Friday, August 25, 2006

Sutan Iskandar 1 Year


My handsome boy dah masuk setahun ...dah masuk toddlerhood...ada ker ayat nih . Before this leh panggil baby lagi sekarang dah besar .

What’s It Like To Be One Year Old?

· I’ve tripled my birth weight and now weigh around 20 pounds.
· I am 26 to 30 inches tall.
· I’m learning to walk, but I still crawl if I want to get somewhere fast.
· I can climb out of my crib.
· I can understand many words and like you to talk to me.
· I can take lids off containers and open cabinet doors.
· I like to imitate familiar sounds and may say a few words you can understand.
· I can solve simple problems like finding a lost toy.
· I have lots of energy and am always on the go.
· I like to push or pull toys when I practice walking.
· I insist on holding a spoon when I eat, but I’m not too accurate, and I have lots of spills.
· I like to look at pictures in books and magazines.
· I can play by myself for a little while if you are nearby.
· I may fuss if things don’t go my way or if I’m tired or frustrated.




Alhamdulillah Isk tak banyak meragam . Senang sangat nak jaga dia , dari kecik sampai la besar . Mummy doakan agar Isk menjadi seorang yang berguna di dunia dah akhirat.Sekarang Isk baru ada 6 btg gigi lagi 2 baru nak kuar ...dah pandai minum pakai sip cup since last 2 months ...suka tgk tv ..pandai tido sendiri , penat main golek golek terus tido ..suka tgk baby , bila dia tgk baby dia akan buat bunyi-bunyi . Suka sangat kalau org bacakan buku utk dia ..dia akan bwak 2 3 buku dia mintak kiter baca kan . ...erm apa lagi ek ..nanti mummy akan update kan lagi kena recal balik nih ...mummy duk enjoy sggt tgk dia sampai lupa muahahah

5 comments:

Mama Aleeya said...

cepat jek anak mama nie dah besar. Alhamdulillah miera..memang senang jaga kalau takde masalah. Insyallah semoga Isk boleh memberi menjaga mummy&daddy dier di masa akan dtg. Isk...kalau nakal2 takpe..lebih2 jgn...hehehehehhee selamat menjadi budak setahun...chewah..dulu baby skrg kanak2 riang.

Mama Mia said...

Isk...
Happy 1 year old dear. Semoga jadi anak yg baik kpd kedua ibu bapa. muahs..

anna said...

sat jerk Isk dah beso ek. untung awak munirah Isk tak banyak ragam. Isk memang baik. harap-harap Isk membesar dengan sihat dan menjadi insan berguna di dunia akhirat. Aminnn! nanti sure awak miss babyhood Isk kan

nadya said...

handsome dan sungguh photogenik anak kau eh..dalam gambar2 nih :)

ikut mak ke..bapak?

MissMoon said...

Nad, dia ikut mak n bapak nyer ...Isk kata kalau auntie Nad nak amik gambar dia buley ajer ...lagi pun gambar yg Auntie Nad amik cantek2 semernya