Thursday, February 22, 2007

Cuti yg panjang


Hari Jemaat amik book off ..since kena amik jugak b4 its expired . Hantar Isk ke nursery today . Plan nak kuar pagi pagi cam pegi kijer tuh , last last kul 9 lebey baru bangun . Ngan Isk sekalik bangun lambat . Hantar Isk , mummy n daddy pegi tgk wayang citer Ghost Rider kat IOI , citer dia mmg best yg tensen nyer ada mamat nih punya la tinggi duk kat depan pastuh rambut dia pacak pacak plak ...sakit leher nih ha nak mengelak kepala dia . Bila org pusing kanan dia pun pusing kanan ...adeh . Kali nih mmg spoil betul tgk kat situ . Sebab seat dia tak mcm TGV kat KLCC ke ...tapi overall , sebab citer tuh best ..moon pun layan .

Sutan beberapa kali tanya 'tido ke, miera?' ....'eh d
ak eh ..sakit leher ' kui kui kui . Habih citer pegi makan , pegi jalan2 . Tak jalan ke mana pun jalan jalan dlm tuh jugak . Before 5.30 pm dah kena balik amik Isk ...Itu je la aktiviti hari jemaat .

Hari Sabtu , hari mendobi sedunia , menjemur , melipat , meng
iron...wah syok . Hari panas , baju pun garing2 . Sutan siap kata , awak tak kesian ke kat mesin tuh , kalau dah buley ckp mesti dia kata akak dah penat dah nih ....fenin saya duk spin banyak kali :) well sowi ar mesin , i have too kalau tak clear kan nanti menimbun baju kotor guek . Edisi lepas geram : tensen tul adik Moon kuar ptg Sabtu ..kata nak kuar kejap ...hari Rabu baru balik umah . Hangin nyer ...berita selanjutnya

Ahad duk lepak kat umah ...tak der kijer carik kijer , kemas almari ...lipat kasik cantek2 balik . Nak wat cam na Isk tido , moon nak tido tak leh ...duk pusing2 tak leh lena . Apa lagi bukak almari Moon , bukak almari Isk ...mula la acara melipat hahahhaha . Hari nih tunggu Amir ( my 17 y old bro) pun tak balik lagi ....amboi nih dah melampau . Atleast kalau bagitau tak pe nih satu habuk pun tak bagitau . Geram pun ada , risau pun ada . Dah la du
it tak der , IC tak bwak , baju pun tak de. Suppose balik Kajang today ..tapi sebab dia lom balik ...postpone besok .

Isnin , hairan bin anjaib , budak nih tak balik lagi . Penat la kakak nyer nih pegi carik ..tapi tak jumpa .
Dah la kawan dia pun Moon tak kenal . Lepas nih kena amik nom tepon semer kawan dia . Sbb dah petang Moon balik gak Kajang . ...dia mesti tido umah kawan dia ...siap la dia

Slasa im at Kajang . Sutan n Talib nak gie main badminton ...nak itut nak itut ...aikkk isk
pun nak itut ...so pegi la kita org kat dewan badminton kat penjara tuh ...yeah tak der org . Moon pun main la badminton ..sonok sgt . Dah lama tak bersukan , bila dah main nih ha lencun baju , dah la panas dlm tuh . Si isk duk sonok lari lari sampai siap terduduk kepenatan ....time org sibuk nak main siap suruh dukung . Kononnyer dia yang main pastuh duk gelak . Patah pinggang mummy Isk ooooiii..nasib la mummy nih tebal saiz XL , kalau nipis saiz S mmg naya la . Sebelah pukul bola sebelah dukung Isk , buley cenggitu . But im having fun .

lepas main badminton , siap buley pegi kedai gambar cuci gambar Cameron hari tuh ...hahah ngan masing masing bau asham gitu harg harg harg . Nasib kejap je buley siap . Sampai kat umah ...adeh mama masak gulai ikan pari ...siap ikan kering gelama , sayur kacang n the best , sambal belacan . Habih la semer dah la lapar . Mama nih mmg menggugat nafsu makan betul . Mana leh tolak mama nyer gulai ...there's go my exersice hahahhahah....mama suruh tambah sori mama...i cant ..tapau buat balik umah leh tak? Yey ....

Sampai kat umah , si Amir lom balik . Tapi ada nampak slipar dia ...maybe dia balik salin baju kuar balik ..Hari Rabu ..badan dah sakit2 . Tuh la dah tahu berkarat , gatal nak main extreme2 . Hubby lagi la ...jalan terkangkang kangkang . Cian abg ...tuh la lawan ngan Mutalib , dia tuh mmg training ngan Misbun Sidek. Patutnya awak kena lawan ngan saya yang kacang2 nih dulu hahhahah.

Hari Rabu baru si Amir tuh balik ...aduii tak tahu nak wat cam na ngan si Amir nih , nak marah dah besar ....nak biar nanti lagi menjadi jadi ...what should i do ....dah la SPM tahun nih . Ni belum kena soal siasat lagi , im to tired nak sessi soal jawab ...besok aje ...hope he already figure out what to say ...and u better have a very gud explaination ya . :(



5 comments:

Kasih Aleeya said...

encemnyer isk masa gi cameron..dah big boy..byk aktiviti ek..siap anto isk gi nursery pastu gi dating yer..len kali, kalo ada org blocking biler tgk wayang..ketuk je kepala dia ngan kasut!! mcm dia jer yg bayo nak tgk!! hehe..main badminton ker..bestnyer besukan..filla dah lamer x main netball ker..tringin..futsal ker..janji sukan!!! huhuuu..eh, moon filla tgh gram nie blog ni.dah update dah publish pon.tp biler view blog x derk pon? tp org dah comment..boley plak org lain dpt? cemana tu sifu??

happy2gether said...

Moon, Mai pun dah tgk GR tu...kelakor kan citer tu? Nicholas Cage tu lilek jek...sentiasa cool...cam takdek perasaan, skali skala pi dating best kan? Mai selalu gak buat cam Miera, at least time tu kita patut pi keje, so tak rasa b'salah sgt...ehhehe penting utk idup suami isteri, supaya cinta sentiasa mekar mewangi...hehehe....

Mama Mia said...

miera,

Jaga adik macam jaga anak jugak kan. Risau betul. Ija dah lama la tak dating. Babah Mia sombong skang ...hahahaha..mentang mentang ada gf.HUH..

Mama Aleeya said...

HUHUHU...dah byk update...aku jek ketinggalan..tgk wayang time keje tu..aku dah selalu buat...terpaksa..dah nama pun kaki wayang..dah lama kita tak kuar sama2...masing2 byk hal....lama tak santai sama2..miss all the moment togther...well mayb one day...i hope soo..

...$weE+ 666... said...

jeles sey! sempat gi tengok wayang gitu... kak zie lama dah tak tengok wayang tau. mana ada nursery nak hantar si fenriz tu. kalau bawak skali, dia bantai jerit2 plak dlm tu kang! *sigh*

best la aktiviti harian moon. siap ada hari mendobi tu. hehehe... bersukan mmg best kan. kak zie mmg juara badminton wakil daerah masa skolah dulu. pastu wakil mcdonalds malaysia kejap. skrg wakil fenriz pun tak terlayan... hahaha...

btw, nice knowing u moon! go read my karangan pasal befday syahmi kat FP... hehehe...