah si Mas tu . Tadi Mama dah jumpa dia masa amik kunci "



Fully Furnished with Immaculate, Modern New York Design
- Kitchen cabinet with Hob & Hood
- Wardrobe
- Air conditioners (Living Hall & Room)
- Refrigerator
- Water heater
- TV
- Queen sized bed
- Side table
- Mini Bar
- Sofa
- Toiletries
- Towel
- Extra Toto & Pillow








5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaa

Siti Sharini said...

cantiknya. kemasnya rumah diaaaaa...boleh cuba nanti ada rezeki ke sana..

ummipia.blogspot.com said...

salam perkenalan kak moon...cantiknye homestay tu xpadan dengan harganya murah kan...mmg kena save no tuan empunya tu, kot2 sesat ke sana nanti..

iam. fuzy said...

cantik dan kemas je homestay tu..mmg kalau sy duduk mmg tak nak keluar jugak..

singgah dari www.umifuzy.com

Adinda Baizura Mazlan said...

Wah cantiknya homestay ni!

Jom join segmen ni jom! https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2019/01/segmen-drop-your-link.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...