Tuesday, July 10, 2007

Off to penang

Went to penang , Friday till Sunday . Mmg dah lama mama mintak bawak balik Sutan Iskandar jumpa Grandma , since she was very sick . Last time masa Mama balik , mmg grandma dah duk sebut sebut dia nak tgk cicit dia . Kali nih kami kena jugak balik , lagi pun minggu nih mmg duk free .


The nite before balik penang Moon plak kena demam , panas tak ribut tak tetiba demam kus kus . So kena la bertolak tmrw morning . Sampai je kat Penang kena plak cirit birit , nasib Isk tak kena . Moon ngan Sutan aje yg kena . Dah la duk tension nak naik jambatan tuh jln punya jam , minyak kereta plak nak habih ....hampehs tul . dari 6 7 lane masuk bayar tol then nak sumbat 2 lane atas jambatan tuh . Punya la sesak . Malam pegi dinner kat padang Broom , mama pekena mee rebus fav dia . Kami plak pekena pasembor RM 10 hahahhah kenapa RM 10 sebab Auntie mintak org tuh letak mcm2 sepinggan RM 10 hahahha makan la sepuasnya .Memandangkan perut tu sakit sendiri mau ingat ar .

Grandma walaupun tak sehat mmg dia heppi sangat leh jumpa ngan Isk . Isk memula tuh mmg la tak kenal tapi lama lama dia pun sonok . punya ramai duk layan dia . Grandma , mmg dah tak larat sangat . She cant walk , cant afford to sit by her own . Luckily she had Auntie Bibah ,Aunti Zizah n Auntie Bedah yg duk tgk kan dia . Bila Moon tgk terus Moon bayangkan ...i hope when i get old and helpless...anak anak akan jaga sama cam kiter jaga dia org time kecik ...and im still mengeluh sometimes bila penat tgk Isk ..sedangkan Auntie pagi2 kena mandikan grandma , kena salin pampers dia .then siapkan dia ...then suap makan . Hanya tuhan dapat balas jasa Auntie2 semer . Ari tu mama kata Grandma langsung tak mo makan . Im happy bila Grandma nak makan bila Sutan suapkan . He is cucu sulung Grandma so automatically si Isk tuh jadik cicit sulong dia . See she still can smile bila tgk kamera .

Plan nak kuar jalan jalan sekitar Penang mmg tak jadi sebab kita org mmg tak sehat sangat . Siap makan pil cik kit tek on ( tak tahu eja tau sebut ja ) makan lamothil pun tak jadi apa . Last last memang kena ke klinik amik ubat . Nasib la dah berenti proses b'er b'er ...ekekkekke. Maybe ada hikmah di sebalik nya kots hahhaha kalau kita org sehat pasti duk kuar jalan jalan makan makan ...hahahhah sian Mama ngan Umi pun tak leh kuar jalan .hik hik asal niat pun nak lawat grandma kan ...


Kat umah moyang sutan , dah berpuloh tahun umur umah nih

Acara regangkan badan selepas lama duk dlm kereta

4 comments:

Lenny said...

wahh.. bestnyer berjalan sampai ke penang..

yg tak bestnyer.. sakit perut..
tapi.. best gak moon.. turun 1.5kg kan? hehhehehe..

see things positively... nanti seme benda jadik best kan?

muahs kat moon and isk...!

Miss Moon said...

yup ....i can see the silver lining muahahhahahhahahha . Kalau tak pasti lemak tepu kew ini tak luak luak ..

teruja dengar diet style Lenny . Terus moon namakan dia diet lenny muahahhahah . Ok apa lagik akan ku makan .....

yo brain , ur not in the starvation mood, i will feed u akakkakakak ( terkenang ceramah lenny )

happy2gether said...

bestnyer pi holiday ke penang, sambil tu melawat sedara mara...lama dah tak pi holiday...jom Moon!!!

Lenny said...

cik kak.... bila nak hapdet??