Thursday, June 21, 2007

Hargai apa yg ada

Siksa nya kalau tak der Karan @ Letrik ...kalau tak der air pun lagi la susah . Kalau time tak der anak tak per la kan , bila dah ada anak tak sanggup nak bergelap ngan berpanas...sian nengok dia .

Smalam meter letrik umah cam ada kuar spark ngan berbau hangit ...bila on dia kuar bunyi ..pastuh umah semer cam duk dlm disko . Naik fenin di buat nya kejap lampu terang kejap malap ...adeh . Last2 malam tuh langsung tak leh on kan lampu kipas semer . Otak dah duk pikir barang dlm peti ice , leh survive ke unti besok .

Esok nyer kena call TNB mintak dia org dtg ....last2 abg tuh kata asal tak call semalam ..kita org 24 jam ..dang ...tak tahu la plak . Dah la semalam cam nak tercabut tangan duk kipas kan Isk ...nasib teringat kipas dia kat stroller tuh . Pasang sampai habih batery . Tido bukak semer tingkap ...ha mula la acara derma darah kat nyamuk ...

Bila letrik dah ok balik terasa syukur sangat . Padahal baru berapa jam je tuh . Punya la tak tahan panas . Teringat plak time kecik2 dolu bilik tak der kipas pun . Ok je buley lena selena nya siap kena marah sebab bangun lambat . Nih bila dah besar ngada2 plak ...mula la peluh melencun kan baju . Bila dengar sutan tido siap dengkur Moon plak hangin sebab Moon tak leh nak lelap kan mata ...

Itew la kiter bila benda yg biasa kiter dapat kiter cam tak sedar pun . Bila benda tuh tak der baru la terasa kepentingan dia ...so kesimpulannya hargai la apa yg anda ada ...walau pun benda tuh cam kecit ...sebenarnya impact dia besar to our daily life ...jgn bazir karan ...

3 comments:

Lenny said...

tuhla kan moon...

tapi.. biasala kita manusia nieh..
suka lupa... and hanya tau menghargai sesuatu bila menda tuh dah takder...

best entry nih... make us realize, ada kalanyer... kita nieh alpa and tak tau menghargai sesuatu kan ...

happy2gether said...

moon, walopun entry ni pasal takde letrik tp maksud disebaliknya pon mendalam gitu, kita haruslah hargai apa yang kita ada kan...

razakramli said...

1 st time masuk sini...rajin juga berblog.
usernamae dalm cs forum zaimluqman
baru dalam fotography.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...