Wednesday, February 14, 2007

Cuti Cuti Mesia 2007


Lagi sekalik pegi Cameron . Kali ni pegi bwak my FIL, MIL , Auntie and my brother n sista in law. So tambah kami 3 beranak ...semer sekalik dlm 7 org . Seronok sangat leh bwak dia org nih jenjalan . Dah lama dah mama mintak nak naik cameron . She used to said " Mama dah setengah abad idop tak pernah lagi naik Cameron ni " . Lor kesian plak mama , so kali nih mmg dah nekad nak bwak dia org . So on 4 ~ 7 hb kami semer serang Cameron


Sampai jer kat Cameron mama punyer sonok , siap gelak2 siap golek2 atas katil . Umi ngan Talib pun sama . Auntie pun lagilah . Since sekarang dia sorang2 je lepas kematian suami ...sian plak dia sorang2 . Dah la tak der anak ..so 1st day sampai kul 3 . Semer tak mo kuar sebab dah fenat ...so lepak la kat bilik . Duk melayan Isk je ....tak duk diam si hero nih ...berlari lari . Auntie dah siap buat rendang , sambal bilis ...so dinner , semer pulun makan tuh je ...siap bwak periuk nasik semer ...sejuk2 makan nasik panas2 ngan rendang plak tuh wah ...manyak syiok .

2nd day
Pegi jalan jalan tgk cact
us , masuk kedai bunga, pegi kedai brg souvenier . Kita org hanya temankan je . Kasik acara bebas utk dia org jenjalan . Si isk nih plak asyik nak tido je ...masuk kereta terus tido ...kuar kereta pun nak tido lagi . Kali nih banyak kedai yg tak bukak . Maybe sebab bukan on weekend ke apa kan ..terasa seperti Cameron itu kita org yang kunya muahahhaha.

Bila dah bangun tido plak cam blur blur je...pastuh terus tak mo org dukung , nak jalan ...pastuh semer benda yg dia nampak semer dia nak ...mula la cakap bahasa German dia tuh ...noti la Isk nih ...mummy geram la kat Isk ..tiap tiap hari nengok pun masih tak puas puas lagi muah muah ...Nasib la kali nih ramai tukang nak tgk kan Isk ...leh la mummy ngan daddy bercintan cintun jap ....tapi bila time dia nak nenen mesti dia carik mummy dia ...nenen jap pastuh sambung ngan susu botol ...ada ada aje .
Yang ni pun tak puas tgk jugak hahahahha love u Tan , 2 Sutan in my life ..ok sambung citer kat Cameron plak ...terjiwang la plaks

Day 3
Hari tauke turun ladang tgk pokok teh...yup hari melawat ladang2 yg ada..pegi Bharat ...lepak lepak . Pekena Teh Masala Chai ....wah best nyer ...ada campuran cloves, cardanum n cinnamon. Tuang je teh tuh terus bau cam rempah2 ....1st time cuba ..n mmg sedap . Balik nanti akan ku blend sendirik benda alah tuh ....time nak bancuh teh leh campur ..

Next pegi ladang BOH plak ...mecabar tul nak naik bukit tuh . Sampai kata atas tak leh nak melawat kilang plak . Sebab nya daun teh tak banyak so tak leh nak proses. Operasi kilang di tutup buat masa tuh ...lor . Patut kena tulis awal2 hari nih kilang tak proses...tak yah kita org naik hahhahah dah la jalan nyer mencabar ...papa pun gayat je naik kat atas tuh...
Last last semer duk lepak minum teh lagik sekalik , makan kek makan scone ...pastuh lepak2 sembang2 kat pokok teh ...tgk kehijauan bukit bukit ....mama n papa n auntie punya la dia org enjoy lepak cam tuh sambil makan kacang ...papa pun amboi amboi sonok nampak makan kacang nanti gout kang . Auntie plak tak habih habih says thank u , sebab ajak dia dtg cameron ..we r so happy that u enjoy this trip. Next stop , Kasimanis straberry farm ..Tgk budak nih , tak mo balik . Mentang la akak kat stall tuh kasik dia banyak strawberry free . Terus nak berkampung kat situ ke Isk ...bila mummy sebut Jom, dia buat mulut moncung cam tuh ....pastuh geleng2 kepala sebut tak nak ...punya la banyak makan strawberry ..


Day 4

Last day today ..pagi bagi bangun , masak nasik,rebus jagung ,rebus ubi ...hahahh breakfast ala melayu campur mat salleh nih ...lauk rendang plak ngam utk last day . Lepas makan , kemas kemas brg utk check out ...nasib la ada TM
Resort nih ...dgn TM resort semer org mampu bercuti hahhah slogan baru tuh .

On the way turun , singgah lagi Bharat pekena teh lagi . Mama pun tak puas lepak tgk ladang teh lagi ...mmg tenang betul . Hilang semer tensen2 ...sebelum bertolak mama siap pesan kalau nampak org asli jual petai jgn lupa berenti ...mmg kita org berenti ...mama ngan auntie terus jadi pemborong petai ...banyak tuh beli ...

Singgah ke Lata Iskandar, memandangkan cuaca panas n tak sejuks sgt buley la mandi manda...Isk pun sama layan mandi . Memula dia cam takuts sebab duk bunyi air terjun tuh ..tapi bila kaki dah basah , peha dah basah ...terus 1 badan basah ..lepas dah basah2 tuh terus nak berkepit ngan org ...basah la mummy Isk oooii.

Daddy ngan Talib pun mandi jugak . kita org sebagai pemerhati jer la . Dah ada an
ak nih cam payah je nanti nak salin2 lagi ...pompuan banyak nak kena salin ha hahhahah. Bila berjalan berdua lain rasanya , bila berjalan ngan anak lain plak experience nyer ...bila jalan ngan family lain plak cara nyer ...tapi kesimpulannya mmg enjoy sgt ..

Papa, Mama, Auntie Zizah , Mutalib, Umi , Sutan , Miera, Iskandar

9 comments:

happy2gether said...

Miera, sonoknyer tgk Miera dah start update blog..rindu nak baca coretan Miera nie...suka tgk Moon & Family, Happy sokmo...mai suka tgk Moon masa pakai baju pink tu, ceria sgt...Isk pun comel masa buat moncong tu...heeh...

Moon, kita nie chubby2 pun comel tau, tu yg hubby sedap peluk tu...eheh..yang penting sihat dan tak sakit...ehheeh...

MissMoon said...

dah lama tak update Mai , nih rasa cam nak start balik la...

hahahha mmg shedap dipeluk hahhahaha..shedap2 nih kang kuar anak sorang lagik ekekkekekek

Anonymous said...

eeee...bestnyer. Tak kira..nak pegi cameron jugakkkkkkkkkkkkk...babahhhhhhhhhhhhhhhhhhh jom jalannnn....hehehehe

-mama mia-

Anonymous said...

hansomenyer isk.......semakin besar semakin handsome....suke sgt tgk.....

ayue-aisy

Mama Irdina said...

haaa mmg lama sungguh moon x update. walau dah lama moon tak update kan, anna sokmonyer pun masuk blog moon. like alwiy, love ur writting...love all the pics taken by u & ur hubby!

Hanis said...

comel nyee ur baby!! ikut rupa ur hubby i guess. comell!

AzurA said...

wah lame tak update sekali update kuar citer panjangnyer.. mase bace nin.. teringat plak mase kz nye family trip ke sana dulu.. Neway..kitoang baru lepas gi PD..nak duk TM Resort tepi pantai tuh penuh plak... jadi duklah kat Tiara Beacch Resort...oke gakz..!!1

...$weE+ 666... said...

mmg lama giler moon tak update blog. tup-tup masuk ari ni tu diaaa banyak citer... best plak tu gi cameron highland. hehe... suker baca keletah isk yg hensem tu. tak pernah puas bermesra dgn isk sbb dia ada mood swings sket. cam fenriz gak skrg ni... auntie jijie pun blom pernah bawak fenriz gi cameron highland, harrrusss kena jejak gak ni sbb teruja tengok semua pics moon yg cantik2 tu... and baca citer yg menyeronokkan tu... mmg best kan cuti satu family, rasa dekat dan mesra je!

erm, isk masih breastfeed? wah banyak susu moon ye. *salute*

Miss Moon said...

Kak Zizie , skrg dah besar mmg suka benor dia meng swingkan mood dia . Maybe dah paham kalau wat cam ni apa org buat ...so dia wat cam tuh bleh nak mengada ngada sket .

Tapi dlm ngada ngada dah pandai bermanja . Sonok sgt ..kadang dia lari2 dtg kat kita cium chup chup ...eiii bahagia nyer rasa . Nanti Fenriz pun akan cam tuh ...sebab banyak org citer mcm tuh ...cant wait for all the special stuff to come ...love u isk ..kirim calam kat fenriz ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...